Transparent
Inloggen
Sluiten

Alfred Schreuder: 'Ik denk dat dit een koopje is'

13 juli 2019 06:29
Foto: Pro Shots

Alfred Schreuder: "Ik denk dat dit een koopje is"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Alfred Schreuder aan dat Juventus een geweldige slag heeft geslagen met het aantrekken van Matthijs de Ligt. "Als je naar de huidige markt kijkt, denk ik dat dit een koopje is", aldus Schreuder.

De verdediger maakte veel indruk op Schreuder, die afgelopen anderhalf jaar assistent-trainer bij Ajax was. "De dag na een wedstrijd zat Matthijs elke ochtend om acht uur als enige al in de sportschool", zo geeft hij aan. "Dat typeert hem als rolmodel. Daarom weet ik bijna zeker dat hij gaat slagen."


Tags

schreuder alfred juventus rolmodel sportschool telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Het is inderdaad een koopje, maar we hebben hem gelukkig wel een jaar extra kunnen bewonderen bij Ajax met als gevolg een heel mooi seizoen. Er zijn toen toezeggingen gedaan dat Ajax niet de absolute hoofdprijs zou vragen. Prima als je dan alsnog rond de 70 miljoen vangt. Frenkie de Jong is pas een koopje geweest, maar dat komt omdat Barça heel irritant tijdens een druk seizoen een speler benadert en voor onrust zorgt.
+2/-2

8 maanden geleden
Als er sprake zou zijn van de bewuste afspraak tussen Ajax en De Ligt/Raiola heeft dat gezien de ontwikkeling van De Ligt natuurlijk vele miljoenen gekost. Anderzijds kan ik me ook voorstellen dat men die mogelijke afspraak heeft gemaakt om hem nog een jaar langer te houden. Eigenlijk volslagen krankzinnig natuurlijk voor een jongen van die leeftijd.
Dan vind ik het handelen van Barcelona om de Jong aan te trekken heel wat kwalijker. Immers, midden in een succesvol seizoen die jongen maandenlang het hoofd op hol brengen geeft geen pas. Dat die voorzitter nu spreekt van hele goede banden met Ajax heeft puur met eigen belang te maken. En is mogelijk Overmars ook onder druk gezet gezien zijn verleden bij die club. Een club die in een paar jaar tijd 1 miljard heeft uitgegeven aan nieuwe spelers on de rat race met Madrid te kunnen continueren. Eeen ding is zeker, die clubs maken het voetbal kapot, mijn sympathie hebben ze allang niet meer
+5/-0

 
8 maanden geleden
Barça is een misselijke club. De Griezmann transfer is ook op een achterlijke manier gegaan. Ook nog eens dikke schuld maar kopen er op los. Enige band met Barça is Cruijff, maar ooit moeten we dat loslaten. Barça profiteert alleen maar van Ajax. Andersom krijg je afdankertjes zoals Bojan en Cuenca. Jammer dat de Ajax leiding hier in trapt
+2/-1

 
8 maanden geleden
Aan de andere kant schept dat ook duidelijkheid. Rond De jong heeft er niets gespeeld, hij ging naar barcelona, en het bedrag was ook duidelijk. Geen onrust dus.
+1/-0

8 maanden geleden
Er zou geen club zijn die meer dan 75 zou betalen. Dat is niet realistisch. Ik had eigenlijk verwacht dat City of United zich zou melden. Las dat de Ligt zijn transfer tot 78 kan oplopen. Prima toch! Wij kunnen door en Alvarez ophalen. 15 miljoen is een koopje voor een international.
+1/-2

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat er wel clubs zijn die ver boven de 75 miljoen konden en wilden neerleggen, maar de persoonlijke eisen van De Ligt en vooral Raiola waren voor die clubs denk ik te gortig. Uiteindelijk kijkt een club naar het totaalplaatje wat ze kwijt zijn aan een speler (transfer, commissie, salaris).. Juventus zal uiteindelijk toch meer dan 150 miljoen kwijt zijn aan De Ligt. Salaris in 5 jaar tijd komt al op 70 miljoen, transfer ±70 miljoen en dan een flink bedrag dat naar Raiola gaat. Zal me niet verbazen als dat flink hoger ligt dan wat er gemeld wordt. Het blijft Juventus en die staan niet bepaald bekend om hun nette handelswijze, dus zal er vast een paar koffertjes met geld afgeleverd worden bij deze man.
+2/-2

 
8 maanden geleden
Die clubs waren er niet, want anders hadden we dit wel gehoord. Eerst dient er met Ajax te worden onderhandeld, wat ook Barca en PSG deden. Ik denk echter wel dat Ajax makkelijk een doorverkooppercentage of wat bonussen extra kon vragen.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik denk dat dat niet veel uitmaakt. De verkoopprijs is geboden, en De Ligt wilde naar Juventus.
+2/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Je moet ook een keer tevreden zíjn.
Als je nagaat dat de duurste verdediger tot nu toe 80 miljoen koste is het echt nog niet zo slecht voor een spelers uit de eredivisie die ondanks zijn enorme talent en potentie altijd nog een paar slippertjes heeft zoals laatst nog bij het NL elftal.
Als Feyenoord of Psv voor 2 spelers een slordige 150 miljoen kregen dan zou ik er persoonlijk toch aardig ziek van zijn en denken van Oke en nu?
Als Ajax het geld goed besteed dan kunnen we mooi doorbouwen naar een stabielen subtop club in Europa en totale dominantie in Nederland.
+3/-0

8 maanden geleden
had minimaal 95 miljoen netto voor ajax moeten zijn ZEER SLECHTE ZAKEN GEDAAN DEZE KEER VAN AJAX
+1/-6

 
8 maanden geleden
Niets ;-) Ajax en De Ligt hebben vorig jaar een afspraak gemaakt, om onder voorwaarden nog een jaar langer te blijven. Die voorwaarden zijn nu nagekomen. Dat is mooi, anders was De Ligt vorig jaar al weggeweest voor een miljoen of 40.
+6/-0

8 maanden geleden
Het is überhaupt een wonder dat spelers uit de Eredivisie voor meer dan 50 miljoen worden verkocht. Het is nu eenmaal geen hoogstaande competitie. Zowel met Frenkie als Matthijs heeft Ajax het goed gedaan. Vraag je namelijk meer dan de hoofdprijs, wil je als een Raiola altijd het onderste uit de kan halen, dan denken toekomstige Ajax-spelers "daar moeten we niet heen, want ik kom nooit meer weg". Helder en duidelijk beleid werkt altijd. Na een weg van vallen en opstaan hebben Van der Sar en Overmars door hoe het werkt. Ga zo door!
+2/-1

8 maanden geleden
Dat Jaar langer blijven is en was een sprookje en daarom heeft Raiola het ook niet hard kunnen spelen. Het debuut van de Ligt was niet gemakkelijk al helemaal niet voor het Nederlands elftal. De markt waarde van een speler is bepalend in wat voor competitie hij speelt. Kijk alle transfers van Nederlandse spelers er maar op na en ziet dat van Dijk in waarde is gestegen door een binnenlandse transfer.Zo is het met Suarez ook gegaan
+1/-0

Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.129 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez babel beek blind burzlew centrumverdedigers dwtk eiting element fier finidi frustreren gejank george getafe hag heracles jeroene jong koen luigitentorioabc oliedomme quido renemar schone schuurs valencia varela veltman ziyech