Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Er had veel meer ingezeten'

1 mei 2019 00:26

Erik ten Hag vond in gesprek met Veronica dat zijn ploeg voor een topprestatie had gezorgd tegen Tottenham Hotspur. "Het team heeft gevochten als leeuwen. In de beginfase hebben we ook heel erg goed gevoetbald. We maken een goede goal en hebben totaal gedomineerd in die fase", aldus Ten Hag. "In het verloop van de wedstrijd zijn we vergeten te voetballen. Er had veel meer ingezeten."

Het spel van Ajax werd na het eerste half uur wel een stuk minder. "Het had ook met de tegenstander te maken. Zij brengen een ongelofelijke power op het veld. We gingen mee in het spel en dat hebben we goed gedaan. De jongens hadden alleen aan de bal rustiger moeten zijn", zo gaf hij aan. "Op de wissel hebben we geanticipeerd in de rust en daarna stond het ook beter defensief. Maar aan de bal hadden we meer moeten brengen na rust."

Ten Hag was vooral te spreken over het spel van Donny van de Beek. "Fantastisch", zei hij daarover. "Hij is vooral erg goed in het scoren in de eindfase van de aanval. Maar ook in het defensieve. Hij legt onvoorstelbaar veel meters af en wint onvoorstelbaar veel duels. Hij is belangrijk in de pressing en belangrijk in het veroveren van de tweede ballen. Het was een geweldige prestatie."

Ajax heeft een uitstekende stap gezet op weg richting de finale van de Champions League. "We staan halverwege. Het is een goede uitgangspositie. Maar volgende week zal het wel beter moeten als vandaag", aldus Ten Hag.




Tags

hag ingezeten onvoorstelbaar beek beginfase geanticipeerd gedomineerd power pressing topprestatie tottenham uitgangspositie veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid