Transparent
Inloggen
Sluiten

Mini-klassieker Ajax onder 19 gestaakt

25 mei 2019 15:48
Foto: Pro Shots

Mini-klassieker Ajax onder 19 gestaakt; image source: Pro Shots

Zaterdagmiddag is de Mini-klassieker van Ajax onder 19 gestaakt. Na ruim een half uur spelen werd op Sportpark de Toekomst de wedstrijd tegen Feyenoord stilgelegd toen familieleden van de Rotterdammers werden aangevallen op de tribune. Later werd besloten om het duel ook definitief te staken. Of het duel op een ander moment nog hervat zal worden is nog niet bekend. De stand was op moment van staken nog 0-0.

De ploeg van John Heitinga kon in een rechtstreeks duel met Feyenoord de landstitel binnenslepen. Daarvoor moest er wel gewonnen worden. Bij een gelijkspel of een nederlaag zou het kampioenschap naar Feyenoord gaan.


Tags

feyenoord gestaakt klassieker mini staken aangevallen binnenslepen familieleden heitinga landstitel stilgelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
die onnozele aanvallers voor het leven een stadionverbod opleggen, tuig zonder hersens, schandalig
+6/-1

 
7 maanden geleden
En doe er ook gelijk voor de eerste 10 jaar een meldingsplicht op het politiebureau bij voor elke wedstrijd die een vertegenwoordig elftal van Ajax speelt.
+6/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Van mij mogen ze de "hooligans" van alle clubs uit het land op een eilandje verzamelen en laten ze het maar onderling uitzoeken, zodat we ons verder kunnen focussen op dat waar we zo graag naar kijken en van genieten: voetbal.
+2/-0

7 maanden geleden
Trieste figuren, gelukkig is er nog een lange wachtlijst voor seizoenskaarten. Is er bij O19 gewoon vrije toegang ?
+2/-0

7 maanden geleden
Engelse voetbalwet, meer zeg ik niet.
+1/-0

7 maanden geleden
Wat schaam ik mij voor deze imbecielen die het voetbal zo verzieken. Mijn excuses aan Feyenoord.
+3/-3

 
7 maanden geleden
Excuses .excuses ,dat doe jij dan maar, ik ga mijn excuses niet aanbieden voor iets wat ik niet gedaan hebt.
Mijn mening is dat je niet iemand gaat veroordelen voordat je weet wat er gebeurt is.In een later forum bericht kan je lezen dat 010 supporters hebben uit zitten dagen, ok daar moet je niet op happen, maar die 010 supporters zijn zeker geen lieverdjes en als Ajax supporter hoef je zoie.ts echt niet in je hoofd te halen als je in dat Rotterdam een wedstrijd zou bijwonen, dan kom je de stad niet meer uit
+1/-0

7 maanden geleden
Het is voor Ajax nu tijd om door te selecteren op supporters. De onopgevoede imbecielen die moedwillig Ajax in diskrediet brengen verwijderen of straffen. Zij bederven het plezier van de goedwillende lees vredelievende supporters die alleen maar van voetbal houden. Zij willen niet dat hun club door het slijk wordt gehaald. Handhaven van regels geldt ook hier!
+3/-2

7 maanden geleden (gewijzigd)
Schandalig..

Dit soort kent geen schaamte. Deze zelfde mensen zullen straks wéér protesteren tegen het verbod van uitsupporters bij De Klassieker, maar zullen nooit begrijpen dat ZIJ de oorzaak zijn. Hoeveel Feyenoord-gerelateerde incidenten hebben er inmiddels plaatsgevonden dit seizoen? 1. Het gedoe rondom Scherpen. 2. Het massaal beplakken van De Kuip en omgeving (sommigen zullen dit geinig vinden, maar ik vind het kinderachtig, want we waren te gast en speelden tegen Willem 2, dan dien je je te gedragen. Gewoon respect hebben voor andermans eigendom) 3. Politie moest er aan te pas komen tijdens of na de amateurwedstrijd tussen Swift en de amateurs van Feyenoord. 4. En nu dit.

Nou, ga er maar gerust van uit dat er nooit meer uitsupporters aanwezig zullen zijn tijdens De Klassieker. Dus jongens, bedankt, namens alle goedwillende fans die een leuk potje voetbal van dichtbij willen meemaken.


Het zijn overigens niet alleen relschoppers bij Ajax, maar ook bij Feyenoord. Deze 2 groepjes verneuken het voor iedereen.
+2/-0

7 maanden geleden
Beelden genoeg. Lijkt me niet moeilijk om die gasten op te sporen. Helaas zitten er bij elke club van die malloten. En ze denken nog voor hun club op te komen. Veel harder optreden. En veel meer gebruik maken van beelden.
+2/-0

7 maanden geleden
Zelf was ik vanmiddag ook bij de wedstrijd en wat ik vernomen heb van ooggetuigen en mensen die daar vlakbij zaten, hebben een 3 tal feyenoord supporters die daar apart zaten handgebaren gemaakt naar de Ajax supporters om een 'potje te vechten'.
Hierop hebben de Ajax supporters gereageerd ( beslist onacceptabel) maar zeker super dom van de feyenoord aanhang om zoiets te doen.

Zeker omdat men weet hoe gevoelig dit ligt bij de aanhang ( supporters kan en mag je ze niet noemen)
Hoop dat er camerabeelden zijn en men deze figuren aan de hoogste boom kunnen verhangen ( komen er weer wat seizoenkaarten vrij)

Wel een lesje om van beide ploegen in de toekomst geen supporters meer mee te nemen naar de uitwedstrijden.

Het kan en gaat gewoon niet en zal nooit opgelost worden zolang er nog van die hersenloze rondlopen bij beide supportersgroepen
+4/-0

7 maanden geleden
Bah bah bah. Keer op keer negatief in het nieuws. Scherpen is een kakkerlak, bij de Graafschap de boel verkloten en nu dit weer. Het is om je kapot te schamen. Probeer eens iets leuks te doen. Iedere echte Ajacied haat jullie. Jullie zijn de smet op een prachtig seizoen. Snappen jullie dat niet? Stap over jongens. Ga het bij een of andere handbalvereniging verkloten. We willen jullie niet.
+3/-1

7 maanden geleden
Ga je diep schamen om onze club weer zo voor schut te zetten bah
+1/-0

7 maanden geleden
“””Voormalig WK-finalisten Dirk Kuyt en John Heitinga genoten van de sfeer tijdens de mini-Klassieker tussen hun teams Feyenoord O19 en Ajax O19. De Rotterdamse fans wisten maandagavond hun weg naar Sportpark Varkenoord massaal te vinden voor de confrontatie, die van cruciaal belang was voor de landstitel.

De Rotterdamse talenten wonnen uiteindelijk met 5-3, in een sfeer die deed denken aan de 'echte' Klassieker. De Telegraaf zag 'verwensingen' richting Heitinga, een vuurwerkontploffing achter de dug-outs en een steen die tegen de Ajax-bus werd gegooid. "Dit is niet na te bootsen", vertelde Heitinga aan de ochtendkrant over de sfeer in Rotterdam-Zuid.“”

Ik kwam deze weer eens tegen. Is dit dan wel prachtig?
Als Heitinga en Kuyt van deze sfeer “genoten” moet je ook niet raar opkijken als de grens verlegt wordt.
Niet om het goed te praten maar ik snap de eenzijdige verontwaardiging niet.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ik ben het helemaal met je eens, er zijn mensen die hun oordeel al klaar hebben ,zonder op de hoogte zijn van wat er af hebt gespeeld ,er zijn daar andere mensen voor.
De schuldigen moeten op een passende manier gestraft worden, wie ook de schuldigen ook zijn.
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez beek blind dochter donvito dwtk ekkelenkamp fier film geduwd gerust hag hellend huntelaar kinderen koen luigitentorioabc martinez mazraoui nederland onana promes schuurs strot tadic tagliafico valencia veltman zinnigs ziyech