Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek: 'Deze is voor Appie'

15 mei 2019 09:06 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Donny van de Beek: "Deze is voor Appie"; image source: Pro Shots

Donny van de Beek is in gesprek met De Telegraaf duidelijk aan wie de 34e landstitel opgedragen zal worden. "Deze is voor Appie", aldus Van de Beek. "Maar ik denk toch elke keer weer: ’wat was het toch mooi geweest als Appie erbij zou zijn.’ Dat laat me niet los."

Van de Beek blikt terug op de tijd dat ze samen denken aan een debuut in het eerste elftal. "Appie was zó slim, hè? Hij kwam net bij het eerste en we zaten naast elkaar in de kleedkamer op De Toekomst. ’Ik vraag rugnummer 34, want de 34e landstitel, daar gaan wij voor zorgen’, zei hij", geeft de middenvelder aan. "Na zijn hartstilstand bleef ik maar over zijn woorden nadenken en wist ik zeker dat ik Ajax pas zou verlaten als we een keer kampioen waren geworden. Ik moest en zou die 34e titel pakken. We voetbalden allemaal ook voor Appie. Naar dit kampioenschap heb ik zó verlangd."

De middenvelder heeft het nog altijd moeilijk met de situatie. "Als de fans zingen is het prachtig, maar confronterend. En elke dag als ik op De Toekomst loop, dan mis ik hem. De praatjes die we in de kleedkamer maakten, de mooie momenten samen", zegt hij daarover. "En ook nu we de 34e schaal ontvangen, ben ik trots en verdrietig tegelijk. Het is gewoon ongelooflijk moeilijk."

Niet alleen Van de Beek denkt veel aan Nouri. "Dat geldt voor alle jongens in de selectie die hem goed kennen en hebben meegemaakt. Iedereen laat zien dat Appie nooit wordt vergeten. Hij is een kind van de club, hij is Ajax", aldus Van de Beek. "Misschien wel het grootste talent dat er ooit op De Toekomst heeft rondgelopen. Ik mocht elke dag met hem trainen en hij was ongelooflijk goed."

Mogelijk komt hij woensdagavond met een speciaal eerbetoon. "Ik heb er wel over nagedacht om tegen De Graafschap iets bijzonders te doen voor Appie als ik scoor of zodra we officieel kampioen zijn. Maar dat is een verrassing", zo geeft hij aan.


Discussieer mee op de forums


Tags

appie beek landstitel bijzonders confronterend eerbetoon graafschap hartstilstand kind nouri praatjes rondgelopen scoor telegraaf titel verdrietig verlangd voetbalden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk dit voor hem in het bijzonder geweest is. In een ook voor hem cruciaal jaar je beste maatje zo verliezen en dan toch zo boven komen drijven. Wat een topper is dit. De 2e helft van het seizoen heeft ie echt laten zien waarom ie Maradonny is. By far mijn favoriete speler van dit Ajax.
+2/-0

1 jaar geleden
En dat we 'nummer 34' vóór 'nummer 34' gaan pakken op uitgerekend '15 mei' is ook een wonderbaarlijk en prachtig iets!
+1/-0

1 jaar geleden
Blijft zeer doen.
+1/-0

1 jaar geleden
Hele mooie woorden van Donny, van wie ik echt weer heb genoten afgelopen zondag. Die ontlading toen hij de 2-1 scoorde en na afloop... Vanwege hem vond ik het ergens ook wel moeilijk toen er zondag 'Nouri Nouri' werd gescandeerd. Ik kan me nauwelijks voorstellen wat dat met je doet als je op die manier je allerbeste vriend hebt verloren.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Persoonlijk doet het mij heel wat, iedere keer weer als ik wat hoor of lees over Nouri.. dus kan het me voorstellen dat het 100x heftiger is bij de mensen die echt een band hebben met die jongen.

Ik denk dat het een emotionele avond wordt voor Donny als de schaal wordt uitgereikt.
+2/-0

1 jaar geleden
Zelfs de topscorerprijs is Psv (Luuk) niet gegund. Gewoon delen jonguh!
+3/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.069 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aarde acteert antony beademen beademing bloedvatafwijkingen corona deeltje dwtk fier flut heelal higgs koen lichtsnelheid longschade luigitentorioabc mond natuurkunde omvang ontsnappingsenergie potter racisme theorie tijdreizen toegenomen vergelijkingen werkelijkheid wetenschappers zzp