Transparent
Inloggen
Sluiten

Azor Matusiwa keert niet terug bij Ajax: 'Ze hebben helaas voor mij een andere keuze gemaakt'

11 mei 2019 18:43 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Azor Matusiwa keert niet terug bij Ajax: "Ze hebben helaas voor mij een andere keuze gemaakt"; image source: Pro Shots

Azor Matusiwa zal niet terugkeren bij Ajax. De aan De Graafschap verhuurde middenvelder geeft tegenover Voetbal International aan dat hij te horen heeft gekregen dat er voor hem geen toekomst is in Amsterdam. "Ik heb me volgens mij aardig op de kaart gezet bij De Graafschap", aldus Matusiwa.

De middenvelder gaat verder: "Als je dan hoort dat Ajax niet met je verder wil, denk je wel even: waarom? Ik denk namelijk dat ik wel goed genoeg ben en ik heb er alles aan gedaan, maar Ajax heeft ervoor gekozen om een nieuwe speler te halen. Ze hebben daar natuurlijk heel veel geld en hebben helaas voor mij een andere keuze gemaakt."

Matusiwa verwacht dat een vertrek bij Ajax wel positief kan uitpakken. "Ik wil week in, week uit alles spelen op het hoogste niveau. Mijn voorkeur ligt wel echt in de Eredivisie, hopelijk kan ik bij een mooie subtopper aan de slag", zo geeft hij aan. "Als het aan mij ligt komt er snel duidelijkheid. Ik ben iemand die graag weet waar hij aan toe is. Ik wil niet tot het laatste moment wachten. Ik hoop dat eind deze maand alles duidelijk is, zodat ik rustig op vakantie kan en daar niet continu bezig hoef te zijn met voetbal en mijn toekomst."

Vorig seizoen maakte Matusiwa nog zijn debuut in het eerst elftal van Ajax. Een liesblessure zat een doorbraak echter in de weg. "Ik stond ineens onderaan de hiërarchie. Dat vond ik wel vreemd, ik had op iets meer perspectief gerekend", zegt hij daarover. "Voor mijn blessure ging het goed en kreeg ik veel complimenten, na mijn blessure stonden jonge jongens als Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp ineens boven mij. Aan de andere kant was ik wel wat gewend bij Ajax. Ik heb daar zes jaar gespeeld en weet hoe het werkt bij de club."

Meer op Voetbal International


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Handig om dat vlak voor de graafschap uit even te zeggen tegen die jongen.
4 maanden geleden
Begrijp ik niks van. Matusiwa wordt een prima 6. Tyoe Davids, Kanté. Sterke balafpakker en speelt de bal naar de goede kleur. Jammer.
4 maanden geleden
Ik begrijp die jongen wel, maar als hij zo goed is als hij denkt kan hij zich zelf verkopen, en met een verleden bij Ajax zit dat wel goed.Volgend jaar speelt jij weer tegen Ajax.

Laatste nieuws