Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax bevestigt komst van Mitchell van der Gaag

24 mei 2019 15:20 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax bevestigt komst van Mitchell van der Gaag; image source: Pro Shots

Ajax heeft via de officiële website bevestigd dat Mitchell van der Gaag komend seizoen de nieuwe trainer zal zijn van Jong Ajax. Van der Gaag heeft in Amsterdam een contract getekend voor twee jaar en hij volgt Michael Reiziger op, wiens contract na dit seizoen afloopt. De Telegraaf meldde eerder dat Reiziger komend seizoen als assistent-trainer bij het eerste elftal aan de slag zal gaan.

Van der Gaag is erg blij met zijn aanstelling. "Werken met de grootste talenten van het land is een fantastische uitdaging. Ajax is een absolute topclub, de prestaties van afgelopen jaar hebben dat alleen maar versterkt", zo geeft hij aan. "Hier in Portugal is dat ook niemand ontgaan. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan, om samen met de spelers een brug te slaan naar het eerste elftal en natuurlijk mooie prestaties neer te zetten in de Keuken Kampioen Divisie."

Ook directeur spelersbeleid Marc Overmars is blij met de komst van Van der Gaag. "Het is prettig om zo snel duidelijkheid te hebben. Met Mitchell hebben wij een trainer gevonden die goed sturing kan geven aan ons beloftenelftal", aldus Overmars. "De laatste 3 jaar heeft hij als trainer in de Eredivisie aan het roer gestaan. Daarnaast heeft hij als trainer ervaring in de Eerste Divisie en in een buitenlandse competitie."

Overmars gaat verder: "Bij ons beloftenelftal is de overgang van spelers van de bovenbouw naar Jong Ajax van belang. Van daaruit moet de gang naar de A-selectie op een goede manier verlopen. In dat proces gaat Mitchell een belangrijke rol spelen, zoals wij dat verwachten van de trainer van Jong Ajax. Daarin zien wij hem als de juiste persoon."

Meer op Ajax.nl


Tags

gaag mitchell jong overmars beloftenelftal divisie reiziger aanstelling amsterdam bovenbouw brug eredivisie gestaan kampioen keuken marc michael ontgaan persoon portugal proces roer spelersbeleid sturing talenten uitdaging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Welkom Mitchell en veel succes gewenst bij de grootste, mooiste, waanzinnigste en meest intrigerende club van Nederland!

Nu alleen nog een groepsportet dus alle kale, stoere en behoorlijk agressieve koppies bij elkaar en de cirkel is wat mij betreft al rond!

:-)

Laatste nieuws