Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederlands elftal in finale Nations League onderuit tegen Portugal

9 juni 2019 22:33
Foto: Pro Shots

Nederlands elftal in finale Nations League onderuit tegen Portugal; image source: Pro Shots

Het is Oranje niet gelukt om de eerste Nations League te winnen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman ging met 1-0 onderuit tegen Portugal. Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong begonnen net zoals afgelopen donderdag in de basis, terwijl Donny van de Beek na een uur spelen als invaller ook in de ploeg kwam.

Nederland had het lange tijd moeilijk tegen Portugal. Waar de Portugezen meerdere keren gevaarlijk wisten te worden, duurde het tot in de tweede helft voordat Oranje gevaarlijk werd.

Voor Ronald Koeman was het reden om in te grijpen en bracht hij Donny van de Beek in de ploeg. Enkele seconden na die wissel viel uitgerekend het enige doelpunt van de wedstrijd. Jasper Cillessen zag er niet goed uit bij een schot van Guedes, waardoor Oranje op achterstand kwam.

Na de treffer van de Portugezen kwam Oranje tot veel meer gevaar voor het doel. Memphis werd gevaarlijk met een kopbal, terwijl een afstandsschot van De Roon net over het doel ging. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor Oranje onderuit ging in de eerste finale van de Nations League.


Discussieer mee op de forums


Tags

oranje nations portugal beek koeman blind guedes jong nederland roon seconden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dit had helemaal niet nodig geweest ,de hele tijd de bal maar rond en terugspelen ,ze hadden veel eerder aanvallender moeten spelen, die Memphis was zo slecht,eigenlijk vanaf de eerste minuut, ik had het idee dat ik de enige was die dat zag, hij toch van Koeman maar blijven staan en dan haalt hij de beste speler Bergwijn (die natuurlijk meer dan welkom is bij Ajax !!) van het veld, die had (ondanks hij uitgeblust was) gevaarlijker dan Memphis ??
+2/-0

1 jaar geleden
Huntelaar hoort gewoon in de spits bij dit oranje. Een voorhoede zonder gif en aanspeelpunt. Slechtste man het veld was Dumphries. Niet gek ook misschien die gozer is op net als je dat zag Bij Wijnaldum.
+2/-0

1 jaar geleden
Nederland was een tandloze tijger. Het valt te prijzen dat spelers vertrouwen krijgen van de coach, maar je kunt ook blind zijn. Memphis was ook tegen Engeland niet al te best, en inderdaad veel te veel tikkie terug of opzij voorin.
+1/-0

1 jaar geleden
We moeten nog niet teveel verwachten van dit Oranje.
De spelers zijn nog volop in ontwikkeling en voorin kunnen we wel wat meer kwaliteit gebruiken, alleen kun je niet zoals bij clubs een speler elders halen. Het is wachten tot er zich wat aanvallers ontwikkelen. Qua middenveld en verdediging zit het wel goed, al zal er ook een keeper moeten doorbreken, want als Cillessen wegvalt is het gat enorm.
+1/-0

1 jaar geleden
Ook een Ned. elftal met betere spitsen die nu voorhanden zijn verloren bijna altijd van Portugal. Ze hanteren al decennia lang de juiste tactiek om Nederland te bestrijden, het ultieme 'zwarte beest'voor Nederland dus. Ik voorspelde al een 1-0 voor Portugal. Een ploeg die zelden veel scoort, en na een goal het accent nog meer op de verdediging leggen en normaliter niets meer weggeven. Nederland heeft weiliswaar goede aanvallers, maar bij lange na niet van het niveau, van Basten, van Persie, Robben. En dan ben je eigenlijk bij voorbaat al vrij kansloos tegen een dergelijke opponent!
+2/-0

1 jaar geleden
De Portugezen speel je alleen kapot met snel spel over de vleugels. Een linksbuiten hadden we niet en Dumphries is alleen goed als hij veel ruimte heeft. Hij werd veel te laat aangespeeld waardoor hij gemakkelijk verdedigd kon worden. Viel erg op dat rechtsachter De Ligt altijd met de rug naar Dumphries stond, zelfs als hij heel vrij stond kreeg hij geen bal.
+1/-0

1 jaar geleden
In de voorronde van de nationsleague heeft Koeman en consorten al het e.e.a. aan mazzel/geluk gehad. Dit verbloemde de uitermate verdedigend ingestelde tactiek. Je zag dit goed terug in de wedstrijd tegen Engeland (puur geluk dat de 2e van Engeland werd afgekeurd). Alhoewel Babel goed kan voetballen ziet hij de ruimte niet en bleef het maar op een kluitje lopen met Memphis,Wijnaldum. Je zet geen voetballers bij elkaar met dezelfde instelling, kwaliteiten. Nou mag Koeman veel hebben opgestoken van onze Johan C., aanvallen en overwicht hebben op t middenveld (veel te grote ruimtes) begrijpt hij als voormalige verdediger totaal niet. Hij kiest voor zekerheid en dat was tegen Portugal in mijn ogen een enorme blunder. Pas na een uur Donny inbrengen en de Hoon euhhh de Roon laten staan? Ongelofelijk en dan "storm" ram Luuk de Jong erin? Als je al zo goed als geen enkele goede voorzet/aanval van de flanken hebt gecreëerd wat verwacht je dan? Nee het was het niet, en je ziet aan Matthijs,Daley en Frenkie dat ze een veel sneller spel gewend zijn met diepte, ook zij gingen ten onder in deze malaise en de laffe tactiek van Koeman.
+1/-0

 
Koeman is veel meer een Hiddink man dan een Cruijff volgeling.
Kortom veel meer een Psv trainer dan een Ajax trainer, dus veel meer berekenend en een tikkie laf als het kan.
Een gemiddelde Ajacied gaat daar nooit enthousiast van worden, ik zal niet zeggen dat je met die stijl van Koeman minder kans heb om te winnen maar er blijft zo weinig over op het moment dat je niet win.
Wij willen gewoon 90 min vermaakt worden zoals heel de CL campagne van Ajax dit jaar op het puntje van je stoel, als dan naar de wedstrijd de rookwolken opgetrokken zijn dan zien we het wel.
Nu win je van Engeland op 1 moment (var) en verlies je van Portugal op 1 moment, voor de rest zit je gewoon naar berekenend ruk voetbal te kijken.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik denk als Ajax tegen dit Portugese elftal had gespeeld dat Portugal helemaal ondersteboven was gespeeld. Wat een slecht elftal is dat zeg. Maar dus het NL elftal nóg slechter. Je zag op momenten gewoon de vertwijfeling op de gezichten bij onze Ajacieden, zo van waar zijn we no0u in terecht gekomen?
Maar ja, starten met de Roon terwijl je Donny vd Beek hebt. Hoe dom kun je zijn Koeman?
+2/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.056 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

australie autochtone beperking bevolkingsgroepen blank eeg europeaan fier ghana hof illegaal illegalen inzake jongeren juh koen luigitentorioabc nederland nietrechtsnietlinks ontkerkelijking opvang overheid potter renemar slaven slavernij term verdrag vluchtelingen wijken