Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax ook komend seizoen bovenaan ranglijst tv-gelden en ontvangt ruim 10 miljoen euro

21 mei 2019 10:55 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Ajax ook komend seizoen bovenaan ranglijst tv-gelden en ontvangt ruim 10 miljoen euro; image source: Pro Shots

Ajax zal komend seizoen 10,3 miljoen euro ontvangen als televisiegeld vanuit de Eredivisie. Dat zocht Voetbal International uit. De verdeling van de televisiegelden wordt berekend aan de hand van de prestaties van de afgelopen tien jaar. Met vijf landstitels en vijf tweede plaatsen is Ajax de best presterende ploeg in de Eredivisie en ontvangt daarom ook het grootste deel.

Meer op VI.nl
Tags

eredivisie televisiegeld verdeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Wat heeft de KNVB toch gekloot met de tv-rechten als ik kijk naar dit soort lage bedragen.. Als het goed is hebben ze de rechten toentertijd voor 10 jaar verkocht voor een miljard totaal.. Ik zou het toejuichen als Ajax straks, na het aflopen van de huidige regeling, het heft in eigen handen neemt en zelf de rechten van de club verkoopt, want er valt veel meer te halen. Wat de andere clubs doen kan mij weinig schelen.
+5/-0

 
5 jaar geleden
Wat een fooi inderdaad...
+1/-0

 
5 jaar geleden
12 Jaar zelfs, en dat loopt pas af in 2025.
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Wat erg.. en vooral dom. Door die prutsers blijft dit een mickey mouse competitie. Ik kan me nog herinneren dat ze het ook nog zo trots verkondigden. Dat de clubs hiermee akkoord zijn gegaan verbaast mij nog steeds, want ik neem aan dat die wel wat te zeggen hebben gehad.
+2/-0

 
5 jaar geleden
1 miljard gedeeld door 10 (of 12) jaar is 80 tot 100 miljoen per jaar. Daar is dit een hapje van. Het grootste hapje, maar nog altijd te weinig. Het wordt tijd voor een meer competatieve eredivisie. Met België erbij, of zo. Is uiteindelijk ook beter voor ons eigen niveau. Kunnen we ons over een aantal jaar nestelen waar we horen, de Europese top.
+2/-0

5 jaar geleden
Probleem is dat te weinig mensen voor voetbal tv willen betalen. Bedrag wordt straks eerder lager dan hoger.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson