Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax sluit miljoenendeal met biermerk Budweiser

24 juli 2019 08:48 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax sluit miljoenendeal met biermerk Budweiser; image source: Pro Shots

Ajax heeft een miljoenendeal gesloten met het Amerikaanse biermerk Budweiser. Dat meldt de club via de officiële website. Ajax zal volgens De Telegraaf ruim 12 miljoen euro ontvangen verspreid over zes jaar. Budweiser wil als grootste biermerk ter wereld ook Europa veroveren en wil daarbij Ajax als poort gaan gebruiken.

Het merk wil de strijd aan gaan met Heineken, saillant genoeg de biersponsor van de Johan Cruijff ArenA. Daardoor zal op de omgangen en in een aantal skyboxen Heineken worden geschonken, terwijl in een ander deel van de skyboxen, de hospitality-zalen, de bestuurskamer én de tunnelclub – net als op sportpark De Toekomst Bud, de naam waaronder Budweiser in Nederland bekend is, geschonken wordt.

Meer op Ajax.nl
Tags

budweiser miljoenendeal heineken arena bestuurskamer bud hospitality nederland poort telegraaf tunnelclub

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Oeh... pijnlijke situatie voor Heineken. In eigen huis nog wel. Daar heeft een marketeer lopen pitten.
+3/-1

 
Ik denk dat Heineken dat niet aandurft, specifiek 1 Nederlandse club ondersteunen met zoveel geld.
Dat hoor je toch wel vaker van grote Nederlandse bedrijven die zich niet specifiek aan Ajax of Feyenoord willen binden, ben je voor de ene dan ben je tegen de andere en aangezien deze 2 clubs 75% van de voetbalfans vertegenwoordigen.
Shell, KPN, RaboBank, AH om maar wat voorbeelden te noemen die zal jij nooit met vele miljoenen een Nederlandse club zien ondersteunen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Het zal zeker als argument opgevoerd worden, maar aegon, ziggo, Opel, energiedirect, Tele2 om maar wat te noemen zijn daar overheen gestapt.
+1/-0

4 jaar geleden
Was te verwachten, want Jupiler was al sponsor. Dat komt van dezelfde brouwer. Bud is veredeld slootwater, jammer dat een topmerk als Ajax zich met dit 2e rangs biermerk inlaat.
+2/-5

 
4 jaar geleden
Zou mij er eens in verdiepen als ik jou was, niet echt 2e rang dit.
+3/-1

 
4 jaar geleden
In de smaak hoef ik me echt niet te verdiepen. Je kan best heel veel troep verkopen en daarin succesvol zijn, dat maakt je product nog steeds troep. Een drol in een gouden kist blijft een drol. En ik beoordeel dit bedrijf op hun product en dat is waardeloos. Dat ze er veel van verkopen maakt dat ze een uitstekende marketingafdeling hebben, maar dat de verkopen in Europa achterblijven zegt genoeg. Ze hebben genoeg goede bieren in hun assortiment, maar daar hoort Bud nou net niet bij.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Eens, Bud nog erger dan Grolsch evenemtenbier...????????
+1/-0

 
tackle (geschorst)
4 jaar geleden
Nee Heineken is een lekker bier wil je zeggen? Iedereen heeft zijn eigen smaak. Ik vind Heineken slootwater. Maar goed de deal is wel lekker. En daar gaat het om.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik kom wel eens in de US. Budweiser is gewoon pils, niet te drinken, vooral goed voor alcohol inname. Ze spenderen wel veel aan sportmarketing. Coors, Miller of bv. Samual Adams wordt al wat beter.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Jammer, geen gratis bier :\(

Goeie sponsordeal overigens.
+1/-0

4 jaar geleden
Hoppa....lekker hoor...de wereld veroveren, dus de denkwijze van Budweiser ff omdraaien. Door Budweiser krijgt Ajax meer bekendheid in N.Amerika.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Fijn van het geld, maar dat bier is zo mogelijk nog slechter dan Heineken. En het mag in Europa niet Budweiser heten omdat het dus niet uit Budweis (Tsjechië) komt, in tegenstelling tot het (wel lekkere) Tsjechische bier met dezelfde naam. Vandaar dus 'Bud'. Ik mag toch hopen dat dit bocht niet doorbreekt in Europa.
+1/-1

4 jaar geleden
@wambie4ever, het zou juist wel goed zijn dat dit bier volop in Europa zou aanslaan, doordat ze Ajax als sponsor hebben. Een betere reclame voor onze mooie club kun je niet hebben. Uiteraard is iedereen zelf vrij om te drinken wat ie wil.
+4/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Met recht een, zoals de Amerikanen zeggen, "slap on the BUD (Butt)" !
+2/-0

4 jaar geleden
Pijnlijk, vooral omdat Bud niet te zuipen is, piswater.....
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson