Transparent
Inloggen
Sluiten

Quincy Promes: 'Als je eenmaal een Ajacied bent, dan ben je dat voor altijd'

20 juli 2019 08:34 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Quincy Promes: "Als je eenmaal een Ajacied bent, dan ben je dat voor altijd"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Quincy Promes aan dat het geen moeilijke keuze was om van Sevilla naar Ajax te vertrekken. "Ik heb er nuchter naar gekeken. Ik had een wisselvallig jaar achter de rug en wilde terug naar stabiliteit en week in week uit op mijn eigen positie spelen", aldus Promes. "Bij Sevilla kwam ik vaak in een verdedigende rol terecht en zat ik in een rouleringssysteem. Bovendien denk ik dat Ajax er in Europa heel goed opstaat en niet zoveel onderdoet voor Sevilla."

De aanvaller is blij dat hij weer terug is bij Ajax, nadat hij als jeugdspeler nog werd weggestuurd. "Als je eenmaal een Ajacied bent, dan ben je dat voor altijd. Ik heb de keuze van Ajax destijds altijd gerespecteerd en die heeft me meer geholpen dan kwaad gedaan. Het was een soort reality check", zo geeft hij aan. "Dat ik dan nu terug mag komen, met de bagage die ik nu heb, is in het voordeel van beide partijen. Ik hoop dat ik een voorbeeld ben voor heel veel talenten, dat er meerdere wegen zijn die je kunt bewandelen. Die van mij heeft geleid langs Haarlem, FC Twente, Go Ahead Eagles en uiteindelijk via Rusland en Sevilla toch naar het eerste van Ajax."

Promes vindt het ook fijn dat hij weer mag samenwerken met Erik ten Hag. "Ik weet dat hij altijd het beste uit mij wil halen. Als trainer van Go Ahead Eagles is hij heel belangrijk geweest voor me", zegt hij daarover. "Ik weet nog dat ik bij Go Ahead kwam en hij me vroeg welk rugnummer ik wilde. Hij noemde een paar hoge rugnummers op en zei ’nummer tien is ook nog vrij’. Ik wilde natuurlijk gelijk nummer tien. De trainer zei: ’weet je dat zeker, dan moet je wel gelijk terugbetalen’. Ik zei: ’dat ga ik doen’ en zo is het begonnen."


Discussieer mee op de forums


Tags

promes sevilla eagles bagage bewandelen check hag jeugdspeler nuchter onderdoet opstaat reality rouleringssysteem rugnummer rugnummers rusland telegraaf twente wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Met Tadic, Dolberg, Huntelaar, Neres, Ziyech ben ik toch benieuwd waar Promes gaat spelen en wie het kind van de rekening word.

Onana-Mazaroui-blind,-Martinez-Tagliafico-Alvarez-Vd Beek-Ziyech-Neres-Tadic-Promes
+2/-0

 
5 maanden geleden
Soms is een speler geblesseerd of uit vorm, of we spelen in drie competities en je moet gasten rust geven. Een sterke bank is heel belangrijk, zeker als je voor een Europese prijs wil gaan.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Alvarez is achter heel hard nodig, hij is de enige groter speler, kopsterk.
Marin, Dolberg Promes, Eiting, Schuurs, De Wit, Huntelaar, Lang gaan genoeg kansen krijgen over een heel seizoen om je in de basis te spelen. Niet met Schone beginnen na dit seizoen zou dom zijn. Hij hoort in de basis tenzij hij overklast wordt door de anderen, tot die tijd spelen we al jaren het beste voetval met Schone in de ploeg. Hij verdient het voordeel van de twijfel en is met corners en vrije trappen een groot wapen.

Mijn elf waar ik waarschijnlijk het eerst mee zou beginnen in de belangrijke wedstrijden.

Onana

Mazaroui- Alvarez - Blind -Tagliafico
--------------------------------------
Schone - Vd Beek - Marin
----------------------------------
Zyech - Tadic- Neres ( beste positie)


Wat denk ik het goede is aan deze opstelling is dat je zo min mogelijk verandert aan het succes elftal,
en Alvarez en Marin op de posities komen van De Ligt en De Jong. De rest heeft maar te laten zien dat ze beter zijn dan deze elf. Promes ook. Wie de halve finale champions league heeft gehaald verdient nu om te beginnen in de basis. Ik hoop ook dat Ten Hag zo gaat beginnen tegen PSV en CL. Overigens als sommige gasten nog kapot zijn of niet vorm gewoon op de bank.
+3/-0

5 maanden geleden
zeer slechte oefen wedstrijden geloof niet ajax waardig en denk dat die zeiksnor johan derksen weer gelijk heeft over promes met zijn uitspraken
+2/-3

Ro Van O (geschorst)
5 maanden geleden
Net als met AIDS.
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

balverlies behoorlijke blind bommel brasil chelsea dest emmen fier fijntjes film hag handelingssnelheid koen lille luigitentorioabc nahoj nederland nous opbouwen promes renemar rhijn roytje schuurs tete treuzelt veltman verbazingwekkend ziyech