Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Het is crazy, die kalender'

26 juni 2019 10:28 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Het is crazy, die kalender"; image source: Pro Shots

Terwijl verschillende internationals van Ajax met hun land nog actief zijn, is voor Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen al begonnen. In augustus wacht voor de club alweer 'de maand van het jaar'. "Volgens mij was het Juventus dat tegen ons zei dat er op deze manier voor Ajax geen beleid te maken is. Ze hebben gelijk. Idioterie", aldus Erik ten Hag in gesprek met Voetbal International.

Vanwege alle interlandverplichtingen is een normale voorbereiding niet mogelijk voor Ajax. "We zijn begonnen met een groep spelers die een normale vakantie hebben gehad. ‘ie kun je groep 1 noemen, waarbij maandag ook de spelers aansluiten die hebben meegedaan met Jong Oranje", zo geeft hij aan. "Met die groep gaan we op trainingskamp naar De Lutte. Op 8 juli melden de internationals zich, de spelers van het Nederlands elftal en Dusan Tadic en Kasper Dolberg en Lasse Schöne, die met Servië en Denemarken interlands hebben gespeeld. Dat is groep 2."

Ten Hag gaat verder: "Blijft over de rest: de deelnemers aan de Afrika Cup, Copa América en het EK Onder-21. Die jongens komen apart van elkaar binnen, de een wat eerder dan de ander."

Net zoals vorig jaar kent de ploeg een gefaseerde voorbereiding. Ajax had afgelopen seizoen echter een vrijwel volledig fitte selectie. "Geluk is een factor, maar het ligt ook aan hoe wij als technische staf dat hebben gemanaged en geprepareerd. Het is iets waarop we trots mogen zijn, alleen heb je nooit de garantie dat het dit jaar weer zo zal gaan", zegt Ten Hag daarover. "Je praat over een ongelooflijk ingewikkelde puzzel die de komende jaren alleen maar moeilijker te leggen valt, als je kijkt naar de ideeën voor de voetbalkalender. Volgend seizoen is er weer een Copa América, omdat ze die in de even jaren willen gaan spelen. Dus dan maar twee achter elkaar. De consequentie is dat iemand zoals Nicolás Tagliafico drie zomers op rij doorvoetbalt, het WK van vorig jaar meegerekend. Waar houdt dat dan op? Wanneer krijgt zo’n jongen rust? Het is crazy, die kalender."

Meer op Voetbal International




Tags

hag crazy kalender afrika denemarken dolberg doorvoetbalt factor garantie gefaseerde gemanaged geprepareerd idioterie jong juventus kasper lutte meegedaan oranje schone tadic tagliafico trainingskamp zomers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Zo,n reactie is volkomen terecht, daarom is het van belang dat er een dubbele bezetting is maar volgens mijn idee is dat niet haalbaar voor Ajax.
+1/-0

4 jaar geleden
Welkom bij een top club Erik. Maar hij heeft wel gelijk.
+1/-0

4 jaar geleden
Weet iemand of de spelers die actief zijn op de Afrika Cup en Copa America na uitschakeling nog een lange vakantie krijgen of zich snel weer moeten melden? Volgens mij hebben ze wel al een vakantie gehad voordat ze zich bij hun nationale teams moesten melden, maar zal wel aan de korte kant zijn geweest.

Probleem is dat die Afrika Cup nog wel even doorloopt, dus als Onana, Mazraoui en Ziyech bijvoorbeeld de halve finale halen zijn ze op z'n vroegst 17 juli pas klaar. Terwijl 10 dagen later de JC Schaal alweer op het programma staat en 17 dagen later de Eredivisie begint
+1/-0

Het had allemaal nog wel gegaan als je die klote voorrondes niet had gehad.
De eerste competitiewedstrijden kan je nog wel iets schipperen door jongens die laat terug zijn gekomen iets meer rust te geven.
Europese hoofdtoernooien beginnen pas in september.
Hoppelijk volgend jaar wel rechtsreeks de CL in, helemaal met het EK van die zomer.
+1/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht