Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjoerd Mossou: 'Ajax ontvangt hoofdprijs voor het slapste, lafste statement aller tijden'

29 mei 2019 08:53 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Sjoerd Mossou: "Ajax ontvangt hoofdprijs voor het slapste, lafste statement aller tijden"; image source: Pro Shots

In zijn column in het Algemeen Dagblad haalt Sjoerd Mossou hard uit naar de directie van Ajax. "Het grootse Ajax kreeg de afgelopen maanden terecht alle lof, vindt Sjoerd Mossou. Maar de club liet na de uit hand gelopen jeugdwedstrijd tegen Feyenoord deze week zien dat het soms ook heel klein kan zijn", aldus Mossou.

Edwin van der Sar gaf in een verklaring op de officiële website van Ajax aan de situatie op de tribune tijdens Ajax O19 - Feyenoord O19 af te keuren. "Zo. Dat is me nog eens ferme taal, jongens. Poeh. Houd je vast", zo gaat Mossou verder. "Hier spreekt potverdorie nog eens een directeur die zijn ballen laat zien. Die maximale verantwoordelijkheid neemt. Die onomwonden zijn excuses aanbiedt voor deze afgang, en die de eigen aanhang keihard durft aan te pakken."

Volgens de columnist is het het zoveelste dieptepunt in de geschiedenis van de Klassieker. "De mooiste voetbalwedstrijd van Nederland, een rivaliteit om te koesteren, maar al zo vaak ontsierd door de meest achterlijke incidenten, opgeëist door een kleine minderheid aan beide kanten van het spectrum", zegt hij daarover. "Al jaren proberen goedwillende supporters om eindelijk weer uitfans in de Kuip en de Arena te krijgen. Een must voor de sfeer en de status van de Klassieker, maar steeds wanneer je denkt dat de tijd rijp is, duikt er weer een groepje idioten op."

Mossou geeft aan dat half Nederland de afgelopen maanden in katzwijm viel dankzij het voetbal van Ajax. "De club heeft alle credits gekregen voor zijn beleid, dat nu eens wél te volgen was. Niet alleen de directie kreeg alle lof, de media-afdeling van Ajax kreeg die ook, met allemaal kek gemaakte video’s en de meest schitterende kijkcijfers", aldus Mossou. "Maar we kunnen er moeilijk omheen dat diezelfde clubleiding zich deze week onsterfelijk belachelijk maakte. Dat die enorm professionele media-afdeling van 32 werknemers op de valreep nog een andere hoofdprijs in de wacht sleepte: die voor het slapste, lafste statement aller tijden. Dit was Ajax op zijn kleinst. Terug van weggeweest."
Tags

mossou hoofdprijs lafste slapste statement afdeling feyenoord klassieker nederland aanbiedt aanhang arena column columnist credits dieptepunt duikt ferme gemaakte goedwillende grootse idioten jeugdwedstrijd katzwijm kek keuren kijkcijfers kleinst kuip minderheid onomwonden onsterfelijk ontsierd opgeeist poeh potverdorie rivaliteit sar spectrum uitfans valreep voetbalwedstrijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Daar ben ik het eigenlijk wel enorm mee eens.
+4/-1

5 jaar geleden
Lekker makkelijk scoren, Sjoerd.
+3/-3

 
5 jaar geleden
Vind je? Vond jij het een sterk statement dan? Ik las het en vond "we keuren dit af" echt heel slap. Me dunkt dat je het afkeurt, veroordeel het een keer en pak die gasten aan.
Dit zijn diezelfde debielen wel weer vooraan staan om te zeiken dat er geen supporters mee mogen en er geen reet van snappen als een huldiging weer op P2 is.
+3/-2

5 jaar geleden
Ik vond het een prima reactie van Van der Sar. Die Feijenoorders waren zelf aan het uitdagen, dan ben je natuurlijk oerdom en kan je een reactie verwachten.

Ik keur geweld niet goed maar dit was gewoon een regelrechte provocatie van die Feijenoorders op de tribune die gingen uitdagen. Dat het uit de hand loopt is niet compleet de schuld van de Ajax supporters.
+4/-8

 
5 jaar geleden
Dus omdat er 2 kinderen stoer doen, moet je met 50 man de overige familie aan gaan vallen??
+5/-3

 
5 jaar geleden
Dus omdat er een paar ouders opspringen bij een actie van hun kind zijn ze volgens jou vogelvrij?
Ben jij die hersenloze gast op de foto soms?
+4/-3

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Paar kinderen die opsprongen bij de actie van hun kind? Je praat de Telegraaf na?

Laten we even bij de feiten blijven en wat er werkelijk is gebeurd. Er zaten daar 5 doorgesnoven Feijenoord hooligans de hele tijd provocerende gebaren te maken naar de Ajax supporters. Als jij in de file staat en degene achter je gaat de hele tijd lopen toeteren of bumperkleven dan blijf jij zeker ook in je auto zitten? We zijn allemaal geboren als dier dus bij bepaalde acties van anderen is het automatisch dat je reageert.

Groetjes :-)
+3/-4

 
5 jaar geleden
Nee, dan stap ik mijn auto uit en ga die gozer helemaal verrot schelden en duwen en trekken, nou goed?
+4/-0

 
5 jaar geleden
Ja, dus er is nu ook een naam bij die foto: San Lorenzo1.
+2/-1

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
De hele tijd provocerende gebaren bij een jeugdwedstrijd? Serieus, waar maak jij je druk om?! Wij hebben de kampioensschaal, de KNVB-beker en in Rotterdam hebben ze echt helemaal niets. Laat ze lekker provoceren die 5 gasten, wij staan daar toch boven als Ajacied? Welke idioot bedenkt het om vervolgens te reageren door werkelijk een charge uit te voeren op het vak van vrienden en familieleden?! Verdorie bij een jeugdpot. Mensen als deze verpesten werkelijk alles voor Ajax. Willen we ooit nog een échte klassieker in Amsterdam en Rotterdam?? Blijkbaar niet want zij doen er werkelijk alles aan om dit te voorkomen. Ajax zou inderdaad veel harder op moeten treden tegen dit soort mensen. De échte fans (niet te verwarren met de hooligans die zichzelf de échte vinden) zijn altijd de dupe.
+5/-1

 
5 jaar geleden
Jullie? Ik was niet eens bij die wedstrijd. Ben het verder wel mee eens dat dit allemaal niet nodig was geweest.
+3/-2

 
5 jaar geleden
Excuus, wil uiteraard niet op de man spelen. Heb mijn reactie aangepast. Ik bedoelde natuurlijk de mensen die aanwezig waren bij de wedstrijd.
+2/-0

5 jaar geleden
Sjoerd Mossou haalt hard uit naar de directie, van Ajax na de gebeurtenis op de toekomst. Ik hoop dat Sjoerd meer kennis heeft van het gebeuren, want het is nog voor iedereen onduidelijk wat daar precies gebeurde. Dat geld ook voor de reactie van Edwin v d Sar. Sjoerd weet jij wat er gebeurt is?
+2/-1

5 jaar geleden (gewijzigd)
Tijdens de Cruyff revolutie is er besloten dat Ajax geleid moest worden door ex-voetballers.
De ex-voetballers die kunnen bogen op een zakelijke staat van dienst of met topfuncties uit het bedrijfsleven waren niet voor handen.
Dan kom je uit bij een ex-topkeeper met een 1 jarige opleiding aan de Cruyff academy en geen ervaring.
Gelukkig ziet deze ex-voetballer zelf in dat hij veel te licht is voor deze functie en wordt er naast/boven hem altijd een operationeel manager gezet.
Vervolgens blijkt hij de taken die hij aan zou moeten kunnen ook niet naar tevredenheid kan uitvoeren.
Hij laat oa de ruzie binnen het technisch hart ontsporen, gaat volledig verkeerd om met de zaak Nouri waardoor hij later een met krokodillentranen doorweekt boetekleed moet aantrekken en geeft ook nu weer een volkomen misplaatst statement af.
Van der Sar heeft bewezen dat hij geen miljoenen bedrijf kan leiden en wordt daarom allen nog maar als uithangbord en gezicht van de club gebruikt maar wanneer zelfs dit niet lukt moet er misschien naar een echte zwaargewicht als opvolger gezocht worden.
Waar Overmars zich steeds verder ontwikkelt vervalt van der Sar in steeds dezelfde fouten en staat hij volledig stil in zijn ontwikkeling wat dan nog rest is af en toe een lintje doorknippen.
+1/-9

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Haha. Misschien wil Jan de Jong van Feyenoord wel komen of laten we Rik van de Boog terug halen.
Dat zijn tenminste mensen die snappen hoe het werkt bij een voetbalclub.
Gaat om dit incidentje want meer is het uiteindelijk niet lekker van de Sar afrekenen.
Je ogen verder sluiten dat Ajax zowel financieel als sportief groeit als kool en uit zijn voegen barst.
35.000 mensen op een wachtlijst voor een SC, voor jou beeldvorming dat is een tot de nok toe gevuld Philips stadion.
Tientallen bedrijven die zich aan Ajax willen binden maar waar geen plek voor is.
De laatste 3 jaar 2x in de absolute eindfase van een Europees toernooi geweest, iets wat elke kenner in Nederland nog onmogelijk achte doet Ajax gewoon 2x.
En ja van de Sar heeft in dit verhaal ook een heel groot aandeel, met Edwin en Marc zijn er deuren opgegaan die jaren gesloten waren voor Ajax.
+6/-1

5 jaar geleden
Sjoerd is een Feijenoord supporter en dit incident (wat ik natuurlijk ten zeerste afkeur :-) ) is natuurlijk koren op t kaf van een gefrustreerde journalist die voor zijn eigen cluppie enkel en alleen maar ellende heeft zien gebeuren, een manier om zijn jaloezie kenbaar te maken. Om nou Edwin neer te zetten als totaal ongeschikt en hem af te rekenen op zijn reactie is wel erg kort door de bocht. Laat hij de situatie beoordelen naar wat er gedaan wordt i.p.v. wat er gezegd is. Als de verantwoordelijken nou eens ECHT samen gaan werken en regels opstellen HOE om te gaan met die kleine groep die het altijd verpest dan zijn we op de goede weg. Je kan mij niet wijs maken dat ECHTE supporters van Feijenoord of Ajax of welke club dan ook, elkaar te lijf willen gaan uit pure frustratie of haat, dan ben je geen echte supporter maar heb je psychologisch hulp nodig.
+4/-2

5 jaar geleden
Ik begrijp niet dat er mensen op deze forum zijn, die dit bericht zo steunen.
Er is helemaal niets duidelijk wat er nu precies gebeurd was dan gaat Edwin van der Sar toch niet alle schuld naar Ajax toehalen.
Als je als Feyenoord supporter de boel zit uit te dagen, kan je verwachten dat het verkeert kan gaan, in Rotterdam is dat natuurlijk niet anders, hoogst waarschijnlijk loopt het dan veel erger met je af.
Nu wordt er door sommige een verhaal van gemaakt, dat het kinderen zijn van ouders van Feyenoord supporters die opsprongen en dat die bijna gelyncht werden, ik begrijp dat niet dat die gedachte blind gesteund wordt.
Oordeel niet (val Ajax niet af) als je het niet weet wat er gebeurt en laat de juiste man op de stoel zitten van de rechter.
+3/-2

 
5 jaar geleden
Ongeacht of er uitgelokt of geprovoceerd is, had van der Sar prima het gebruik van geweld tegen gasten (bij een jeugdwedstrijd nota bene) hard kunnen veroordelen. Dat doet helemaal niets af aan wiens schuld het is, er is een wedstrijd gestaakt omdat debielen weer hun handen niet thuis konden houden.
+3/-2

 
5 jaar geleden
Ik begrijp jou kwaadheid niet en waarom je er nu de hele tijd de jeugd erbij haalt, ik heb trouwens op geen enkele foto een kind gezien en laat staan dat er kinderen gemolesteerd zijn??
Je kan toch ook niet verwachten dat je als Feyenoord supporter de boel maar kan uitdagen en dat er dan niets gebeurt, daar is in het verleden te veel voor gebeurt en is de sfeer tussen deze 2 supportersgroepen (op zijn zachtst gezegd)nou ook niet bepaald "goed" genoeg om ,dit zomaar ongestraft te kunnen doen, zie aub de werkelijkheid nou is onder ogen.
Jammer dat je als 2 supportersgroepen niet met elkaar kan leven maar het is een keiharde feit, de haat is te groot bij velen en ik kan je verzekeren dat de haat richting Ajax groter is dan ondersom.
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap ook niet dat je daar als feyenoorder gaat zitten provoceren, absoluut dom en je kunt een reactie verwachten. Daar kan ik nog wel in meegaan. Maar dat je het daarna zo ver laat komen dat een wedstrijd gestaakt wordt, vind ik wel erg. Die gasten denken dan altijd dat ze de club en de stad "verdedigen", maar je brengt beiden alleen maar in diskrediet.

Ik denk trouwens dat je me verkeerd begrepen hebt, ik zei dat het bij een jeugdwedstrijd gebeurde (in ieder geval niet bij het eerste of Jong), ik suggereer nergens dat er kinderen gemolesteerd zijn (of überhaupt bij betrokken zijn).
+2/-0

5 jaar geleden
Eerst de feiten maar is afwachten i.p.v in je emotie wat roepen. Tuurlijk keurt die geweld af maarja die dooddoener gebruikt toch iedere functionaris ongeacht in welke baan, branche, of organisatie.
+4/-0

5 jaar geleden
Slappe lul die non journalist, Ajax hater bij uitstek.Nooit iets gehoord over wat er in die havenstad is gebeurd dus wel even objectief blijven al keur ik zeker wet er gebeurd is af.Straffen die jochies al doen ze bij de tegenstander er niets aan.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake boomen brobbey capaciteiten depay dumfries elsimao farioli frankrijk gravenberch henderson jong kiki koeman krapel kroes mannsverk oranje rcv reijnders rensch rosario sevic simons steijn tahirovic taylor vos weghorst zirkzee