Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax wees aanbod São Paulo voor volledige transferrechten af'

9 augustus 2019 12:54 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax wees aanbod São Paulo voor volledige transferrechten af"; image source: Pro Shots

Ajax heeft een voorstel van São Paulo afgewezen om de volledige transferrechten over David Neres over te nemen. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. De Braziliaanse club bezit 20 procent van de rechten en stelde onlangs voor dat Ajax deze voor 9 miljoen euro kon overnemen. Ajax heeft dit echter afgewezen.

De Braziliaanse club verkeert in financiële problemen en heeft dringend geld nodig. Daarom probeerde het op deze manier aan inkomsten te komen.

Meer op AD.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

neres verkeert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Nou dat lijkt mij stug. Ajax zou dan bij een transfer van boven de 45miljoen "verlies " draaien als ze dit afwijzen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Kans dat Ajax een gelimiteerde transfersom heeft opgenomen in zijn nieuwe contract.
+1/-0

1 jaar geleden
Als ze echt acute financiële problemen hebben (en je Marc Netto heet), gewoon 5 miljoen bieden. Dan moet het wel raar lopen wil je er geen winst op maken.
+2/-1

1 jaar geleden
Waarom zou je onnodig gokken met 9 miljoen terwijl je er in het gunstigste geval zo'n 5 miljoen mee kan verdienen?
+1/-0

1 jaar geleden
F*ck Sao Paulo. Herres nog jaartje in mooie shirt.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik zie er momenteel de meerwaarde ook niet van in om 9 miljoen daarvoor neer te leggen. Natuurlijk staat São Paulo vrij om het te proberen en is het slim bedacht van ze. Ajax echter, kan die negen miljoen euro nu wel even beter besteden in mijn ogen.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
De 20% wordt waarschijnlijk berekend op de winst die Ajax straks maakt op Neres en dan zou je Neres dus voor minstens 57 miljoen moeten verkopen. Eigenlijk gewoon een slechte deal en het blijft een gok. Dus ergens ben ik wel blij als dit bericht klopt. Ajax kan, zoals hierboven aangegeven, het geld op dit moment beter gebruiken en Sao Paulo zal maar moeten wachten.
+1/-0

1 jaar geleden
Dit is een onderwerp voor de administratie. Neres gaat volgend jaar tussen de 50 en 100 miljoen opleveren, dus dan kan je uitrekenen wat (rationeel) de meest verstandige keuze is.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het probleem is het gat tussen 50 en 100 miljoen. 9 miljoen op 50 miljoen of 9 miljoen op 100 miljoen waar allemaal nog dingen als transfersom, salaris, tekengelden en bonussen van af moeten om uiteindelijk de winst te bepalen. Het bedrag zal dichter bij de 50 dan de 100 zijn m.i. En is er iets afgesproken over een beperkte transfersom? In dat geval is het al helemaal niet in het belang van Ajax om het doorverkoop percentage nu af te kopen tegen een dergelijke prijs.

Tenzij hij Barca en Real in zijn eentje onderuit kegelt, dan lachen we om die 9 miljoen :D

Sao Paulo zit wel financieel in zwaar weer, dus wellicht zou max. 5 miljoen meteen overgemaakt ook worden geaccepteerd en dan gelijk even een gesprekje voeren over Antony. Zij voor dit moment uit de problemen en wij een eerste optie op Antony lijkt mij wel een aardig plan ;)
+1/-0

1 jaar geleden
Hadden ze natuurlijk gewoon moeten doen. Stel dat je hem voor minder dan 45 mio verkoopt, dan kan het je met 20% misschien max 1 mio kosten. Als je als tegenprestatie afspraken maakt met die club over een volgende aankoop van hun club, als soort gentlemens agreement, dan ben je toch spekkoper? En je hebt vervolgens een soort "bevriende" club die het ons eerder gunt dan een ander.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax had dit gewoon moeten doen. Waarom geen goodwill kweken bij een club waar je in de toekomst zeer waarschijnlijk nog wel een keer in contact mee zal komen? Of je nou 250 of 259 miljoen op de bank heb staan maakt voor Ajax weining uit.
+1/-0

1 jaar geleden
De verlenging van Neres was nodig en is gelukkig achter de rug. Ik melden al iets over de doorverkoop percentage die voor Ajax niet voordelig was,en nog steeds niet is. Maar met een Neres in de selectie gaat het zonnetje weer voor zowel Nere en Ajax schijnen.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

anthony basten beek blind donvito fier gerald gotze gravenbergh hag koen kruizen marin martinez neres onana passeren potter promes renemar rijkaard rondlopen schone schuurs suarez tadic uitstraling vanenburg vossen ziyech