Transparent
Inloggen
Sluiten

Saïd Ouaali: 'Onze rol wordt overdreven, zo extreem is die niet'

3 juli 2019 14:22 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Saïd Ouaali: "Onze rol wordt overdreven, zo extreem is die niet"; image source: Pro Shots

Op de officiële website van Ajax gaat hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali onder meer in op de kritiek dat Ajax te veel jeugdspelers van andere clubs zou overnemen. Iets wat nu afgelopen zou zijn met de invoering van het herenakkoord tussen Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse en FC Utrecht. Clubs mogen jeugdspelers niet meer actief benaderen. Als een speler dan toch de overstap maakt, staat daar een significant hogere opleidingsvergoeding tegenover.

Ouaali geeft echter aan dat Ajax helemaal geen spelers actief benaderd heeft. "Als spelers zelf denken dat ze bij Ajax beter kunnen worden en de overstap willen maken, dan zijn ze van harte welkom", zo geeft hij aan. "Maar Ajax licht altijd eerst de club in over de interesse van de speler, praat erover en gaat pas daarna de onderhandeling aan. De andere club krijgt op deze manier altijd de kans om de speler te behouden."

De hoofd jeugdopleiding is het daarom ook niet eens met de kritiek die er afgelopen periode was. "Onze rol wordt overdreven, zo extreem is die niet. Wat critici vergeten is dat het uitgangspunt van deze afspraak niet is dat we geen spelers mógen overnemen", aldus Ouaali. "Het idee was ervoor te zorgen dat alle clubs gemotiveerd blijven om te blijven investeren in hun jeugdopleiding. En dat de meest talentvolle spelers zich in de beste omgeving kunnen ontwikkelen."

Ajax raakt bovendien zelf ook talenten kwijt. Deze zomer maakte Dillon Hoogewerf nog de overstap naar Manchester United. "Natuurlijk hadden we Dillon graag behouden, we zijn ook bereid ver te gaan om talenten aan ons te binden. Maar als blijkt dat de speler toch een andere keuze maakt, dan geven we elkaar een hand en wensen we elkaar veel succes", zegt Ouaali daarover. "Onze taak als jeugdopleiding is om te kijken wat Ajax in de toekomst beter kan doen om spelers binnen te houden. Wat ik al aangaf: het is een gevolg van de voetbalpiramide. Wij raken spelers ook kwijt. Wij klagen daar niet over, want het hoort erbij. Het maakt ons zelfs trots als hij via deze andere weg slaagt."

Meer op Ajax.nl




Tags

ouaali dillon critici feyenoord hoogewerf klagen opleidingsvergoeding utrecht vitesse voetbalpiramide

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Inderdaad het hoort er bij dat is voetbal!!
+1/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal