Transparent
Inloggen
Sluiten

'Matthijs de Ligt wil zonder problemen weg bij Ajax, maar beroept zich op mondelinge afspraken'

8 juli 2019 00:10 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Matthijs de Ligt wil zonder problemen weg bij Ajax, maar beroept zich op mondelinge afspraken"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat Matthijs de Ligt nog altijd hoopt op een transfer naar Juventus. Omdat hij echter zonder problemen wil vertrekken bij Ajax, zal hij zich maandag in Amsterdam op de training melden. De verdediger rekent er echter wel op dat de transfer op korte termijn afgerond zal worden. "Een arbitragezaak is voor ons uitgesloten en we stellen ons professioneel op", aldus zaakwaarnemer Mino Raiola.

Juventus zou volgens De Telegraaf een bod hebben uitgebracht van 50 miljoen euro zonder bonussen. Volgens Ajax is dit te laag, maar Raiola geeft aan dat dit volgens afspraak is. Een jaar geleden zou met de verdediger zijn afgesproken dat als hij nog een jaar in Amsterdam zou blijven de club zou mee werken aan een transfer voor een bedrag tussen de 45 en 50 miljoen euro. Ook de vader van De Ligt en begeleider Barry Hulshoff waren aanwezig bij dit gesprek. Omdat Ajax er binnen vijf minuten met een club uit zou zijn was het niet nodig om deze afspraken op papier te zetten. "Er zijn afspraken gemaakt met Matthijs en het is aan Ajax hoe de club daarmee omgaat", zegt Raiola daarover.

Ajax heeft de vraagprijs voor De Ligt inmiddels flink verhoogd. Hij werd de eerste verdediger ooit die werd uitgeroepen tot grootste talent van de wereld, veroverde de dubbel met Ajax en liet zich in de Champions League met Ajax en in de Nations League met Nederland nadrukkelijk zien. Ondanks de moeizame onderhandelingen en de reputatie van Raiola als keiharde zakenman, wil De Ligt zonder problemen kunnen vertrekken bij Ajax en is een arbitragezaak afgesloten. "Die heb ik Matthijs ook afgeraden, want die past niet bij zijn stijl en levenswijze", zegt Raiola daarover.


Tags

raiola arbitragezaak beroept juventus mondelinge afgeraden barry begeleider hulshoff keiharde levenswijze mino moeizame nations nederland reputatie stijl verhoogd zakenman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Tja... in een jaar kan het snel gaan Raiola en Matthijs.

Afgaande op de engelse boulevard pers is Juve ook bezig met Pogba, wat ook veel geld kost, maar da's BS.
4 maanden geleden (gewijzigd)
Door dit naar buiten te brengen spelen ze alsnog een vies spelletje. Zij wisten dus dat een bod van 50 miljoen zou voldoen aan de mondelinge afspraken, waardoor Juventus die dikzak meer kan betalen en men Matthijs een hoger salaris heeft kunnen bieden dan bijv Barca of PSG. Ze lijken echter te vergeten dat andere clubs al ruim 20 miljoen meer hebben geboden, als je de nieuwsberichten mag geloven. Hoop dat Marc z'n kleine poot stijf houdt en het grootste talent van de wereld niet voor een fooi laat vertrekken.
4 maanden geleden
Tuurlijk willen ze geen arbitragezaak, want dan zal het bedrag veel hoger uitvallen.
Ajax is geen liefdadigheidsinstelling, als Juve zo weinig betaalt aan Ajax blijft er meer over voor die pizzaboer. Hier moet Ajax nooit aan toegeven. Hou hem anders aan zijn contract en laat dan maar wél een arbitragezaak komen.
4 maanden geleden
Jammer dat het zo moet gaan. Ik had de Ligt anders ingeschat. Overal waar die Raiola verschijnt lijkt het wel of er gezeik komt. De Ligt is 19 waarom al per se weg willen? Dit gaat een lange soap worden.
4 maanden geleden
Volgens het bericht van 5 juli wilde Raiola geen vaste transfersom van 70 miljoen, zoals Ajax aanbood. Dat weerspreekt dit bericht dus weer.
 
4 maanden geleden
Waarom een vaste afkoopsom van 70 milj als er al een afspraak ligt van 50 milj zou een redenatie kunnen zijn.
4 maanden geleden
Mag van mij wel afgerond worden. Ik ben DeLigt-gate moe.
4 maanden geleden
Het begon ooit met Maxwell en Grygera die opeens niet wilde verlengen en uiteindelijk via Raiola gratis de deur uitliepen naar Italië.
Zlatan op dat moment het grootste spits talent ter wereld liet hij bakkeleien bij Ajax waardoor hij deze voor een fooi naar Juventus kon brengen.
Van de Vaart het super talent van Ajax was het die Zlatan uitzocht om problemen te krijgen waardoor hij uiteindelijk ook voor veels te weinig vertrok.
Het Ajax van 2003 wat tegen de top van Europa aan schuurde trok hij zo al uit elkaar zonder dat Ajax er genoeg geld aan over hield om te herinvesteren.
Wat volgde was een zwarte periode met boeren overheersing, enorm veel ellende en moddergegooi.
Nu we vele jaren later dankzij Johan de boel eindelijk weer op de rails hebben komt die lijkenpikker weer om de hoek om vol te profiteren van het Europees succes van Ajax.
Hoe is het toch mogelijk?
 
4 maanden geleden
Jammer dat je het spelers niet kan verbieden om met Raiola in zee te gaan. Hoeveel talenten heeft hij de hoofd op hol doen slaan waar je nu nooit meer wat van hoort?
4 maanden geleden
Wat een smerige rat, en wat een eikel is De Ligt dat hij naar hem is overgestapt. Hij is voor mij diep gezonken.
4 maanden geleden
IK geloof niks van die afspraak. Waarom niet veel eerder naar buiten gebracht. Onderhandelen is dan ook overbodig. Raiola speelt weer een smerig spel. De Ligt heeft voor mij nu ook afgedaan. Als hij een echte Ajacied zou zijn zou hij hier anders mee omgaan. Het gaat om hem en niet om die vetklep. Dat moet hij hem duidelijk maken. Waarom wil die snotneus perse weg? Al dat gekus op het embleem is niks waard.
4 maanden geleden
Wanneer Ajax en De Ligt dat daadwerkelijk hebben afgesproken, moet Ajax nu ook niet het keuteltje terugtrekken. Man een man, een woord een woord.
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Normaliter ben ik het daar helemaal mee eens alleen zegt men dat je van een dief niet kunt stelen en in die categorie hoort Riola wel. Heel veel leugens en achterbakse spelletjes en dan moet Ajax het wel doen zoals het hoort? Wat mij betreft oog om oog met zo iemand. Wie de bal kaatst...........
Een oplossing zou zijn om hem nog een jaar aan zijn contract te houden als deze 50 miljoen afspraak bestaat. Volgend jaar is er echt nog wel een club die alsnog die 50 miljoen betaald. En als Riola dan weer wat verzint desnoods contract uitdienen. Ajax heeft die 50 miljoen helemaaal niet nodig en met de Ligt halen we ook meer geld binnen.
 
4 maanden geleden
Helemaal eens.
Ajax is veel te snel geweest met afspraken, hadden wsl ook niet verwacht dat de Ligt zo'n seizoen zou draaien.
4 maanden geleden
Ik ben benieuwd naar het streven van de Ligt, om toch door de voordeur Ajax te verlaten. Het artikel spreekt boekdelen de ligt zit gevangen tussen Ajax
en Raiola over een bedrag van 20 miljoen. Als Juventus de voetballer de Ligt op zijn waarde zou schatten dan zou de vraagprijs nog hoger zijn dan de 70 miljoen die geboden is door de franse club. De vraag is, wil de Ligt wel door de voordeur vertrekken?
4 maanden geleden
Ik geloof gewoonweg niet dat Ajax zulke afspraken mondeling zou maken en niet op schrift. Misschien is er over gesproken, maar dat is nog geen mondelinge overeenkomst. Er bekruipt me hier echt het gevoel dat door kamp De Ligt de waarheid wat wordt opgerekt.
4 maanden geleden
Dit zijn inderdaad afspraken die je niet op papier zet..... sure
4 maanden geleden (gewijzigd)
De telegraaf is een onbetrouwbare krant die elke dag wat moet schrijven. Voetbal is entertainment en het werkt, want we checken elke dag even. Ik ook. Valentijn Driessen heeft overigens dit jaar ook laten zien dat hij een incompetente journalist is. Hulde aan Freek Jansen en die commentator van Veronica, die nieuwe gast, zij hebben wel een goede indruk achter gelaten en laten zien dat ze vakbekwaam zijn. Iemand schreef op dit Forum dat er een groep journalisten en ex voetballers constant bezig is om vooral de Ajax jongens naar het buitenland te schrijven en te praten en tegelijkertijd liepen en lopen ze te mieppen over de eredivisie en de staat van het nederlandse elftal. Zoveel van die zogenaamde talkshow en voetbaljournalisten zijn zo ontzettend incompetent en lullen met elke wind mee. Ik kan me juist nu meer en meer voorstellen dat ook ik die wereld me continue zou gaan ergeren en irriteren zoals Louis van Gaal en andere coaches die nog een zekere ethiek er op na houden. Ik weet hier ook geen oplossing voor. Voetbal is door geld zo verziekt dat elk tof berichtje of quotje van een speler iemand geld kan opleveren daarom zijn journalisten vandaag de dag ook van die trieste voorspelbaare types geworden. Zelfs al in de rust van de halve finale bezig zijn met het boeken van tickets voor de finale van Ajax tegen Liverpool want we zijn al door. Echt om te walgen. Hoogmoed. Niks geleerd van het verleden en al die verloren WK Finales en Europa cup finales etc. Sneijder die even in de storm van zijn leven Donny van de Beek naar Real Madrid praat. Hans Kraaij die de hele tijd doet of hij de beste vriend van elke voetballer is en iedere keer geilt en hengelt naar over Frenkie of Matthijs weggaat. En daarna weer klagen wanneer spelers vertrekken. Ongelofelijk. Er zijn nog maar een handje vol mensen die echt zinnige dingen zeggen. En zo iemand was Johan Cruijff. Mede dankzij zijn visie en zijn geloof hebben we zo'n mooi jaar mogen hebben als vorig jaar. Bijna gewoon de Europa Cup 1 weer gewonnen. Want zo is het. In 1995 als je van Benfica, AEK, Real en Juventus won had je de Beker gewonnen zei Ronald de Boer. En het is waar. Tegenwoordig speel je tegen de vier besten teams van bijna alle grote competities als Ajax. Dan heb je Tottenham, United en Liverpool verslagen en verlies je de finale tegen City. Het klopt gewoon niet meer. En meer en meer mensen zien dit. Nog iets wat me echt tegenviel. Al tijdens de mooie campagne van Ajax was de volkskrant bezig met een boek over de campagne! Ongelofelijk. Dat doe je gewoon niet. Je wacht eerst af tot het einde van het seizoen. Ook het verkopen van Frenkie de Jong midden in het seizoen, moeten we nooit meer toelaten. Pas na het seizoen, zoals nu met de Ligt een maand ofzo in onderhandeling gaan als Ajax en anders blijven de spelers gewoon. We moeten keihard worden. Alleen juli bijvoorbeeld geven aan de speler en zaakwaarnemer. Daarna gaat het boek dicht en blijft de speler. Als laatste, MAx Wober verkopen leek niet zo boeiend maar hij is een klasse beter dan Mangalan. Met hem hadden we misschien thuis niet de deksel op de neus gekregen van Tottenham. In de top gaat het om details. Wober was te ongeduldig en Overmars had hem eventueel pas mogen laten gaan na het seizoen. Nooit meer doen zoiets.
 
4 maanden geleden
DonVito, goed stuk. Je vergeet alleen wel een beangrijk gegeven. In de Nederlandse arbeidswet is vatsgelegd dat een werkgever een werknemer niet aan zijn contract mag houden, zodra de werknemer zich elders significant kan verbeteren. Als Wober, Frenkie de Jong of de Ligt elkders 2x meer kunnen verdienen (en dat is zo, zelfs een veelvoud), mág Ajax de speler niet aan zijn contract houden.

Dat zouden ze alleen kunnen doen als ze het geboden salaris willen evenaren. Maar ja, dan is het hek van de dam en wil Mitchel Bakker 4 miljoen per jaar verdienen.

Vervolgens is er ook in de wet vastgelegd dat een werknemer (en werkgever) pensioen afdraagt. Van dat netto salaris van 2,5 miljoen van Ziyech gaat dus 50% naar de fiscus, en 4,27% naar het pensioenfonds. Dat hebben die spelers in het buitenland allemaal niet, omdat daar de regelgeving anders is.

Snapje? Een verdubbeling van salaris zal niet eens genoeg zijn.

Dat is geen schuld van Overmars, vd Sar, Slop of Harmsen, zo zit de Nederlandse wetgeving gewoon in elkaar.
 
4 maanden geleden
Ik ben me hier bewust van. Maar dank voor je reactie. Dat spelers zich financieel kunnen verbeteren ben ik me allang van bewust, maar dan kan je nog wel begrenzen of aangeven op welke momenten over spelers wil praten en onderhandelen.Dit kun je gewoon met de clubs en de spelers overleggen. Ik geloof bij Wober dat Ajax echt heeft meegewerkt en hem de transfer gunde. Dt was niet wijs. Want ze hadden moeten zeggen: Max, blijf in ieder geval nog tot het einde, en je zal misschien nog wel drie titels winnen, kampioenschap, beker en CL, en nog vele wedstrijden spelen. Daarnaast hebben we je nog heel hard nodig. Kijk maar naar Veltman, Sinkgraven, Mangalan. Kortom, Wober hadden we nooit mogen laten gaan in de winter. Ajax is altijd veel te aardig geweest. gelukkig is dit al aan het veranderen.
 
4 maanden geleden
Dat kan alleen maar als de speler daar zelf óók zin in heeft. Hij hoeft het namelijk niet.
 
4 maanden geleden
True, maar laten we eerlijk zijn. Voor wober heeft ajax denk ik nou niet bepaald geknokt om hem te houden. Sevilla is op zich een mooie club, het werd hem gegund. Maar Wober had het ook super goed naar zijn zin. Had tegen Bayern gespeeld en schuurde tegen het eerste aan. Was een vaste wissel steeds. Waarom zou je weggaan in dit mooie seizoen? Midden in? daar heeft hij nu wel spijt van gekregen en Ajax ook. Hij is een klasse beter dan Mangalan of veltman. Snap je me? Overmars en Ten Hag hadden hem moeten overtuigen te blijven. Aldoende leert men.
 
4 maanden geleden
Wij weten helemaal niet wat Ajax er aan heeft gedaan. Misschien wel alles. Maar Wober was al een speler waar half Europa op joeg voordat hij bij Ajax kwam. Die jongen zal willen hebben spelen gezien zijn leeftijd, en die kans kreeg hij bij Ajax niet.
 
4 maanden geleden
Ik kan me herinneren dat Overmars en Ten Hag beiden iets hebben gezegd dat ze hem deze transfer gunde. Hoeveel en wat ze er allemaal aan gedaan hebben weet ik ook niet. Het feit blijft, in mijn ogen dat het een fout was van Ajax en Wober. Wober had namelijk nog zilverwerk kunnen winnen en CL avontuur kunnen meemaken. Sevilla kan altijd nog. En als jij zegt dat iedereen hem wilde, dan willen ze hem straks ook nog wel. Zeker na hoe hij tegen Lewandoski speelde.
 
4 maanden geleden
Wober:Ik heb een goede kans dat ik - ik moet er natuurlijk wel alles voor doen - ga spelen. Hier (bij Ajax, red.) werd gezegd dat het er voor mij niet goed uitziet. Daarom heb ik meer perspectief bij Sevilla en wil ik daarheen.”

> kortom Ajax dacht met Mangalan en Veltman zit het wel goed en Sinkgraven. Wober is beter dan Mangalan, veltman en Sinkgraven centraal of als linksback. Hier is dus een verkeerde beslissing ingenomen.


https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/118512/wober-ajax-zei-dat-het-er-voor-mij-niet-goed-uitziet
4 maanden geleden
Die gaat dus met problemen de deur uit.
4 maanden geleden
Soap Matthijs - aflevering 27... Dit past helemaal niet bij die jongen, al dit gedoe... Nou ja, op naar aflevering 28... ;-)
 
4 maanden geleden
Ja en nee. Je bent natuurlijk niet voor niets op je 19e aanvoerder. Er zal dus wel iets strijdbaars in hem zitten qua karakter. Elk voordeel heb zn nadeel :-)
4 maanden geleden
Idd wel een beetje vreemd dat er pas zo laat in het proces wordt geroepen over een oude mondelinge afspraak. En een lesje voor Ajax: nooit te vroeg bedragen noemen!
4 maanden geleden
Ja, maar de marktwaarde ging omhoog. Jammer gasten. Gewoon blijven dan... Als ze je willen, dan betalen ze Ajax meer en Mino gewoon wat minder.
4 maanden geleden (gewijzigd)
" wil De Ligt zonder problemen kunnen vertrekken bij Ajax en is een arbitragezaak uitgesloten. "Die heb ik Matthijs ook afgeraden, want die past niet bij zijn stijl en levenswijze", zegt Raiola daarover."
Aldus de quote van Raiola. Mag ik hier even hartelijk om lachen?
Natuurlijk wil Railoa geen arbitrage zaak. Het is Ajax woord tegen dat van de Ligt of er wel of geen mondelinge afspraak was. Dit gaan de Ligt/Raiola nooit winnen in een arbitrage zaak.
Daarom moet nu alles ook voor zaterdag afgerond zijn want ze zijn bang dat Ajax deLigt gewoon aan zijn contract gaat houden, en dan heeft Ajax nog gelijk ook. Waarom zou Ajax 31 miljoen moeten betalen aan Raiola want daar komt het in feite op neer.Een arbitragezaak kan ook nog een tijdje gerekt worden dus tegen de tijd dat de Ligt los geweekt zou zijn bij Ajax is hij al niet meer speelgerechtigd voor de CL voor Juve en dus opeens een stuk minder aantrekkelijk. Ik zeg, poot stijf houden en aan zijn contract houden. Ik hoop dat er dan ook iemand in die jongen zijn omgeving tegen hem zegt dat ie beter een andere zaakwaarnemer kan nemen.

Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez basten blind brom chelsea dest eiting fier gravenberch hag huntelaar jong keijzer keizer knicks koen nets nietzsche nix onana onzin potter promes renemar rkc siem staafincident stengs tadic ziyech