Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax gelijk in vriendschappelijk duel tegen Aalborg

29 juni 2019 13:49
Foto: Pro Shots

Ajax gelijk in vriendschappelijk duel tegen Aalborg; image source: Pro Shots

Ajax heeft in het tweede vriendschappelijke duel van de voorbereiding van dit seizoen niet weten te winnen van Aalborg. De ploeg van Erik ten Hag speelde met 1-1 gelijk tegen de Denen. Vlak na rust maakte Danilo Pereira het enige Amsterdamse doelpunt.

Ajax begon nog goed aan de wedstrijd tegen de Denen, waarbij voormalig Ajacied Lucas Andersen in de basis stond. De eerste grote kans was voor Klaas Jan Huntelaar die met een spectaculaire halve omhaal op doel wist te schieten. Zijn inzet kon echter worden gekeerd.

De Denen kwamen echter steeds beter in de wedstrijd en via een treffer van de Nederlander Tom van Weert kwam Aalborg na ruim een kwartier spelen ook op voorsprong. Aalborg kreeg bovendien ook de uitgelezen kans om de score verder uit te breiden na een overtreding van Lisandro Magallán. De penalty die daarop volgde werd echter hoog over geschoten.

Na rust kwam een flink gewijzigd Ajax aanvankelijk veel beter voor de dag. Danilo Pereire kreeg al snel een enorme kans, maar wist de gelijkmaker toen nog niet op het scorebord te krijgen. Een paar minuten later lukte dat de Braziliaanse aanvaller echter alsnog.

Ajax bleef daarna de betere ploeg en kreeg ook kansen op de voorsprong. Nadat halverwege de tweede helft de wedstrijd kort onderbroken werd kantelde het duel echter en waren de Denen weer de ploeg die het meest gevaarlijk werd. Tien minuten voor tijd leek het te kunnen profiteren van een enorme fout van Kjell Scherpen, maar de aanvaller van Aalborg kreeg de bal niet onder controle, waardoor een tegendoelpunt nog net voorkomen kon worden.

In de resterende minuten gingen beide ploegen vol voor de winst, wat zorgde voor mogelijkheden over en weer. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde.




Tags

aalborg danilo andersen hag huntelaar lucas magallan onderbroken pereire scherpen spectaculaire tegendoelpunt tom weert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Scherpen ken ik alleen maar van fouten. Snap niet wat Ajax in hem ziet??
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hij heeft het postuur van een wereldkeeper: lang, atletisch, grote handen, ver bereik. Hij moet alleen nog leren keepen... ;-)
+2/-0

 
4 jaar geleden
Nogal een verschil tussen Gabrich en Santos. Maar dat terzijde: waar baseer je dat op? Oprecht benieuwd hoor, want ik heb nog te weinig gezien om een oordeel te kunnen vellen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Inderdaad. Deze jongen verdient een eerlijke kans en krijgt van mij vooralsnog het voordeel van de twijfel. Zou fair zijn om pas een oordeel te vellen nadat hij een reeks wedstrijden gespeeld heeft, al is het als wisselspeler.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik heb hem gevolgd sinds dat Ajax interesse had. Aantal wedstrijden gezien, waarvan twee finale wedstrijden. Ik begrijp werkelijk niet wat die scouts in hem gezien hebben. Is een regelrechte miskoop. Zeker als je het niveau nastreeft hetgeen Ajax wil.
+1/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Over Scherpen al genoege woorden vuil gemaakt. Blijkbaar zien de ajaxscout potentieel in hem waar niemand anders dit ziet. Magallan heeft inmiddels een half jaar gehad om zich aan te passen, maar overtuigt nog allerminst. Spelletje lijkt allemaal net iets te snel te gaan voor hem, waardoor hij steeds onnodige overtredingen nodig heeft. De uitslag is natuurlijk verder nietszeggend aangezien de selectie zonder alle internationals ver van compleet is. De opvolging van Matthijs de Ligt baart me echter nog wel grote zorgen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Magallan was de beoogde opvolger van De Ligt, maar die valt tegen tot nu toe. Misschien Perr Schuurs samen met Blind in het centrum? Of hij al aan dat niveau toe is, durf ik niet te zeggen, maar proberen in de voorbereiding kan altijd.
+1/-0

4 jaar geleden
Weet iemand waar Bande gebleven is ? Was niet te zien in deze oefenpot. Dacht dat ie weer hersteld was. Ook niet mee naar Lutte.
+1/-0

4 jaar geleden
Waarom was Ryan gravenberg er niet bij?
+1/-0

4 jaar geleden
Tagliafico was een meester aankoop. Bij Mangalan zie ik nu al dat hij het niet gaat redden. Helaas. Gun het hem.
Maar ajax streeft Europese top na en dat zij we nu ook. Dus Overmars moet bij het vertrek van de Ligt een nieuwe cv halen. Eigenlijk moet het sowieso. Want of de ligt nu weggaat of volgend jaar. Die gast moet er komen. Sommige aankopen zijn in de roos, sommigen niet. Ik ben blij met Neres, Sanchez, Tagliafico, Tadic, Blind, Promes. Maar soms is het hem niet. Een nieuwe Cv is nodig!
+1/-0

 
4 jaar geleden
We hebben Schuurs en Pierie gehaald en Sven Botman is er ook nog.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ja, en in de jeugd lopen er ook nog enkele. Deze jongens komen allemaal te kort. We willen toch weer meedoen om de prijzen en internationaal overwinteren. Schuurs, Pierie, Botman zijn hooguit goed voor middenmoters. Als dit de alternatieven zijn gaan we keihard onderuit. We moeten kwaliteit halen en geen middelmatigheid houden.
+1/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal