Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax mag nog hopen op Pot 2 bij bereiken van groepsfase Champions League

21 mei 2019 14:43 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Ajax mag nog hopen op Pot 2 bij bereiken van groepsfase Champions League; image source: Pro Shots

Voetbal International zocht uit dat Ajax kans maakt om in Pot 2 te komen als de groepsfase van de Champions League bereikt wordt. Los van dat Ajax zelf nog twee voorrondes moet zien te overleven, is het daarvoor ook afhankelijk van drie andere clubs.

AS Roma mag zich niet kwalificeren voor de Champions League. De Italianen staan met nog een speelronde te spelen op een zesde plaats, waarbij een plek bij de eerste vier recht geeft op deelname aan de Champions League. Om nog vierde te worden moet AS Roma zondagavond zelf zien te winnen van Parma, mag AC Milan niet winnen op bezoek bij SPAL en moet Internazionale verliezen in eigen huis van Empoli.

Roma zou in dat geval op evenveel punten eindigen als Internationale, maar heeft momenteel nog een slechter doelsaldo. Behalve winst moeten de Romeinen ook zeven doelpunten goed zien te maken op Inter. Theoretisch kan AS Roma ook nog Atalanta voorbij op doelsaldo, maar daarbij zouden in de laatste speelronde zelfs dertien doelpunten goed gemaakt moeten worden.

Ook de Europa League finale van volgende week is voor Ajax van belang. Om in pot 2 te komen moet Chelsea winnen van Arsenal. De Europa League winnaar komt namelijk automatisch in pot 1 terecht. FC Porto zou ook nog eventueel roet in het eten kunnen gooien. Ook de Portugezen moeten voorrondes spelen, al zitten zij in tegenstelling tot Ajax aan de kant met de niet-kampioenen. Op moment als slechts één van deze drie ploegen slaagt in hun doel, zal Ajax in de groepsfase in Pot 2 terecht komen.

Om in de groepsfase te kunnen komen zal Ajax in de voorrondes af moeten zien te rekenen met twee landskampioenen van andere landen. Logischerwijs heeft Ajax een geplaatste status en zal het daarom niet hoeven te spelen tegen bijvoorbeeld Celtic of FC Kopenhagen.

Meer op VI.nl


Tags

pot champions roma doelsaldo europa speelronde afhankelijk arsenal atalanta automatisch celtic chelsea empoli eten evenveel finale geplaatste gooien inter internazionale italianen kampioenen kopenhagen kwalificeren landskampioenen milan overleven parma roet romeinen spal status tegenstelling theoretisch

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Compleet belachelijk dat je zo en zo nog voorrondes moet spelen en dat je ,als landskampioen van NL, je niet direct heeft geplaatst voor de groepsfase!!
 
5 maanden geleden
Helemaal mee eens Costa Rica
Er wordt weer eens geen 1 lijn getrokken
Waarom mag dat in Engeland wel
Kijk maar
Engeland,eindstand

1. Man.City CL 38 32 2 4 98 95-23
2. Liverpool CL 38 30 7 1 97 89-22
3. Chelsea CL 38 21 9 8 72 63-39
4. Tottenham CL 3
Waarom hun wel rechtstreeks en wij niet
5 maanden geleden
Hopelijk loopt het nu minder uit op een debacle dan het jaar na de Europa League finale.
 
5 maanden geleden
Het waren toch andere omstandigheden toen.. wat er met Nouri gebeurde had een enorme impact op de voorbereiding en vooral op de selectie.

Laatste nieuws