Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax ziet in Susan Lenderink opvolger van financieel directeur Jeroen Slop

2 mei 2019 15:32 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax ziet in Susan Lenderink opvolger van financieel directeur Jeroen Slop; image source: Pro Shots

Ajax heeft via de officiële website bekend gemaakt dat de Raad van Commissarissen van de club Susan Lenderink wil benoemen als financieel directeur. De huidige Chief Financial Officer bij de Bijenkorf moet per 1 juli 2019 Jeroen Slop gaan opvolgen. De RvC is bovendien voornemens om haar te benoemen als statutair directeur.

Volgens president-commissaris Leen Meijaard heeft Ajax met Lenderink de geschikte financieel directeur gevonden. "Ze heeft een uitstekende achtergrond in het vakgebied en maakte in meerdere gesprekken een goede indruk op ons", aldus Meijaard. "Zij heeft een goed analytisch vermogen, is ervaren in het aansturen van afdelingen en met het maken van financiële planningen. Ze is scherp en heeft een proactieve houding. We denken met haar ook iemand te hebben gevonden die complementair is aan de andere leden van de directie."

Lenderink ziet overeenkomsten tussen de club en haarzelf. "Ajax legt de lat graag hoog en zo zit ik ook in elkaar. En ik heb een hekel aan verliezen", zo geeft ze aan. "De sportieve cultuur van de club past bij mij en ik haal het meeste voldoening uit teamprestaties. Dus ik kijk er naar uit om met mijn nieuwe collega’s te gaan samenwerken en met elkaar succesvol te zijn."

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar is blij met haar komst. "De RvC en de directie hebben meerdere kandidaten gesproken. Susan maakte de beste indruk op ons", zegt hij daarover. "Ik denk dat zij, los van haar achtergrond, ook vanwege haar energieke en ambitieuze instelling uitstekend past bij de functie en bij de Ajax-organisatie. Samen met mijn collega’s kijk ik uit naar een succesvolle samenwerking met haar."

Meer op Ajax.nl
Tags

lenderink susan slop meijaard rvc bijenkorf officer sar statutair

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Als ze als kind maar niet in een Feynoord pyama geslapen heeft of als tiener iets geroepen heeft alla Scherpen ????
+1/-0

5 jaar geleden
Kijk als voetballer is een man eenmaal beter als een vrouw dat is logisch, maar op financieel gebied zijn vrouwen misschien wel slimmer dan al die opgelikte bobo's van tegenwoordig. Welkom Susan, zet hem op he.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato kaplan kiki lcv oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal