Transparent
Inloggen
Sluiten

Overmars: selectie rond als niemand vertrekt

16 juli 2019 07:56 - AD
Foto: Pro Shots

Overmars: selectie rond als niemand vertrekt; image source: Pro Shots

Marc Overmars vertelt in een interview met het Algemeen Dagblad dat Ajax de selectie voor het komende seizoen in principe rond heeft, als niemand meer vertrekt. Dat laatste is een groot voorbehoud gezien de nog lange transferperiode, maar het geeft ook aan dat de club denkt de zaken op orde te hebben. "We hebben natuurlijk al wel heel vroeg Razvan Marin en Lisandro Martinez erbij gehaald. En Quincy Promes is gekomen, daar heb ik hoge verwachtingen van. De balans is goed, we hebben een stuk of negen spelers van boven de 25 jaar. In het niveau van die jongens gaan de talenten op termijn makkelijker mee. Promes halen, is wat dat betreft goud waard", aldus Overmars.

Voor PSV-spits Bergwijn lijkt in de huidige selectie geen plaats, zolang er geen aanvallende spelers meer vertrekken. Over Joël Veltman zegt de directeur spelerszaken dat hij het liefst heeft dat hij blijft. Na het seizoen zou de rechtsback vervolgens transfervrij kunnen vertrekken. Overmars betitelt dit als een soort 'gouden handdruk', wat wel een opmerkelijke term is voor het laten aflopen van een contract. Waarschijnlijk speculeert hij op tekengeld bij een volgende club. Donny van de Beek wordt met naam genoemd als speler die Ajax heel graag in Amsterdam wil houden.

Tot slot spreekt Overmars over zijn eigen toekomst. Enkele clubs toonden al belangstelling in zijn diensten. Zelf wil hij op korte termijn echter nog niet vertrekken: "We zijn een bepaald traject in gegaan en dat dat is in volle gang. Dus dit jaar vertrek ik zeker niet".

Meer op AD
Discussieer mee op de forums


Tags

overmars promes beek bergwijn betitelt diensten goud handdruk marin martinez opmerkelijke slot speculeert spelerszaken tekengeld term toonden veltman voorbehoud

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


renemar (geschorst)
2 jaar geleden
Vertrouwen op Eiting en Schöne voor het middenveld vind ik een risico. Schöne is een prima speler als stand-in. Kan het niet meer belopen als het erop aankomt. Eiting is een talent maar blijft de vraag hoe hij zich ontwikkeld. Imo is hij nig niet aan een vaste plaats toe. Tenminste als het vorig seizoen als referentiekader geldt. Neem je achteruitgang voor lief en wil je weer gaan bouwen kan dat natuurlijk wel. Vraag me af of een club met zoveel geld dat moet willen. Ze zegen zelf dat de lat omhoog moet. Dat spreekt dat tegen.
+1/-2

 
2 jaar geleden
Ik moet wel glimlachen om je opmerking over Schone. Het mooie is dat er al zo'n zes seizoenen over hem wordt gezegd dat hij het niet meer aan kan. Elke voorbereiding is hij bij de supporters een twijfelgeval. Toch speelt hij zich steeds weer in de basis. Niks dan respect voor deze man. Eiting heeft vorig seizoen al laten zien dat hij zelfs op CL niveau mee kan dus ik zou me daar geen zorgen over maken. Daarnaast kan Alvarez ook als verdedigende middenvelder spelen.
+5/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Vindt die opmerking over Schone een hele sterke, ik vindt die man nog steeds onaantastbaar ,wat doet die man nog steeds veel goed, wat een vrije trappen en wat een ,door en door prof en Ajacied !!
Mijn grote vraag is ook of dit al incl CV is ,ik vindt de opvulling van rechts in de verdediging ook nog erg magertjes.
De transferperioden duurt veel te lang, volgens mij staan er nog een belangrijke Ajaxieden op lijstjes, links en rechts en dan ga je dat weer op het eind van deze transferperioden meemaken dat er weer wat verkocht wordt en dan moet Ajax weer (nood) inkopen gaan doen.
+1/-0

 
renemar (geschorst)
2 jaar geleden
Ik heb ook veel respect voor Schöne maar je ziet toch in meerdere wedstrijden dat hij moeite heeft het tempo bij te benen.
Hoeveel wedstrijden heeft Eiting in de basis gespeeld? Veel te prematuur om te zeggen dat hij het CL niveau aan kan. Ik zie de potentie van Eiting, maar hij is ook soms gemakzuchtig. Is wel een intelligente speler.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Maar Schone zie je nooit zeuren of er ongemotiveerd erbij zien zitten als hij er een keer naast zit en hij is er ook echt als hij er in staat of invalt, zit ook heel goed in de groep en gvd wat heeft hij belangrijke en mooie goals gemaakt voor Ajax,wat is hij (nog steeds,belangrijk voor Ajax ,interesseert me niet als hij geen 2 x 45 minuten meer kan bijbenende hebben toch goede invallers op de bank.
Minder enthousiast ben ik over Eiting,die moet nog een paar flinke stappen maken, ik wil dat nog wel is zien of hij ooit in de basis komt bij Ajax 1 ,misschien beter om hem is uit te lenen aan een wat mindere club, dat hij is leert om echt te werken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja,ja beste renemar je slaat de spijker weer volledig mis. Schone is niet weg te denken voor het elftal. Afgelopen seizoen al niet en komend seizoen ook niet. Een echte Ajacied en een held..Ook Eiting is reeds een volwaardige 1e elftal speler met de pech dat ie nóg betere jongens voor zich moet dulden. Maar, neem van mij aan dat als het er op aan kpmt en we hem nodig hebben hij er gewoon staat. Echte ajax speler, gogme, drive en Amsterdamse bluf...
+1/-0

 
renemar (geschorst)
2 jaar geleden
Geruststellend dat jij zegt dat ik de plank missla. Weet ik zeker dat ik het juist heb.
Net als bij de naam Veltman ipv Veldman zoals jij hem schreef. Heb ik niks meer over gehoord. Of komt het allemaal door je beperkte opleiding? Dat is natuurlijk een geldig excuus.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nou, vooruit dan maar, wilde eigenlijk helemaal niet meer op jouw kinderachtige commentaar reageren. Je bent waarschijnlijk zwaar gefrustreerd over je eigen beperkte opleiding en wilt hier nu even laten zien hoe goed jij op de hoogte bent van de juiste schrijfwijze van de spelers van Ajax. Knap hoor dat jij dat allemaal weet. Wow!
+1/-0

 
renemar (geschorst)
2 jaar geleden
Helemaal niet knap van mij, maar wel dom van jou. Maar dat is logisch gezien jouw beperkte niveau. Kun je verder ook niks aan doen.
+1/-0

2 jaar geleden
Is dit inclusief of exclusief Alvarez?
+1/-0

 
tackle (geschorst)
2 jaar geleden
Inclusief er is immers al een mondeling akkoord en de advocaten zijn de papieren in orde aan het maken. Deze week wordt hij verwacht in Amsterdam voor de keuring. Maar goed zolang de handtekening niet onder het contract staat en de inkt gedroogd is, is er niets definitief.
+1/-1

2 jaar geleden
Gezien zijn uitspraak "dus dit jaar vertrek ik zeker niet" denk ik dat er iemand moet meelopen/assisteren.
Mocht hij volgend jaar wel vertrekken kan die persoon het beleid voortzetten en is dan al ingevoerd in het netwerk.
Iemand die al op de loonlijst staat maar niet aan spelen toekomt zou Siem de Jong kunnen zijn.
Intelligente jongen, goede opleiding, Ajacied en innemend.
+1/-0

 
tackle (geschorst)
2 jaar geleden
Siem de Jong is een aardige vent en Ajacied, maar komt tekort voor het huidige niveau dat men nastreeft.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Siem als opvolger van Marc Overmars??? Wat bedoel je nu eigenlijk..
+1/-0

 
tackle (geschorst)
2 jaar geleden
Als speler. En als directeur absoluut niet geschikt. Overmars was al een succesvol zakenman en een succesvolle speler die in de top heeft gespeeld. Siem is veel te aardig en op de positie als directeur moet je een killer zijn en over een netwerk beschikken. Overmars dwingt door zijn verleden als speler respect af. Daar wordt tegenop gekeken.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik denk dat Marcel Brands het niet zo slecht deed bij psv waardoor hij ook gevraagd is door Everton.
Zou dat door zijn imposante carrière bij RKC komen of zijn zakelijke imperium die hij opgebouwd heeft?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Precies zoals het er staat.
Laat Siem de Jong Overmars assisteren, aan spelen komt hij toch niet meer.
Dan heeft Siem de Jong de tijd om zich in te werken en te bewijzen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ok dan, Siem als directeur Spelerszaken. JA ja.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Die wordt in de zakelijke wereld met huid en haar opgevreten. Laat Siem straks lekker met de jeugd werken, in hem zie ik wel iemand die kan uitgroeien tot een goede trainer.
+2/-1

Als Donny, Neres en Ziyech echt blijven dan zijn we niet zo heel veel minder.
De ervaring van vorig jaar is heel veel waard,dit elftal weet wat het kan en gaat echt niet zo snel meer in paniek raken.
Verdedigend 2 prima spelers erbij zo lijkt het.
Op het middenveld 1 speler met grote potentie gekocht en daar hebben we ook de meeste spelers die klaar staan uit de jeugd.
Promes extra in de aanval is zeker een verbetering waardoor je ook meer kan variëren in stijl.
+1/-0

2 jaar geleden
Dit word gewoon weer een top seizoen. Hoop echt dat Donny, Ziyech en Neres blijven. Dan pak je weer de dubbel. Beginnend over 2 weken met de J.C schaal. Voor velen geen prijs ( klopt) maar wel lekker om hem van PSV te winnen.
+2/-1

2 jaar geleden
Zou nog wel graag een goede LCV erbij willen zien. Zeker als je in de CL mee wilt doen.
+1/-1

2 jaar geleden
'De cost gaet voor de baet uyt' was het toch? Volgens mij kunnen bepaalde posities toch echt wel kwaliteitsimpulsen gebruiken. Zeker als je jezelf wilt verbeteren. Heb het idee dat ze zich echt wat te veel blindstaren op de prestaties van vorig seizoen, maar even vergeten hoeveel impact een dosis geluk hier en daar van kracht was. Kijk naar de CL goals waarvan een groot deel ook zomaar niet had kunnen zitten.
+2/-0

 
2 jaar geleden
En kijk naar de gemiste kansen waarvan een groot deel ook zomaar had kunnen zitten.. Maar goed, ik denk niet dat ze zich blindstaren op afgelopen seizoen, anders werden er geen aankopen van 10-15 miljoen gedaan..
+3/-1

 
2 jaar geleden
Huh, volgens mij misten wij meer kansen dan onze opponenten.
+1/-1

2 jaar geleden
Wat zou ik en velen denk ik blij zijn als het forum weer open gaat! AS is een ramp om de discussie aan te gaan met je mede Ajacieden!

Al iets van een idee wanneer het forum weer open gaat mods?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Mee eens, we worden al een jaar in onze aars genomen met een dode mus :-)
+1/-1

 
2 jaar geleden
Een jaar???? Ik denk eerder al 2,5 jaar hoor. Snap ook helemaal niet waarom dit zo lang moet duren. De dooddoener dat een webside bouwen nou eenmaal tijd kost is onzin. Een beetje webbouwer heeft een site als het Ajax forum binnen 6 bmaanden draaien incl forum.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik zou zeggen, help ze een handje!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zou ik best willen, maar ik ben geen web bouwer...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Alles valt te leren :)
+1/-0

 
2 jaar geleden
precies dik twee jaar en je krijgt ook eigenlijk nooit een bericht van de stand van zaken(of ik moet het gemist hebben) men zou nu toch onderhand wel een tijdsindicatie kunnen geven!

Dus hop hop mods laat eens wat van je horen!
+1/-0

2 jaar geleden
Een vreemd gevoel krijg ik bij het lezen van het interview, hebben de heren nog iets geleerd uit het verleden? Daley Blind heeft gesproken.
+1/-0

reactie verwijderdAjax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez antony bayern berghuis blind bloed buitenspelers danilo elsimao eredivisie feyenoord fier giphy gorter haller jeroene jim jong koen kudus labyad mazraoui nederland neres pasveer quido rennes tadic tagliafico titel