Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Bergwijn: 'Natuurlijk streelt de interesse van Ajax mij, daarover ga ik niet liegen'

5 juni 2019 10:19 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Steven Bergwijn: "Natuurlijk streelt de interesse van Ajax mij, daarover ga ik niet liegen"; image source: Pro Shots

Steven Bergwijn geeft in gesprek met Voetbal International open te staan voor een vertrek naar Ajax. "Natuurlijk streelt de interesse van Ajax mij, daarover ga ik niet liegen", aldus Bergwijn, die als jeugdspeler nog moest vertrekken bij Ajax. "Voor mij speelt dat geen rol meer. Ik lees er nu steeds meer verhalen over, die allemaal zwaar overdreven zijn. Allerlei verschillende versies, maar nooit de juiste. Laat ik het zo dan maar zeggen: op dat moment was het beter dat ik zou vertrekken."

De aanvaller snapt dat een overstap gevoelig ligt. "Ik snap het sentiment heel goed, natuurlijk. PSV is altijd heel goed voor me geweest, de club heeft me perfect opgevangen toen ik weg moest bij Ajax", zo geeft hij aan. "Als je dan in de belangstelling staat van de aartsrivaal, begrijp ik dat de supporters op z’n minst niet heel blij zijn. Maar tegelijkertijd moet je wel professional blijven in deze wereld."

Na de interlands met het Nederlands elftal gaat Bergwijn nadenken over waar hij komend seizoen wil spelen. "Wat ik vooral belangrijk vind, is de kans op speeltijd. Die moet groot zijn. Ik ben pas 21 jaar, ik móét spelen om me verder te kunnen blijven ontwikkelen", zegt hij daarover. "Dat is iets wat dus wel een grote rol speelt in mijn beslissing. Ik heb altijd gezegd dat het me niet gaat om snel geld verdienen, of wat dan ook. Sportief perspectief, dat is wat telt voor mij."

Meer op VI.nl


Tags

bergwijn streelt aartsrivaal jeugdspeler versies

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Die komt dus. Welkom.
+1/-0

7 maanden geleden
Het spel gaat verder, de deur gaat steeds verder open ,9 Juni staat hij helemaal open en wandel Steven samen met Ødegaard gebroederlijk en ordelijk de Arena binnen, ik zou zeggen ; jullie zijn van harte welkom!!
+1/-0

7 maanden geleden
Die belangstelling van Ajax is een verzinsel waarmee zijn zaakwaarnemer Psv mee onder druk wil zetten. Lekker links laten liggen deze jongen.
+2/-1

7 maanden geleden
Nou jongen als jij speeltijd het belangrijkste vindt moet je dus bij Ajax zijn. Denk echt niet dat je die speeltijd met een buitenlands avontuur krijgt.
Wat mij betreft van harte welkom hoor nu Neres óók in de etalage staat.
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez beek blind dochter donvito dwtk ekkelenkamp fier film geduwd gerust hag hellend huntelaar kinderen koen luigitentorioabc martinez mazraoui nederland onana promes schuurs strot tadic tagliafico valencia veltman zinnigs ziyech