Transparent
Inloggen
Sluiten

Elf mogelijke tegenstanders van Ajax in voorronde CL

18 juli 2019 10:33 - UEFA

Volgende week maandag om 12 uur wordt er in Nyon geloot voor de derde voorronde van de Champions League. Ajax treft daarin als kampioen van Nederland danwel het Griekse PAOK, danwel één van de vijf winnaars uit een rijtje wedstrijden in de tweede voorronde. Onder deze clubs zitten geen hoogvliegers; de kampioen van Griekenland is de club met de hoogste UEFA coëfficient van alle mogelijke tegenstanders. De overige wedstrijden waaruit Ajax een team zou kunnen treffen:

Quarabag (Aze) - Dundalk (Ier)
Maribor (Slo) - AIK (Zwe)
Rode Ster (Ser) - HJK Helsinki (Fin)
Maccabi Tel-Aviv (Isr) - Cluj (Roe)
Valletta (Mal) - Ferencvaros (Hon)

Als kampioen van Nederland, het 14e land op de UEFA ranglijst voor dit lotingjaar, zit Ajax in dit relatief gunstige deel van de loting. Aan het bijna behalen van de Champions League finale heeft Ajax geen enkel voordeel, tot ergernis van onder andere Overmars. Daar zal dit jaar niets aan veranderen.

De winnaars van de derde voorronde gaan naar de playoffs voor een plek in de UEFA Champions League, de verliezers gaan naar de playoff om een Europa League ticket.

Meer op UEFA


Tags

voorronde uefa nederland aik aviv aze cluj coefficient dundalk ergernis ferencvaros fin griekenland helsinki hjk hon hoogvliegers isr lotingjaar maccabi mal maribor nyon overmars paok playoff playoffs quarabag roe ser slo ster valletta verliezers zwe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik vrees dat het de komende jaren niet beter wordt en Ajax in Europa de kar moet trekken. PSV - Wolfsburg en Feyenoord gisteren waren drama.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met 0-3 verliezen in eigen huis van de nr 8 van Griekenland verwacht ik niet al te punten vanuit Rotterdam.
+1/-0

1 jaar geleden
Naar mijn mening het beste scenario:

Gelijk een pittige en dus goede tegenstander loten.
Dit zet gelijk alles en iedereen bij Ajax op scherp en voorkomt dus onderschatting.

Gezien de oefenduels is er nog genoeg werk te verzetten en een pittige loting geeft de van vakantie terugkomende internationals ook het signaal dat er weer 100% inzet wordt verwacht.

Ik zeg dus afrekenen met het verleden want in het verleden is het tegen kleine tegenstanders veel te vaak fout gegaan.

Op naar de loting!

:-)
+3/-0

1 jaar geleden
Heel veel zin in deze nieuwe Europese campagne. Jammer dat we ons moeten kwalificeren, maar als we goed zijn, is dat geen probleem. En ik zie geen tegenstanders die ons in deze fase kunnen verrassen.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb er alle vertrouwen in en ik geloof zelfs dat we afgelopen seizoen op z'n minst gaan evenaren. Onze club maakt een geweldige ontwikkeling door en we staan nog maar aan het begin.
+1/-0

1 jaar geleden
Op papier ziet alles er simpel uit. Eerst nog maar even waarmaken en zorgen dat je er weer bij bent als het echt begint.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez anthony athony barcelona boer donvito eredivisie fier gecharmeerd hag huntelaar koen kruizen kudus labyad marin martinez neres ofwel overmars post potter promes renemar rkc schuurs suarez tadic veerman veltman