Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui na strafschoppen uitgeschakeld op Afrika Cup

5 juli 2019 20:52

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui na strafschoppen uitgeschakeld op Afrika Cup; image source: Pro Shots

Marokko is op de Afrika Cup in de achtste finale uitgeschakeld. De ploeg ging na strafschoppen verrassend onderuit tegen Benin. Na reguliere speeltijd stond het 1-1. Hakim Ziyech stond wederom de gehele wedstrijd in het veld, terwijl Noussair Mazraoui in de tweede helft als invaller in de ploeg kwam.

Ziyech kreeg diep in blessuretijd nog de uitgelezen kans om Marokko naar de kwartfinale te schieten, maar hij schoot een penalty in de 96ste minuut op de paal. Ondanks dat Benin vanwege een rode kaart met 10 man kwam te staan, werd er in de verlenging niet gescoord.

Strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen en dat wist Benin veel beter te doen. Omdat Marokko twee keer miste, was de vierde benutte strafschop van Benin voldoende voor de beslissing.