Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek Speler van de Week van De Telegraaf

5 augustus 2019 07:55

Donny van de Beek is door De Telegraaf verkozen tot beste speler van de eerste speelronde van de Eredivisie. Volgens rapporteur Peter Boeve zal Ajax een vertrek van de middenvelder duidelijk gaan voelen. "Temeer omdat Donny net als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in de as van het veld speelt. Dat is toch de kapstok van je elftal", aldus Boeve. "Donny ziet waar de ruimtes ontstaan en duikt daar dan in. Bij zijn doelpunt – een uitstekende treffer – stond hij precies op de goede plek en schoot hij de bal onberispelijk binnen. Dat is een kwaliteit van hem. Op die manier is hij een belangrijke schakel in het spel dat Ajax wil spelen."

Volgens Boeve zal Van de Beek niet houdbaar zijn voor Ajax. "Wanneer een club als Real Madrid je daadwerkelijk wil hebben, dan ga je. Zo’n kans doet zich immers niet vaak voor", zo geeft de rapporteur aan. "We gaan zien hoe het loopt, maar mocht Van de Beek daadwerkelijk vertrekken, dan zal Ajax het gemis zeker voelen. Zijn diepgang is immers een groot wapen. En ik kan enorm genieten van zijn ’functionele techniek’."

Van de Beek was de enige speler in de Eredivisie die een 7,5 kreeg. Zijn assist bij de 2-2 was daarbij als voorbeeld volgens Boeve. "Van de Beek stelde met een splijtende pass Dusan Tadic in staat om de gelijkmaker te scoren. Menig speler zou moeite hebben om die bal goed te controleren, maar hij slaagt erin om de pass met exact de juiste snelheid te geven. Een zeer knappe assist", zegt hij daarover. "Het typeert de speler Donny van de Beek. Wanneer je die kwijtraakt, valt er toch een speler weg met specifieke eigenschappen. Degene die Donny moet vervangen zal in het begin altijd iets minder zijn en nog moeten wennen. Dat neemt echter niet weg dat Ajax voldoende kwaliteit in de selectie heeft om een eventueel vertrek van Van de Beek op te vangen. De spelers op het middenveld zullen dan alleen wat anders moeten staan."


Discussieer mee op de forums


Tags

beek boeve telegraaf eredivisie rapporteur controleren diepgang duikt eigenschappen gemis houdbaar jong kapstok kwijtraakt madrid menig schakel specifieke splijtende tadic temeer vangen wapen

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

beek blind dochter donvito ekkelenkamp fier film geduwd gerust hag hellend huntelaar kinderen koen luigitentorioabc martinez mazraoui nederland onana promes renemar retoriek schuurs strot tadic tagliafico valencia veltman zinnigs ziyech