Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord werkt niet meer mee aan mogelijk maken uitsupporters bij Klassieker

4 juni 2019 14:30 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord werkt niet meer mee aan mogelijk maken uitsupporters bij Klassieker; image source: Pro Shots

Via een verklaring op de officiële website heeft Feyenoord laten weten niet meer mee te willen werken aan het mogelijk maken van uitsupporters bij de Klassieker. Reden hiervoor zijn meerdere incidenten bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs. Feyenoord sprak afgelopen jaren en met name de laatste maanden met Ajax, de supportersverenigingen, burgemeesters en gemeenten om vanaf komend seizoen weer te beginnen met het toe laten van uitsupporters.

Afgelopen weken ging het echter meerdere malen mis. Anderhalve week geleden werden familieleden van Feyenoord-spelers belaagd in Amsterdam tijden Ajax O19 - Feyenoord O19. Een week daarvoor waren er incidenten bij een wedstrijd tussen Swift en SC Feyenoord. Er was onder meer sprake van ernstige spreekkoren en de ruiten van de Feyenoord-bus werden ingegooid.

Op basis van deze incidenten heeft Feyenoord geconcludeerd dat het nog niet mogelijk is om wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord onder normale omstandigheden te laten verlopen als er ook uitsupporters aanwezig is. De club heeft daarom de andere betrokkenen laten weten geen verdere medewerking meer te verlenen.

Meer op Feyenoord.nl


Tags

feyenoord uitsupporters incidenten klassieker amsterdam anderhalve belaagd betrokkenen bus ernstige familieleden geconcludeerd ingegooid jeugdwedstrijden medewerking mis ruiten spreekkoren supportersverenigingen swift verdere verklaring verlenen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Logisch en volkomen terecht. Jammer dat een stel imbeciele mongolen het verpest voor voetballiefhebbers. 'Imbeciele mongolen' een pleonasme trouwens? Niet wanneer men het heeft over deze tokkies. Ga weg. Niemand wil jullie.
4 maanden geleden
Gewoon weer zorgen dat we de bekerfinale halen, kunnen we weer met zijn allen naar de kuip.Hopelijk gaan ze na een paar jaar zeggen dat ze de finale niet meer in de kuip willen.
4 maanden geleden
Wanneer wordt het kaf van het koren gescheiden. Gewoon de raddraaiers registreren en weigeren. Tijd voor de voetbalwet zoals in Engeland.
4 maanden geleden
Hier geef ik Feyenoord gewoon gelijk om niet mee te werken. Er zijn wat supporters bij beide clubs die niet bepaald een goede indruk maken.

Laatste nieuws