Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Ik krijg nog altijd kippenvel als ik met vrienden over afgelopen jaar praat'

5 juli 2019 07:39 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Frenkie de Jong: "Ik krijg nog altijd kippenvel als ik met vrienden over afgelopen jaar praat"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Frenkie de Jong aan dat hij tijdens zijn vakantie onder meer tijd heeft gehad om terug te kunnen blikken op het afgelopen seizoen met Ajax. "Als je in een seizoen zit, dan volgen de wedstrijden elkaar zo snel op. Dan heb je als speler gewoon amper tijd om ergens goed bij stil te staan. Dat heb ik in de voorbije weken wel kunnen doen", aldus De Jong. "Wat was het een bijzonder jaar met Ajax. Met zo veel mooie wedstrijden, en eindigend met de dubbel. Ik merkte dat ik nog altijd kippenvel krijg als ik er met vrienden over praat."

De Jong gaat verder: "Ik ben ook blij dat ik mijn mooie periode bij Ajax ook met tastbare prijzen heb kunnen afsluiten. Natuurlijk ga ik het missen, het zal wel even wennen worden dat ik niet in mijn auto stap en richting De Toekomst rijd. Maar die overgang heb ik in het verleden ook meegemaakt toen ik van Willem II naar Ajax ging. En ik krijg er ook veel moois voor terug."

Voor de middenvelder begint nu zijn avontuur bij Barcelona. Ondanks dat de transfer in januari al rond kwam, hield hij zich afgelopen weken pas bezig met zijn overstap. "Met Ajax hadden we om de drie dagen een wedstrijd, ik had gewoon nauwelijks tijd om met het volgende seizoen bezig te zijn", zo geeft hij aan. "Wel heb ik Spaanse les gevolgd, maar ook dat kon beter. Ik heb tien lessen gehad, alleen veel tijd om in de studieboeken te duiken was er niet. Ach, ik kan wel wat woordjes, maar de taal zal ik in de komende tijd wel écht moeten leren als ik er dagelijks mee word geconfronteerd."




Tags

jong barcelona blikken eindigend les rijd studieboeken tastbare woordjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Slimme jongen, geweldige voetballer, mooie club. Hoop echt dat die het gaat redden bij Barcelona.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Had hem liever nog een jaartje bij Ajax gezien, maar helaas zijn spelers van zijn klasse gewoon onhoudbaar. Deze jongen gaat bij Barça nog meer uitblinken. Ik zal zijn nuchtere en speelse houding wel missen. Deze jongen heeft overduidelijk plezier in het spelletje en hopelijk blijft hij zichzelf.
+1/-0

4 jaar geleden
Dan heb ik het zelfde probleem gehad, vaak ook met kippenvel de wedstrijden gekeken naar de laatste jaren, dat was daarvoor toch wel anders ,was het meer met opgetrokken tenen.
Ik hoop dat het volgend seizoen zo blijft, gaat een hoop van afhangen of er spelers blijven en wat erbij komt ,als de spirit er maar in blijft, voetballen kunnen ze allemaal, het is alleen hoe hou je ze gemotiveerd en wat Frenke betreft ;die gaat het zeker redden, mist alleen wat doelgerichtheid, maar als dat ook komt ,wordt hij echt een grote en dit keer ook internationaal !
+1/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Het wordt een mooie klus voor hem, komend seizoen bij Barcelona. Ook mooi dat Ajax hem zo netjes en mooi uitgeleide doet. Ik ga hem missen in de Arena.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos