Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: 'Wijzigingen Eredivisie zijn nog wel voorbarig'

22 mei 2019 16:58 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

KNVB: "Wijzigingen Eredivisie zijn nog wel voorbarig"; image source: Pro Shots

In een reactie aan De Telegraaf heeft een woordvoerder van de KNVB laten weten dat de door de Eredivisie CV bekend gemaakte wijzigingen nog helemaal niet rond zijn. "Het zou natuurlijk best kunnen dat iedereen elkaar weet te vinden, maar het is nog wel voorbarig", aldus de woordvoerder. "Hier gaat de Eredivisie namelijk niet alleen over. Er zijn nog drie partijen die hier iets over moeten zeggen."

De woordvoerder gaat verder: "De beslissing moet uiteindelijk worden genomen door het bestuur betaald voetbal van de KNVB. De spelersraad CSR moet ook een advies uitbrengen. Zij vertegenwoordigen alle spelers. En het lijkt me ook belangrijk wat FOX Sports ervan vindt. Zij zenden de wedstrijden rechtstreeks uit en hebben afspraken gemaakt."

De ECV maakte onder meer bekend dat vanaf komend seizoen ook de nummer zeventien direct zal degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie zal degraderen, de mediagelden evenwichtiger verdeeld worden en clubs die actief zijn in de groepsfase van een van de Europese toernooien later zullen instromen in de TOTO KNVB Beker.

Meer op De Telegraaf


Tags

knvb eredivisie voorbarig advies beker bestuur csr divisie ecv fox gemaakte kampioen keuken mediagelden spelersraad toernooien toto uitbrengen vertegenwoordigen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws