Transparent
Inloggen
Sluiten

'Mino Raiola wees jaar geleden aanbod voor vaste transfersom Matthijs de Ligt af'

5 juli 2019 07:33 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Mino Raiola wees jaar geleden aanbod voor vaste transfersom Matthijs de Ligt af"; image source: Pro Shots

Ajax verlangt voor Matthijs de Ligt een bedrag richting de 80 miljoen euro. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. Dat bedrag had lager kunnen liggen, aangezien Ajax een jaar geleden bij zaakwaarnemer Mino Raiola heeft aangeboden om een transfersom vast te zetten op 70 miljoen euro. Raiola wuifde dat aanbod echter weg en vanwege het ijzersterke seizoen van De Ligt verlangt Ajax nu een hoger bedrag.

Ajax hoeft voor de verdediger niet de hoofdprijs te hebben, maar verlangt wel een realistisch bedrag. Het eerste bod van Juventus van ongeveer 65 miljoen euro inclusief bonussen ligt ver van die wens af. Bovendien is het ook aanzienlijk minder als wat Paris Saint-Germain en Barcelona wilden betalen.




Tags

raiola barcelona hoofdprijs ijzersterke juventus wuifde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Reden dat Raiola natuurlijk geen vast bedrag wilde is dat hij 10-20% van de transfersom in z'n eigen zak steekt. Weet niet hoe dat gaat, dus als het 80 miljoen is, dat er 8 voor Mino zijn, zodat bv. Juve totaal 88 miljoen kwijt is of 72 miljoen naar Ajax gaat.

Als de geruchten kloppen is 55 miljoen + 8-9 miljoen aan variabel een lachtertje.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Het zou wel erg vreemd zijn dat AJAX de zaakwaarnemer moet betalen die in dienst is van de speler. De speler en de nieuwe club moet hem maar betalen. AJAX heeft immers geen belang bij het verkopen van de beste spelers.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Die commissie gaat niet ten koste van het bedrag wat Ajax krijgt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Kan verklaren waarom het bod van Juve maar 56 (?) miljoen vast is, als er 10-20% naar Raiola gaat. Dan is de totale schade en afschrijving nog steeds 60-70 miljoen voor Juve.

Snap dat de Ligt naar Raiola stapte vorig jaar, maar na afgelopen seizoen kan ie overal terecht, dus een zaakwaarnemer die flinke comissies pakt kan ook tegen je werken.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Waarom snapte je dat? Ik vind het echt onbegrijpelijk.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nou El Nico ik denk dat die commissie wél ten koste van de transfersom gaat.
Als Juve met rat een afspraak heeft dat ie 31 milj. krijgt (het bedrag dat steeds weer boven komt drijven) zal dat ergens vandaan moeten komen. Dus, als Ajax 80 milj. wil zou Juve 111 milj. totaal kwijt zijn. Dus, zet Juve in op 50 milj. voor Ajax en is het 81 milj. kwijt incl. de commissie voor rat.
Dus, Ajax betaald in dit geval. Direct of indirect, want Juve gaat géén 111 milj. neer leggen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Comissie is extra and de nieuwe club betaalt. Dus transferfee + %. Transferfee gaat naar Ajax, de commissie naar de agent.
+1/-0

4 jaar geleden
Ajax moet gewoon aangeven wat zij willen ontvangen voor de Ligt. Wat maakt het uit wat Raiola krijgt of Juve betaald. Ergens hoop ik dat het niet rond komt, dan blijft hij mooi nog een jaartje in Amsterdam.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Vraag mij wel is af wat zo'n de Ligt hier nu allemaal van vindt?? Toch geen domme jongen.
+1/-0

 
Ergens zal het me niet eens verbazen dat Raiola net zo lang blijft klote dat alle clubs afhaken en de Ligt nog een jaar blijft.
Dan heeft de Ligt volgend jaar nog maar 1 jaar contract, kan Raiola echt zijn spel gaan spelen en Ajax maximaal onder druk zetten.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Precies. Dus gewoon 80 milj. Tja, dat Juve dan ook nog eens miljoenen aan Rat moeten betalen is hun probleem. Oh, dan gaat het niet door want dat kunnen ze niet betalen. Tja, jammer he, ik kan ook die dikke Ford Mustang GT 500 niet betalen. Maar ik wil hem wel graag. Houdt het op he?
+1/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Naar Juventus gaan is gewoon een hele matige zet van De Ligt. Waarom? Juventus is een nare club waar altijd een luchtje aanhangt, valsspelen. 1996, spelers doping. Later teruggezet naar Serie B. Ze zullen ook connecties hebben met de maffia. De Serie A is helemaal geen uitdaging meer. Ze winnen nu elk jaar. Wat is daaraan? Daarnaast is Ronaldo aan zijn einde. Hij wordt niet meer beter. Wat moet je nu met hem samen in een elftal? Messi snap ik nog of Frenkie de Jong, of Mbappe. Het meest wijze voor de Ligt is nogmaals blijven bij Ajax een Europese beker winnen totdat Barcelona komt op de juiste manier of Real Madrid. Maar Juventus? Ze mogen dromen van jou en van nog een keer de Europa Cup winnen. Dat gaat niet meer gebeuren. De ligt, waarom heb je haast? Je bent 19 man! Geniet nog van wat je nu hebt bij Ajax. je zult er spijt van krijgen als je nu weggaat.
+1/-0

4 jaar geleden
Ach je kan het de man niet kwalijk nemen, als je je verdiept in zijn verleden dan is hij een uitstekend zakenman en de voetballers die hij vertegenwoordigd lopen met hem weg. Uiteindelijk is het wel puur een geld business en worden clubs letterlijk beroofd van hun grootste talenten, zoals Matthijs. Ik kan me best voorstellen dat je, hoe volwassen hij ook al is voor zijn 19 jaar, kiest om je gehele familie in 1 klap financieel onafhankelijk te maken, club liefde of niet. Helaas is het voetbal heden ten dage nou eenmaal een miljoenen bal geworden. Persoonlijk hoop ik dat hij nog tenminste 1 jaar blijft maar voor zijn ontwikkeling (op voetbalgebied en financieel gebied) zou de Engelse of Italiaanse competitie zeer goed voor hem zijn.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal