Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax gaat voor megatransfer en wil Steven Bergwijn terug naar Amsterdam halen'

14 mei 2019 00:41 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Ajax gaat voor megatransfer en wil Steven Bergwijn terug naar Amsterdam halen"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat Ajax van plan is om voor een megatransfer te zorgen. Steven Bergwijn moet namelijk komende zomer de selectie versterken. De vleugelaanvaller van PSV zou zelf niet afwijzend staan tegenover een terugkeer naar Amsterdam en in een reactie aan De Telegraaf bevestigt zaakwaarnemer Fulco van Kooperen ook dat er gesproken is over een transfer.

Volgens het medium zal Ajax wel diep in de buidel moeten tasten om Bergwijn daadwerkelijk te kunnen halen. PSV zou ongeveer 35 miljoen voor de aanvaller willen hebben, maar de kans is groot dat er nog een Ajax-bonus bovenop komt omdat de Eindhovenaren de concurrentie niet willen versterken. Hoe veel Marc Overmars voor Bergwijn wil betalen is niet bekend. Hij heeft zich ook nog niet gemeld bij PSV zelf.

In een reactie aan Telesport geeft PSV-watcher Erik van Haren aan dat Ajax concrete plannen heeft met Bergwijn. "Voor Ajax speelt geld geen rol. Hij moet komend seizoen een van de grote sterren gaan worden", zo geeft Van Haren aan. "Dat Ajax interesse toont is ook niet zo gek. Frenkie de Jong gaat weg, terwijl de kans ook groot is dat Matthijs de Ligt gaat vertrekken. Donny van de Beek, Hakim Ziyech..."

Van Haren gaat verder: "Je wil toch een beetje Nederlandse jongens of jongens die de club kennen in je elftal hebben. De kloof tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal is groot. Ajax heeft de lat heel hoog gelegd. Als je dan een international als Bergwijn kan terug halen naar Amsterdam, geef ik Ajax groot gelijk", zegt hij daarover

Bergwijn doorliep al enkele jaren de jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok vanwege een conflict tussen zijn vader en jeugdtrainer Orlando Trustfull op dertienjarige leeftijd naar PSV. De international van het Nederlands elftal zou voor de start van de Nations League al willen weten hoe zijn toekomst er uit gaat zien.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Belachelijk als dat waar is.
Concurrent spekken met een berg geld. Zo gaan de miljoenen snel op..
 
4 maanden geleden
Bergwijn wordt toch wel verkocht dus dat geld krijgt psv sowieso.
 
4 maanden geleden
Er is genoeg geld en Bergwijn naar het buitenland?? Nee, dan gaat ie wegkwijnen op de bank. Hij moet spelen bij een beter team op een hoog niveau.
4 maanden geleden
Dit zou op voetbalgebied wel eens een gouden zet kunnen zijn. De beste speler van de grote concurrent weghalen is wat Bayern al jaren doet en zo zijn ze al jaren onaantastbaar in Duitsland. Als het bedrag enigzins binnen de perken blijft is dat geld ook zo weer op bij PSV. En je koopt hun sterspeler weg. Buiten dat zal Ajax toch echt ongeveer een 70/80 miljoen van de binnen gekomen 200 miljoen weer uit moeten geven willen we mee blijven doen in Europa.
Ajax heeft nu al 200 miljoen binnen met de inkomsten van de Ligt, de Jong en de CL. Bij een eventuele verkoop van v/d Beek of Ziyech zal dat alleen maar fors meer worden. Hopelijk trekt Marc de portemonnee nog eens om v/d Beek, Neres en Ziyech een salarisverhoging te geven. Dan Bergwijn er bij en all in is de 70 miljoen uitgegeven. Maar we zijn wel weer kampioen volgend jaar en we kunnen met een sterke selectie Europa weer in.
 
4 maanden geleden
En wat als we 2 seizoenen naast alles grijpen en geen uitgaande toptransfers maken? Zit je dan met je dure contracten en geen inkomsten.

Zo maak je een gezonde club dus kapot. Vergeet niet dat Nederlandse clubs geen vaste jaarlijkse mega-inkomstenbron hebben.
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Normaal gesproken klopt jouw redenering wel maar op dit moment zou er na een uitgave van 70 miljoen nog 130 miljoen overblijven en een selectie die meer als 200 miljoen waard is. Ook nog na twee jaar dus gaat er helemaal niets kapot alleen moet je in het ergste geval na twee jaar een paar spelers verkopen. Het is echter wel de kans om de heerschappij voor vele jaren op te eisen. We hebben op dit moment voor het eerst in de historie bizarre bedragen ter beschikking dus ook voor het eerst de kans om de concurrentie zwaar knock out te slaan.
 
4 maanden geleden
en je vergeet de CL inkomsten?
transfers + CL = 350 miljoen
4 maanden geleden
Prima zet als het waar is.
4 maanden geleden (gewijzigd)
Zeker niet doen! Bergwijn gaat toch naar het buitenland, dus verzwakking is dan al geschied. Koop voor dat geld een goede speler elders! Of 2...voor dat geld. Koop Vincent Janssen voor 3 miljoen bij Toth. Die bloeit bij ons weer op .iig beter dan Dolberg, want zijn dip krijgt wel een" Niet goed genoeg-"etiket opgeplakt
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Janssen? Die zou ik nog niet eens willen als we geld voor hem zouden moeten bijleggen.

Laat die Bergwijn maar komen, zou het een prima aankoop vinden.
4 maanden geleden
Dit zou een ongekende transfer zijn. Een eerste stap naar totale dominantie binnen de eredivisie. Als Bergwijn naar Ajax komt, dan wordt hij in ieder geval niet minder waard ;)
 
4 maanden geleden
Hoe kun je spreken van dominantie als je de directe concurrent spekt met tientallen miljoenen? Ajax moet Ajax blijven, gezond beleid voeren, geen zware financiele risico's nemen en creatief blijven op de transfermarkt.
 
4 maanden geleden
Geld krijgt PSV toch wel voor Bergwijn, dat vind ik geen sterk argument. Het financiele risico is denk ik beperkt, over het algemeen is een speler van Ajax meer waard dan een zelfde speler van PSV.
Maar je hebt gelijk dat iedere transfer een risico blijft, aan de andere kant zijn we geen bank.
4 maanden geleden
Voor dat geld kun je 2 prima buitenspelers halen. Alleen omdat hij een Nederlander is zoveel betalen is ridicuul. Is natuurlijk wel een pré omdat er wss. veel buitenlanders zullen komen. In Nederland loopt niet veel dat het benodigd niveau heeft, dan blijft het buitenland over. Maar moet binnen de perken blijven.
4 maanden geleden
Goed dat Ajax dit "taboe" wil doorbreken, maar ca 40 miljoen lijkt me erg veel geld. Denk niet dat je hem daarna nog voor 60-70 miljoen verkoopt. Daarbij loopt psv dan zo'n 80 miljoen in op Ajax. Ik snap dat ze wat Nederlanders in de selectie willen maar zou dit echt onverstandig vinden.
4 maanden geleden
Een goede voetballer maar ik heb mijn twijfels bij de persoon. Een van de redenen van het succes van afgelopen seizoen was de hechte groep. Bergwijn lijkt me niet echt een gezellige jongen en zijn familie helpt daar niet bij.
4 maanden geleden
Kun je niet beter Malen kopen want Bergwijn gaat toch al weg ;)
4 maanden geleden
Hij zou een welkome versterking zijn met charisma en prestaties. Veel te vroeg om naar het buitenland te gaan en daar op de bank te belanden.

Laatste nieuws