Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax sluit voorbereiding af met nederlaag tegen Panathinaikos

22 juli 2019 20:54
Foto: Pro Shots

Ajax sluit voorbereiding af met nederlaag tegen Panathinaikos; image source: Pro Shots

Ajax heeft maandagavond in het Olympisch Stadion verloren van Panathinaikos. De Grieken waren uiteindelijk met 1-2 te sterk. In tegenstelling tot de oefenwedstrijd tegen OFI Kreta eerder op de dag speelde Ajax nu in de sterkst mogelijke opstelling. Donny van de Beek scoorde het enige doelpunt voor Ajax.

De wedstrijd tegen Panathinaikos was de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Aanstaande zaterdag staat de eerste officiële wedstrijd op het programma. PSV is dan voor de Johan Cruijff Schaal de tegenstander.

Opstelling Ajax: Varela, Veltman, Schuurs, Blind (83' Taylor), Dest, Van de Beek (85' Jensen), Marin (72' Gravenberch), Eiting (56' Martinez), Tadic, Dolberg (83' Traoré) en Promes (83' Danilo)




Tags

panathinaikos beek blind danilo dest dolberg eiting gravenberch grieken jensen kreta marin martinez ofi promes schuurs sterkst tadic taylor traore varela veltman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik wil Dolberg niet afzeiken, maar ik denk dat Traore binnen afzienbare tijd Dolberg voorbij gaat in de pikorde. Je ziet aan alles dat, dat een sensatie gaat worden. Deed in 10 minuten veel meer dan Dolberg in 83 minuten. Maakt sowieso een hele goede indruk sinds zijn komst.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Ik raad Erik het volgende aan: dit is mijn elftal voor de komende belangrijke games voor Cruijff en Champions league.

Onana

Mazaroui- Alvarez - Blind -Tagliafico
--------------------------------------
Schone - Marin
Vd Beek
----------------------------------
Zyech - Tadic- Neres ( beste positie)


Zoveel mogelijk gasten die de succes hebben behaald zo snel mogelijk weer in de basis te zetten.
Dat betekent dat Eiting en Promes zullen moeten afwachten en Dolberg en Klaas Jan ook.
Niet met Schone beginnen zou niet wijs zijn, want hij knokt zich er toch weer in. Beter meteen nu met hem beginnen. Hij verdient dit ook. Andere gasten moeten eerst maar bewijzen dat ze beter zijn.
Ik hoop dat Alvarez zo snel mogelijk gaat starten ook. Mangalan, lijkt me echt een super aardige vent, maar gaat het niet redden. Ten Hag en Overmars weten dit ook al. Eigenlijk ziet iedereen dit al.
Tadic rechts vind ik geen wijze keuze in dit systeem, dan linksbuiten en Promes rechts. Zo krijgt de nr 9 veel meer ballen. Dat is 4-3-3- op de juiste manier.
+1/-1

 
4 jaar geleden
En nu maar hopen dat Ten Hag naar je luistert.
Anders begrijpt hij er helemaal niets van.
+2/-0

4 jaar geleden
Dolberg zou ik verkopen , hoeveel krediet gaat die nog krijgen ? Eiting zet ik ook mijn vraagtekens bij!! Ziyech en Neres en Donny mogen niet weg!!!Dat kan gewoon niet, in belang van t team!!
+3/-2

 
4 jaar geleden
Een fitte Dolberg is een speler van wereldklasse. Het is jammer dat we afgelopen seizoen geen fitte Dolberg hebben gezien, maar meer dan terecht dat hij nog krediet krijgt van Ten Hag
+2/-0

4 jaar geleden
Zyech, Neres en Donny moeten blijven, Dat zijn gewoon sterkhouders die we heel hard nodig hebben. Verder hoop ik dat Dolberg het gaat redden. De mannen moet hem ook meer gaan aanspelen. Het verschil met zijn eerste seizoen was dat Traore, Younes toch meer Dolberg zochten dan wat er nu gebeurd. Het staat vaak overvol spelers in de 16. Ajax heeft geen buitens die de voorzetten geven naar de spits, hier moet toch meer aandacht aan worden gegeven door Ten Hag etc. Alvarez is dringend nodig achterin naast Blind en ik kijk uit weer naar Nico, Mazraoui, Onana, Neres, Zyech, Tadic, Van de Beek en Blind samen in een elftal. Kortom zoveel mogelijk basispelers. Kom op Kesper je gaat tegen PSV scoren!
+3/-2

4 jaar geleden
Misschien even goed om dit potje te verliezen, houdt de boel wakker en scherp. Ziyech moet absoluut blijven.
+1/-0

4 jaar geleden
Oefenwedstrijden moet je niet al te serieus nemen qua uitslag. Het gaat erom dat de spelers wedstrijdritme opdoen tegen goede tegenstanders. Het begint bij mij al te kriebelen, want mijn verwachtingen voor komend seizoen zijn hoog. We gaan knallen en we hebben ook nog wat recht te zetten in Rotterdam. Nu maar dagelijks hopen dat Neres, Ziyech en V.d. Beek behouden worden..
+2/-1

4 jaar geleden
Ik denk dat de contouren van het elftal duidelijk beginnen te worden.

Doel: Onana

Defensie: Mazraoui - Alvarez - Blind - Tagliafico
-- ik ga er vanuit dat Alvarez er snel staat, Dest wordt zeker bankzitter en zal kansen krijgen op links. Schuurs, Pierie, Martinez ook backup.

Middenveld: Donny - Marin - Schone/Eiting
-- ik denk dat Schone en Eiting gaan afwisselen afhankelijk van de tegenstander. Donny en Marin worden vast. Backups, veel opties op dit moment.

Aanval: Neres/Promes - Tadic - Zyech (als hij blijft)
-- Subs: Traore , Huntelaar - Dolberg kan beter worden verhuurd voor een jaartje, misschien krijgt hij weer vertrouwen.

Bankzitters, ik moet het nog echt zien van sommige spelers.
+2/-1

4 jaar geleden
We zijn er echt enorm op achteruit gegaan. Schuurs doet het aardig in oefenpotjes maar is een gigantische achteruitgang tov De Ligt. Als De Ligt speelt staat er iemand. Bij Schuurs ben je al blij als hij het tegen de middelmaat aardig doet.
Het middenveld ontbeert elke creativiteit. Eenheidsworsten. Het verlies van Frenkie gaan we nog harder merken. De aankopen? Alvarez is afwachten, Martinez tot nu toe goed, Pierie een lachertje, Promes een clown die niet een keer zijn tegenstanders heeft weten te passeren. Marin is een grijze muis. Scherpen is nog niet te zeggen.Magallan was er al maar is ook een miskoop.
Overmars faalt weer. Met Pierie, Magallan, Promes, Marin dik 40 miljoen euro verbrast.
+2/-6

 
4 jaar geleden
Dat we door het vertrek van Frenkie en de Ligt er op uit zijn gegaan is logisch. Twee van de allergrootste talenten van de wereld op hun positie. Alsof Milaan in 1996 Kluivert en Davids bij ons ophaalde. Toen ook nog gratis. Zij werden de besten ter wereld op hun positie. Hoe de vervangers doen is nog wel even afwachten. Dat kunnen we nu nog niet zeggen. Oefenwedstrijden. Denk je echt dat de meeste spelers daar echt zin in hebben? Er komen hele belangrijke games aan. Dan moet iedereen er staan. Wel kunnen we wat gaan zeggen over Mangalan vind ik. Dolberg, Tadic, Klaas jan, Traore. Ajax gaat echt niet nog een spits halen. We hebben meer doelpunten dan ooit gemaakt vorig jaar. Het is meer een kwestie van hoe laten we nog meer de spits in dit Ten Hag systeem renderen. In 4-3-3 heb je ook goede voorzetten nodig van de buitenkanten als nummer 9. Een Ajax spits verdient in ieder geval 1o goede voorzetten per wedstrijd van de zijkanten. Als dat gebeurd gaan Dolberg en Huntelaar meer scoren. Ik kan me nog een achterwaartse kopbal herinneren van Dolberg tegen NEC. En Klaas Jan is kopspecialist.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Of spelers er geen zin in hebben? Die moeten zich juist laten zien en tonen dat ze er klaar voor zijn. Het zijn profs. Waarom kunnen Dest en Martinez dat wel? kwestie van instelling en juiste mentaliteit.
Ik zeg niet dat we nog een spits moeten halen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Maak maar een screenshot van je reactie en confronteer jezelf ermee als blijkt dat de spelers die jij hier noemt wél slagen.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Hoef ik niet. Die spelers voegen nu niks toe en gaan ook niks toevoegen. Ik wil versterkingen zien, geen opvullingen. Maar als jij vertrouwen in die gasten vind ik dat prima, ik niet.
Ik zie veel meer in jongens als Gravenberch, Taylor. Die komen nu nog te kort maar hebben wel de potentie tzt iets toe te voegen en ons sterker te maken. Wil je daar niet op wachten koop dan betere spelers dan de door mij genoemde. Dat is pure middelmaat. Blijkbaar zijn sommigen snel tevreden en leggen de lat niet zo hoog mogelijk.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Er is een grote kans dat Marin, Pierie Promes wel gaan slagen bij Ajax. (mijn mening).
Marin en Promes kunnen meteen vechten voor de basis, Pieri zal misschien pas over een jaar ofzo in de basis komen. Maar je weet het nooit met voetbal, zie Kanu, Litmanen, Zlatan o.a. Nou niet bepaald een lekker begin bij Ajax en kregen ook kritiek. Blind, Daley ook. Bij Ajax zomaar er staan en slagen is zeer moeilijk.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik hoop het. Zou het wel jammer vinden als onze eigen grote talenten als Gravenberch en Taylor daar de dupe van worden. Temeer omdat die imo meer potentie hebben.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Was niet echt kapot van deze uitzending /wedstrijd ,leek welk een zaalvoetbalwedstrijd ,was constant klikkiesvoetbal en ook niet echt goede beeldende ,ook te weinig cameras.
Hoe lang blijft ten Hag (ajax) nog de hand boven de hoofd houden van Dolberg,je ziet dat hij echt wel inzet toont (geen enkel kritiek hierover), maar er komt geen enkel resultaat uit, het is allemaal net niet. Ben bang dat het weer een seizoen wordt met het gelul dat hij geblesseerd is geweest en dat we hem nog meer tijd en vertrouwen moeten geven en dat hij geen bruikbare ballen krijgt van de flanken (was verleden seizoen al het geval, als dat echt zo is, dan past hij gewoon dus niet in het systeempje kan toch niet een heel team in dienst stellen voor Dolberg!) Traore komt er aan ,maar die kan je nog geen basisplaats geven en Huntelaar mist ook te vaak, goed als invaller maar meer ook nietwaar is die positie toch te belangrijk voor..
Als ik het voor het zeggen had, dan zou ik toch nog even de markt opgaan en kijken of er nog een goede spits valt te scoren.promes is er ook nog niet ,ik hoop dat het wel gaat komen ben persoonlijk niet zo blij met deze aankoop, had meer mijn zinnen gezet op Bergwijn,maar goed de linkerkant is toch voor Neres
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal