Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt winnaar van Gouden Schoen, Bronzen Schoen naar Dusan Tadic

17 mei 2019 08:04 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Matthijs de Ligt winnaar van Gouden Schoen, Bronzen Schoen naar Dusan Tadic; image source: Pro Shots

Matthijs de Ligt is de winnaar van de Gouden Schoen. De aanvoerder van Ajax kreeg uiteindelijk de beste beoordelingen in De Telegraaf dit seizoen en zal daarom in september op het voetbalgala de Gouden Schoen in ontvangst mogen nemen. Dusan Tadic eindigde op de derde plek en krijgt daarom de Bronzen Schoen.

De verdediger is erg blij met de prijs. "Ik wist dat ik in de race was, maar ik heb lang op de tweede plek gestaan", aldus De Ligt. "Als je die Gouden Schoen dan in de laatste wedstrijd alsnog pakt, is dat fijn. Mijn vader en mijn vriendin hoorden het als eersten. Met de Gouden Schoen heb ik mijn triple alsnog. Een iets andere triple, maar ik ben er heel blij mee."

Tijdens het voetbalgala zal Frenkie de Jong de Johan Cruijff Prijs ontvangen als beste talent van de Eredivisie. "Het is heel bijzonder dat hij na mij de Johan Cruijff Prijs wint en erg verdiend ook", zegt De Ligt daarover. "Dat hij nog in de categorie ’talent’ valt en nu een transfer naar FC Barcelona maakt, zegt wel hoe goed hij is."

Tadic is ook erg blij dat hij de Bronzen Schoen heeft gewonnen. "Want de Gouden Schoen verdient slechts één man, en dat is onze jonge aanvoerder. Het goud is bij de juiste speler terechtgekomen. Ik ben zo trots dat ik dit seizoen met hem heb gespeeld", zo geeft hij aan. "He is an amazing guy. En hij heeft een geweldige mentaliteit en persoonlijkheid. Op zeker is hij een van de beste centrale verdedigers ter wereld op dit moment."




Tags

schoen bronzen tadic triple voetbalgala amazing barcelona beoordelingen eersten eredivisie goud guy jong ontvangst telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos