Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kan zaterdag alweer eerste prijs van het seizoen binnenhalen

25 juli 2019 19:10

Aanstaande zaterdag kan Ajax alweer de eerste prijs van het seizoen binnen slepen. In de Johan Cruijff ArenA zal met PSV afgerekend moeten worden om de Johan Cruijff Schaal in de prijzenkast te kunnen zetten. Omdat Ajax afgelopen seizoen beslag wist te leggen op zowel de landstitel als de TOTO KNVB Beker gaat de strijd om de nationale Supercup tussen de nummer een en twee van de competitie van afgelopen jaar.

De wedstrijd van zaterdag is zeker niet de eerste keer dat beide ploegen elkaar treffen in de Johan Cruijff Schaal. Dat zal nu voor de achtste keer gaan gebeuren. Ajax wist vier van de voorgaande edities te winnen, terwijl PSV drie keer de sterkste bleek. In 2002, 2005, 2006 én 2007 was Ajax te sterk voor de Eindhovenaren. In 2012 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst, maar toen verloor Ajax. Daley Blind stond die dag in de basis, terwijl Joël Veltman op de bank zat.

PSV heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen al achter de rug. Dinsdagavond werd in de voorronde van de Champions League het Zwitserse FC Basel met 3-2 verslagen. Het winnende doelpunt viel pas in blessuretijd. De Eindhovenaren kennen de nodige personele wijzigingen binnen de selectie. Onder meer aanvoerder Luuk de Jong werd verkocht. In totaal werden zes nieuwe spelers vastgelegd en keerden drie spelers terug van een huurperiode.




Tags

arena basel blind huurperiode jong keerden knvb landstitel prijzenkast supercup veltman voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal