Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax bij bereiken groepsfase Champions League in Pot 2

29 mei 2019 22:50
Foto: Pro Shots

Ajax bij bereiken groepsfase Champions League in Pot 2; image source: Pro Shots

Indien Ajax de groepsfase van de Champions League weet te bereiken zal het in de loting in Pot 2 terecht komen. Door de Europa League winst van Chelsea zal de ploeg van Erik ten Hag bij de hoogst geklasseerde ploegen van Europa horen en daardoor clubs als Real Madrid, Atletico Madrid en Borussia Dortmund ontlopen.

Om in de groepsfase te komen moet Ajax zelf nog wel twee voorrondes zien te overleven. De eerste wedstrijd in de voorronde is op dinsdag 6 augustus of woensdag 7 augustus. De loting wordt op maandag 22 juli verricht.




Tags

madrid atletico chelsea dortmund hag ontlopen voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik blijf het belachelijk vinden dat de kampioen van NL (in dit geval Ajax) zich eigen niet direct plaatst voor de groepsfase, hoogst irritant!!
Als je hoort over landen zoals Spanje,Engeland enz plaatseen de eerste drie al voor die groepsfase ,dan krijg je de toestanden zoals nu dat er alleen maar engelse clubs in de beide finales spelen.
Je komt dan als land in een soort visuele cirkel dat je nooit genoeg punten haalt ,om je eigen direct te plaatsen of meerdere clubs mee te laten doen voor die voorrondes.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Het is inderdaad irritant, maar met de huidige opzet kom je in de voorrondes in ieder geval geen clubs tegen uit de grote competities. Dat we zo laag op de ranking staan hebben we te danken aan de andere Nederlandse clubs die het jaar in jaar uit laten afweten. Ze plaatsen zich voor de voorrondes, zijn blij, vieren feest en vervolgens plaatsen ze zich niet voor de groepsfase. Hopelijk blijven we als club veel punten pakken en blijven we de komende jaren in pot 2, want de kans op overwintering in de CL is stukken groter als je een hele rits sterke ploegen kunt ontlopen.

Verder vind ik het ook een k*tcompetitie geworden die de naam Champions League niet verdient, maar als we het niveau van dit seizoen kunnen aantikken vind ik het wel weer prima ;-)
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Uit elk fatsoenlijk voetballand plaats de kampioen zich gewoon rechtstreeks en een Oostenrijk of België heeft echt geen club die een EL finale of halve finale CL kan halen maar wel clubs die gewoon normaal na hun mogelijkheden kunnen presteren in Europa.
Het zegt dus alles over in wat voor kut competitie we wel niet spelen.
We zijn het Celtic van Nederland, die club is dankzij zijn competitie ook altijd aan voorrondes gebonden.
Psv, Feyenoord en Az, 41ste,71ste en plaats 119 op de Uefa ranking.
Het is bijna knap om zo laag te staan als je weet dat deze clubs zich praktisch altijd voor Europees voetbal plaatsen.
Vooral die wijdbekken uit die zelf uitgeroepen voetbalhoofdstad is een regelrechte schande.
Als Ajax Pec een paar dagen verplaatst word janken ze alles bij elkaar maar zelf 6 van de laatste 7 jaar niet eens kunnen overwinteren in een Europees toernooi.
De Uefa wil gewoon de beste en grootste clubs in de CL, dan krijg je de mooiste affiches en komt het meeste geld binnen.
Laten we eerlijk zijn, de kampioen van Cyprus of Moldavië en nog 10 van zulke landen wil je ook niet rechtstreeks de CL in.
De Uefa moet ergens een grens trekken en onder die grens ben je als kampioen de Sjaak.
Ajax is dat nu al is dat uiteraard niet onze schuld maar je doet er niks aan.
Gewoon maar weer knallen in augustus het is niet anders.
Ik verwacht Ajax in de CL en Psv misschien nog in de EL maar dat zal ook volgend jaar weer heel de Nederlandse inbreng zijn in de hoofdtoernooien.
Het blijft dus vechten tegen de bierkaai.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid