Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruim drie jaar na dato zal Ajax alsnog kampioen in Doetinchem gaan worden

14 mei 2019 12:41

Ajax zal woensdagavond in Doetinchem de laatste wedstrijd van het seizoen gaan spelen. Tegen De Graafschap zal Ajax de 34e landstitel uit de clubhistorie gaan binnen halen. Theoretisch gezien kan het nog mis gaan, maar het verschil qua doelsaldo is zo enorm dat iedereen in Amsterdam zich inmiddels al klaar aan het maken is voor de huldiging.

De wedstrijd van woensdag zal de 21e keer worden dat beide ploegen elkaar in Eredivisie verband tegen komen in Doetinchem. Ajax wist tot nu toe 11 keer te winnen, speelde 7 keer gelijk en verloor 2 keer. Beide nederlagen waren echter in de jaren '70, maar de meest pijnlijke wedstrijd was drie seizoenen geleden. Door met 1-1 gelijk te spelen verspeelde Ajax op de allerlaatste speeldag de titel.

Ajax heeft meerdere keren met ruime cijfers gewonnen. De grootste overwinning is 1-8 en dat werd zowel in het seizoen 1997/1998 als in 2007/2008 behaald, terwijl Ajax ook al eens met een 0-5 en een 0-6 overwinning terug ging naar Amsterdam. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde met een 8-0 overwinning.

De selectie van De Graafschap kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Azor Matusiwa wordt momenteel gehuurd van Ajax, terwijl Ruben Ligeon en Leeroy Owusu in de jeugdopleiding van Ajax speelden. Klaas Jan Huntelaar doorliep een deel van zijn jeugdopleiding juist bij De Graafschap, terwijl Lasse Schöne in het shirt van De Graafschap zijn debuut als betaald voetballer maakte.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws