Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong uitgeroepen tot talent van het jaar in Eredivisie

15 mei 2019 18:48 - Eredivisie CV
Foto: Pro Shots

Frenkie de Jong uitgeroepen tot talent van het jaar in Eredivisie; image source: Pro Shots

Frenkie de Jong is uitgeroepen tot het talent van het jaar in de Eredivisie. Dat heeft de Eredivisie CV bekend gemaakt. De middenvelder van Ajax zal daarom de Johan Cruijff Prijs ontvangen. De Jong kreeg een ruime meerderheid van de stemmen en mag op een locatie naar keuze een Cruyff Court laten aanleggen.

Volgens juryvoorzitter Jordi Cruijff is het een logische keuze. "Ook na bekendmaking van zijn transfer naar Barcelona bleef hij zijn focus behouden en drukte hij zijn stempel op de nationale en internationale prestaties van Ajax", zo geeft hij aan.

De Jong zelf is enorm trots met het winnen van de prijs. "Cruijff was de grootste Nederlandse speler ooit en heeft het voetbal veranderd. Ik ben een enorme fan van zijn speelstijl", aldus De Jong.

Meer op Eredivisie CV


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Frenkie, proficiat met deze mooie verdiende prijs. Bedankt dat je destijds voor Ajax gekozen hebt en vanaf het moment dat ik je zag spelen bij Jong Ajax heb ik genoten van je speelstijl. Daarna heb je terecht een vaste plek in Ajax 1 verovert na op enkele posities gespeeld te hebben. Uiteraard terechte verkiezing in het Nederlandse elftal dat sinds jouw speelstijl weer dominant is gaan voetballen, ook tegen de grotere voetballanden.
Ik wens je heel veel succes en prijzen bij Barcelona en het Nederlands elftal. Dank voor alles. Gr Sardientje.

Laatste nieuws