Ajax veel te sterk voor Willem II en verovert de TOTO KNVB Beker

5 mei 2019 19:51

Ajax veel te sterk voor Willem II en verovert de TOTO KNVB Beker; image source: Pro Shots

Ajax heeft zondagmiddag met grote cijfers de TOTO KNVB Beker binnen gehaald. Willem II werd in Rotterdam met 0-4 verslagen. Voor rust scoorden Daley Blind en Klaas Jan Huntelaar. In de tweede helft kwam Huntelaar nogmaals tot scoren en maakte Rasmus Kristensen het laatste doelpunt.

Het duel kwam aanvankelijk moeizaam op gang. Willem II was fel in de duels, waardoor Ajax aanvankelijk lastig tot voetballen kwam. De ploeg van Erik ten Hag kwam echter steeds beter in de wedstrijd en kon steeds meer druk naar voren zetten.

Het leek wachten tot Ajax de volkomen verdiende voorsprong zou gaan pakken en na 38 minuten spelen was het dan ook eindelijk raak. Een ingestudeerde hoekschop belandde via Frenkie de Jong en Hakim Ziyech voor de voeten van Dusan Tadic. De Serviër gaf een afgemeten voorzet en Daley Blind hoefde de bal alleen maar met zijn hoofd te verlengen om voor de 0-1 te zorgen.

De 15.000 meegereisde Ajacieden waren amper uit gejuicht of het was alweer raak. Vrijwel direct na de aftrap veroverde Ajax de bal en na een werkelijk magistrale aanval kwam de bal bij Klaas Jan Huntelaar, die na een goede kapbeweging de 0-2 in de netten schoot. Dat zou ook de uiteindelijke ruststand zijn.

Vrijwel direct na rust kwam Willem II er gevaarlijk uit, maar dankzij een uitstekende tackle van Matthijs de Ligt werd de aansluitingstreffer voorkomen. Een paar minuten later kreeg Tadic de uitgelezen kans om het duel te beslissen, maar zijn inzet kon nog net van de lijn worden gehaald.

Na een uur spelen werd het duel voor korte tijd stilgelegd, omdat er vanuit de Ajax vakken massaal rookpotten afgestoken werden. Toen de rook weer weggetrokken was, werd de wedstrijd ook weer hervat.

Op het veld kwam bij iedereen steeds meer het besef dat de wedstrijd beslist was. Ajax kon eenvoudig rond blijven spelen en zo werken aan een grotere uitslag, terwijl Willem II het al opgegeven leek te hebben. Halverwege de tweede helft viel dan ook de volgende treffer. Na wederom een uitstekende aanval was Donny van de Beek niet zelfzuchtig. Hij gaf de bal aan Huntelaar, die daardoor voor zijn tweede treffer kon zorgen en daarmee de 0-3 in de touwen schoot.

Ajax bleef rustig verder aanvallen en een kwartier voor tijd maakte Rasmus Kristensen zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax, waardoor de score nog verder uitliep. Met oog op de zware anderhalve week die nu zal volgen, werd de gashandel in het restant nog verder terug gedraaid en speelde Ajax eenvoudig de wedstrijd uit.

Het feest was er niet minder om en uit handen van Tomáš Galásek kreeg aanvoerder Matthijs de Ligt de negentiende TOTO KNVB Beker uit de clubhistorie.