Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax met vier spelers in voorlopige selectie Nederlands elftal, drie in Jong Oranje

10 mei 2019 13:39 - Ons Oranje
Foto: Pro Shots

Ajax met vier spelers in voorlopige selectie Nederlands elftal, drie in Jong Oranje; image source: Pro Shots

Namens Ajax zitten vier spelers in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft Donny van de Beek, Daley Blind, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt geselecteerd. Oranje zal volgende maand in Portugal de finaleronde spelen van de Nations League.

De halve finale tegen Engeland zal worden gespeeld op donderdag 6 juni in Guimarães. Op zondag 9 juni zal dan de finale in Porto volgen of de strijd om de derde en vierde plaats in wederom Guimarães. Op vrijdag 24 mei zullen de vier Ajacieden zich al in Zeist melden voor een vijfdaagse trainingsstage.

Drie spelers van Ajax mogen bovendien hopen in een plekje in de selectie van Jong Oranje. In de liefst 33-koppige voorselectie heeft bondscoach Erwin van de Looi Dani de Wit, Perr Schuurs en Noa Lang namens Ajax opgenomen. Jong Oranje speelt op vrijdag 31 mei in Doetinchem een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Olympisch elftal van Mexico.

Kik Pierie en Kjell Scherpen, die komende zomer naar Ajax zullen vertrekken en de aan FC Groningen verhuurde Kaj Sierhuis zitten ook in de voorselectie. Op vrijdag 24 mei wordt de definitieve selectie bekend gemaakt.




Tags

jong oranje guimaraes beek blind doetinchem engeland erwin finaleronde groningen kaj koeman looi mexico nations pierie porto portugal scherpen schuurs sierhuis trainingsstage vijfdaagse zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Mijn god, weer die De Roon. Weet hij iets van Koeman wat niemand weet of zo? Onbegrijpelijk dat die prutser keer op keer wordt uitgenodigd.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal