Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in voorronde Champions League tegen PAOK Saloniki

22 juli 2019 12:03
Foto: Pro Shots

Ajax in voorronde Champions League tegen PAOK Saloniki; image source: Pro Shots

Ajax zal het in de derde voorronde van de Champions League moeten opnemen tegen de Griekse kampioen PAOK Saloniki. Dat bleek uit de loting van maandagmiddag. Ajax zal beginnen met een uitwedstrijd, die wordt gespeeld op dinsdag 6 augustus of woensdag 7 augustus. De return wordt op dinsdag 13 augustus gespeeld. De exacte speeldatum voor de heenwedstrijd wordt later pas bekend. De datum van de return staat wel al vast, omdat op woensdag 14 augustus de Europese Supercup gespeeld wordt.

Ajax trof de Grieken al twee keer eerder in de voorrondes van de Champions League. In het seizoen 2010/2011 ging Ajax na een 1-1 thuis en een 3-3 in Griekenland op basis van uitdoelpunten naar de volgende ronde. Ook in het seizoen 2016/2017 bleek Ajax uiteindelijk te sterk. In Amsterdam werd het 1-1, maar in Griekenland werd met 1-2 gewonnen.

In de selectie van de Grieken zijn ook meerdere spelers met een verleden in de Eredivisie. De in Amsterdam geboren Diego Biseswar speelt sinds 2016 al bij de Grieken. Ook voormalig AZ-middenvelder Pontus Wernblom en oud-FC Twente-aanvaller Miroslav Stoch speelden in Nederland. De Griek Lazaros Lamprou speelde afgelopen seizoen bovendien op huurbasis bij Fortuna Sittard.


Tags

grieken paok saloniki griekenland biseswar diego eredivisie fortuna griek heenwedstrijd lamprou lazaros miroslav nederland pontus speeldatum stoch supercup trof twente uitdoelpunten wernblom

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Alweer Paok? We kunnen ondertussen een extra trainingsveld met verblijf in Saloniki aanleggen. Dat is bijna goedkoper dan elke zoveel jaar een hotel boeken.
+2/-1

5 maanden geleden
Prima loting. Van onderschatting zal er geen sprake zijn.
+1/-0

5 maanden geleden
Kampioen en bekerwinnaar van Griekenland. Mooie loting. Let the game begin...
+1/-0

5 maanden geleden
Gewoon een kut loting als je ziet wat voor halve amateurteams we ook hadden kunnen loten.
Ongeslagen kampioen van Griekenland, we moeten hier echt niet te licht over denken.
+5/-1

 
5 maanden geleden
Liever wedstrijden tegen zulke teams zodat we gelijk in een flow komen van topwedstrijden. Eerst de JC-schaal tegen PSV, daarna de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse en knallen tegen Saloniki. Lekker zo'n seizoensstart, toch?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Als ze winnen ben ik het achteraf met je eens. ;) Die jongens zijn echter ook op vakantie geweest, spelers zijn vertrokken en gekomen, spelers beginnen op verschillende momenten aan de voorbereiding. Een makkelijke tegenstander was geen overbodige luxe geweest, tegen een tegenstander als PAOK kan het ook fout gaan. Maar goed dit is de loting, vol erop inderdaad.
+1/-0

5 maanden geleden
Prima loting, meteen full beastmode en geen halve bak. Worden ze meteen wakker. Die Grieken moet je zeker kunnen pakken. Laat die feta's maar komen :-)
+3/-1

5 maanden geleden
Ajax moet zorgen dat de selectie compleet is, dan is Ajax te sterk voor de Grieken.
+1/-0

5 maanden geleden
Het is zo belachelijk dat je als halve finalist CL nog voorrondes moet spelen als je bedenkt dat bij de zogenaamde toplanden meerdere clubs zonder voorrondes al geplaatst zijn.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Daar mogen we de andere Nederlandse clubs voor bedanken die geen reet voorstellen op Europees niveau.

Maar dat de ploegen uit topcompetities wel rechtstreeks geplaatst zijn is wel een voordeel voor onze club, want zo hoef je in ieder geval niet tegen de nummers 3/4 van die landen te spelen om je te kwalificeren.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Dat is alleen maar een voordeel voor psv op dit moment.
Die hebben in de niet kampioene route nu geen last van een Chelsea, Valencia,Leverkusen, etc
Als ze de 3e voorronde halen hebben ze een makkelijkere tegenstander als ons voor mij gevoel.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Porto/Krasnodar, of Brugge/Kiev.
+1/-0

5 maanden geleden
Niet et onderschatten tegenstander. Zoals hier al gezegd werd, ongeslagen kampioen en bekerwinnaar van Griekenland. Had toch ook liever een wat mindere tegenstander gehad gezien het feit dat nog steeds 5 van je belangrijkste spelers niet terug zijn.
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

aangehouden balverlies behoorlijke bevolking blind chelsea fier fijntjes film handelingssnelheid kinderen koen luigitentorioabc mrbuijs nahoj nederland nous opbouwen pieten promes renemar rhijn roytje schuurs tete treuzelt tuig veltman verbazingwekkend ziyech