Transparent
Inloggen
Sluiten

34e landstitel is binnen na ruime zege tegen De Graafschap

15 mei 2019 21:25
Foto: Pro Shots

34e landstitel is binnen na ruime zege tegen De Graafschap; image source: Pro Shots

Ajax mag zich eindelijk officieel landskampioen noemen. De ploeg van Erik ten Hag kon het kampioenschap eigenlijk al niet meer mislopen, maar in stijl werd de titel gepakt. De Graafschap werd in Doetinchem met 1-4 verslagen.

Het duel kwam aanvankelijk wat moeizaam tot gang. Dusan Tadic kreeg twee goede kansen, maar het duurde tot de 37e minuut voordat het eindelijk raak was. Dankzij een rake vrije trap van Lasse Schöne kwam Ajax op voorsprong, maar een paar minuten later was het plotseling alweer gelijk.

Een minuut voor rust kwam Ajax echter alweer op voorsprong. Na een goede assist van Hakim Ziyech kon Nicolás Tagliafico de 1-2 binnen schieten en was de vernieuwde voorsprong weer een feit.

Na rust leek het duel al direct beslist, omdat het nagenoeg de hele tijd eenrichtingsverkeer richting het doel van De Graafschap was. Het duurde alleen wel tot halverwege de tweede helft voordat het duel definitief beslist was. Frenkie de Jong werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de penalty werd door Dusan Tadic binnen geschoten.

Vlak voor tijd wist Tadic ook voor de 1-4 te zorgen, waardoor hij als gedeeld topscorer van de Eredivisie het seizoen afsluit. De Serviër was vooral na de winterstop flink op stoom, omdat 18 van zijn 28 doelpunten in de tweede seizoenshelft werden gemaakt. Omdat hij bovendien ook tot 14 assists kwam dit seizoen, was hij direct bij liefst 42 doelpunten in de Eredivisie betrokken.




Tags

graafschap tadic eredivisie landstitel afsluit doetinchem hag jong rake schone stijl stoom tagliafico titel topscorer ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht