Transparent
Inloggen
Sluiten

Eerste thuiswedstrijd in competitie tegen nummer 14 van vorig jaar

9 augustus 2019 09:45

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie zal plaats vinden tegen FC Emmen. De nummer 14 van afgelopen seizoen is zaterdagavond de tegenstander van de ploeg van Erik ten Hag. Emmen begon het seizoen met een nederlaag in eigen huis. FC Groningen won met 0-1 door een treffer in de slotfase van de wedstrijd.

Aangezien Emmen vorig seizoen pas voor het eerst op het hoogste niveau actief was, is het duel tegen de Drentenaren logischerwijs ook pas één keer eerder gespeeld. Vorig seizoen was Ajax met 5-0 veel te sterk. Klaas Jan Huntelaar maakte twee doelpunten, terwijl ook Hakim Ziyech en Dusan Tadic tot scoren kwamen. Het laatste doelpunt was een eigen doelpunt van Emmen-verdediger Bijl.

Voor Kjell Scherpen zal het een bijzondere wedstrijd worden. De doelman werd deze zomer overgenomen van FC Emmen. Als derde doelman hoeft hij echter niet te rekenen op speeltijd komend weekend.




Tags

emmen bijl drentenaren eredivisie groningen hag huntelaar scherpen tadic ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal