Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'Steven Bergwijn is een interessante speler'

15 mei 2019 08:56 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "Steven Bergwijn is een interessante speler"; image source: Pro Shots

Tegenover De Telegraaf heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigd dat Ajax belangstelling heeft in Steven Bergwijn. "Hij is een interessante speler. Als we hem willen aantrekken, meld ik me bij PSV, zoals het hoort", aldus Overmars.

De belangstelling in de aanvaller van PSV komt vanwege het mogelijke vertrek van meerdere sleutelspelers. "Bij ons staat het aantrekken van Nederlandse spelers op één. We kunnen geen hele selectie met Zuid-Amerikanen formeren", zo geeft Overmars aan. "Het is niet zo moeilijk. Je kijkt welke poppetjes er in het Nederlands elftal zitten en wat er mogelijk is. Het is heel belangrijk om een Nederlands gezicht te houden."

Ajax wil continu in de Champions League spelen. "Daarom kijken we goed om ons heen. De rvc heeft een berekening gemaakt, een keurig financieel plaatje voorgelegd, waarmee ik wel uit de voeten kan", zegt hij daarover. "Maar we verwachten vanuit onze eigen jeugd ook veel van Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. En Onder 17 hebben we een heel goede lichting."


Discussieer mee op de forums


Tags

overmars bergwijn berekening ekkelenkamp formeren gravenberch keurig meld rvc telegraaf voorgelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Goed zo Marc, maak ze maar gek die provincialen.
Jaren lang hebben zij de Bayern van Nederland uitgehangen dmv sponsoring van suikeroompje Philips, verkapte subsidie en schuldenopbouw.
Tijd om af te straffen.
+11/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Prima zo. Even Eindhoven stangen en dan gewoon Neres ruilen met Di Maria die bij PSG op plan 2 staat. Dan kan Bergwijn naar Man United of zo en hebben wij de Eindhovense kas niet gespekt. Ik vind overigens sowieso dat Bergwijn sinds de winterstop niet geweldig speelt.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Sowieso ligt hier iets fundamenteels aan ten grondslag wat in dit land fout zit. Niet aan de concurrent verkopen in eigen land lijkt in 1e instantie een legitieme/ te billijken gedachte, maar klopt op de lange termijn totaal niet. Evenals het jarenlang zeuren dat we in Nederland amateurvoetbal moeten aanschouwen, omdat we niet kunnen opboksen tegen het grote geld, en dan nu met zijn allen roepen dat nagenoeg alle Ajax-spelers naar grote clubs ("de absolute top";) moeten vertrekken. Alsof alles en iedereen er vooral mee bezig is om alle kwaliteit zo snel mogelijk dit land uit te loodsen (en dan vervolgens weer zeuren dat het voetbal hier zo slecht is, hebben ze dan zelf voor gezorgd).

Datzelfde zie je in dit geval. Door te verkopen aan Ajax blijft talens in Nederland, blijft het geld in Nederland en krijg Nederland (in dit geval PSV) de kans om ca. 3/4 goede voetballers naar Nederland te halen. Deze leveren bij goede scouting ook weer meer geld op en zo creëer je dus waarde en doe je aan kwaliteitsverbetering. Je kunt dus veel meer in de slipstream meegroeien. De andere kant op is: de speler gaat nu dus zeker weg, naar het buitenland (kwaliteit weg en dus worden we in Nederland alleen maar slapper), Ajax investeert in buitenlandse spelers (geld naar buitenland, slecht voor opleidingssentiment in dit land) en per saldo worden we niet beter, maar kunnen hoogstens kwalitatief gelijk blijven.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Kern van waarheid zit er zeker in, iig niet kortzichtig ;-)
+2/-0

1 jaar geleden
Ik wil Psv bedanken dat ze zo lang hebben meegedaan aan de titelrace zodat Ajax naar grote hoogte kon groeien.
Ik wil Feynoord bedanken voor de 5 punten die ze afgesnoept hebben van psv.
Ik wil de VAR bedanken voor alle toegekende penalty's aan Ajax.
Ik wil de KNVB bedanken voor het aanpassen van schema zodat Ajax kampioen kon worden.
Ook vind ik het klasse van de KNVB om de haardos van Luuk de Jong te belonen, zodat hij tóch nog medetopscorer heeft kunnen worden.
Bovendien ben ik blij dat de Ligt tóch niet te licht is gebleken om de kampioenschaal op te kunnen tillen.
Helaas kan ik vanavond niet naar Amsterdam toe, want je moet prioriteiten stellen en vanavond dan ook naar de halve finale kijken om Duncan aan te moedigen bij het songfestival. ????????
+1/-1


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aarde acteert antony beademen beademing bloedvatafwijkingen corona deeltje dwtk fier flut heelal higgs koen lichtsnelheid longschade luigitentorioabc mond natuurkunde omvang ontsnappingsenergie potter racisme theorie tijdreizen toegenomen vergelijkingen werkelijkheid wetenschappers zzp