Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Heel veel puzzelstukjes vielen in elkaar'

18 mei 2019 06:54 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Daley Blind: "Heel veel puzzelstukjes vielen in elkaar"; image source: Pro Shots

Daley Blind geeft in een uitgebreid interview met De Telegraaf aan dat hij ziek is geweest van de uitschakeling tegen Tottenham Hotspur. "De eerstvolgende dag was iedereen ontgoocheld. Het was fijn dat we daarna een dag vrij waren en die zaterdag voor FC Utrecht heb ik geprobeerd een soort vrolijke, positieve uitstraling te hebben", aldus Blind. "Je vertelt je ploeggenoten hoe mooi het is om zo’n schaal omhoog te houden. Joël en Lasse waren ook eerder kampioen geworden, pakten dat ook op en zo kregen we de groep weer mee."

Ook Klaas Jan Huntelaar wist de rest te motiveren. "Op de ochtend van Ajax-FC Utrecht zette Klaas Jan een filmpje van een eerdere huldiging op het Museumplein in de groepsapp", zo geeft Blind aan. "Er was een deuntje te horen. Bij de wedstrijdbespreking bleek iedereen dat deuntje in zijn hoofd te hebben, dus het filmpje was bekeken en iedereen besefte nóg meer waar het omging. Dat voelde Klaas heel goed aan en motiveerde extra, omdat je zag hoe graag hij kampioen wilde worden. Voor het eerst."

De verdediger keerde terug naar Ajax om prijzen te pakken. "Marc Overmars vertelde me dat het doel was de groepsfase van de Champions League te halen", zegt hij daarover. "Dat het zo mooi is verlopen, dat het zo zou klikken… en jongens als Nous bijvoorbeeld zo’n stormachtige ontwikkeling zouden doormaken door de Champions League…. Heel veel puzzelstukjes vielen in elkaar. We boekten resultaten en het positiespel was geweldig, waardoor de mensen weer graag naar Ajax kijken."

Na de titel van deze week staat hij qua kampioenschappen op gelijke hoogte met zijn vader. "Het staat tussen Daley en mij nu 5-5 in landstitels", aldus Danny Blind. "Ik hoop dat hij me snel voorbijgaat. Je kunt als vader niet jaloers zijn als je eigen vlees en bloed je passeert. Dat is iets wat je toejuicht en hoopt."




Tags

blind puzzelstukjes deuntje utrecht bloed boekten danny doormaken groepsapp huldiging huntelaar jaloers kampioenschappen klikken motiveerde motiveren museumplein nous ontgoocheld overmars passeert telegraaf titel toejuicht tottenham uitstraling vlees voorbijgaat vrolijke wedstrijdbespreking

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Daley, je bent een klasbak en een fantastisch mens.
+3/-0

4 jaar geleden
Daley was dit seizoen echt de rots in de branding. Het is ook prachtig om te zien hoe trots Danny op zijn zoon is. Op naar de 10 kampioenschappen Daley!
+1/-0

4 jaar geleden
Zal volgend jaar een geheel nieuwe legpuzzel worden. Hopelijk wordt deze znel gelegd en passen alle stukjes. Het nieuwe seizoen komt snel met de CL voorronde. Gravenberch zal vast een vaste kracht worden samen met Ekkelenkapm in Ajax1.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal