Transparent
Inloggen
Sluiten

'Clubs bereiken akkoord over versoepeling regels beloftenteams'

1 juni 2019 06:58 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"Clubs bereiken akkoord over versoepeling regels beloftenteams"; image source: Pro Shots

Komend seizoen mogen de talenten die in het weekend in het eerste elftal bij Ajax op de bank zitten op maandagavond ook weer in actie komen voor Jong Ajax. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Voorwaarde is wel dat ze in het eerste elftal niet in actie zijn gekomen. Afgelopen seizoen mocht een speler al niet meer in actie komen als hij op het wedstrijdformulier stond, maar de clubs en de KNVB hebben een akkoord bereikt om deze regel aan te passen.

Ook voor de keepers zal het veranderen. Zij mogen tot hun 25ste in actie komen in de Jong-elftallen. Voor de veldspelers blijft die grens tot 23 jaar. De clubs uit de Eredivisie wilden ook een dispensatieregel afspreken voor veldspelers ouder dan 23 jaar, maar hierover werd geen akkoord bereikt. Na volgend seizoen zal er geëvalueerd worden en wordt er gekeken hoe er verder wordt gegaan.




Tags

jong versoepeling afspreken dispensatieregel eredivisie geevalueerd knvb wedstrijdformulier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Goed initiatief gezien dat er sinds kort 12 reserve spelers op de bank mogen zitten.
Dat betekent dat Feyenoord en anderen altijd hun beste jeugd op de bank hebben.
Bij Ajax (en psv) was dat ook mogelijk maar betekende dat die jongens vervolgens wedstrijdritme gingen inleveren want van de 12 kan je er hoogstens 3 laten invallen.
Het klinkt lachwekkend met zo'n sterke selectie maar dat was toch een vorm van competitievervalsing.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos