Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax boekt uitstekende overwinning op bezoek in Londen

30 april 2019 22:59
Foto: Pro Shots

Ajax boekt uitstekende overwinning op bezoek in Londen; image source: Pro Shots

Ajax is het tweeluik met Tottenham Hotspur begonnen met een uitstekende overwinning. Op bezoek in Londen werd met 0-1 gewonnen. Donny van de Beek zorgde voor het enige doelpunt in de wedstrijd.

Na een ietwat nerveus begin kwam Ajax helemaal los op het Engelse gras. Tottenham werd volledig overklast en dat leidde na een kwartier spelen tot de voorsprong. Na een goede pass van Hakim Ziyech kwam Donny van de Beek vrij voor Lloris. Met een uitstekende schijnbeweging zette hij de Franse doelman op het verkeerde been, waardoor de 0-1 een feit was.

Ook na die treffer heerste Ajax op het veld. Het stuurde de Spurs van het kastje naar de muur en de 0-2 leek een kwestie van tijd. Van de Beek kreeg opnieuw een goede kans, maar in plaats van de bal af te spelen op David Neres, die de bal voor het intikken had, ging hij voor eigen succes. Lloris kon dit keer wel redden.

Na een half uur spelen werd het plotseling stil in het stadion toen bij een vrije trap Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en André Onana tegen elkaar botsten. Vertonghen hield er een flinke wond aan over en werd bijna vijf minuten behandeld op het veld. Nadat hij weer het veld in kwam, gaf hij na een paar seconden al aan dat het niet ging, waardoor de voormalig Ajacied noodgedwongen gewisseld moest worden.

Met het inbrengen van een extra middenvelder ging Spurs echter opeens een stuk beter voetballen. De beste mogelijkheid was er voor Alderweireld, maar zijn kopbal ging net over het doel.

Ook na rust bleef Tottenham uitstekend spelen en drong steeds nadrukkelijker aan. Ajax kwam er in de tegenaanval ook enkele keren gevaarlijk uit, maar tot echt grote kansen leidde het aanvankelijk niet aan beide kanten.

Een kwartier voor tijd kreeg Ajax plotseling dé kans om het tweeluik al grotendeels te beslissen. Na een zwakke pas van Alderweireld kon de ploeg er massaal uitrukken. De bal kwam uiteindelijk bij Neres, maar zijn schot kwam op de paal.

Ajax kwam verder niet meer in gevaar. Omdat Ajax ook tot geen kans meer kwam, bleef de 0-1 staan en was de overwinning een feit. De ploeg van Erik ten Hag heeft zichzelf een uitstekende dienst gewezen met de thuiswedstrijd van volgende week woensdag op het programma.




Tags

alderweireld beek londen tottenham lloris neres spurs vertonghen botsten drong gras hag intikken kwestie muur noodgedwongen onana overklast schijnbeweging seconden tegenaanval toby uitrukken wond ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.235 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen bravo brobbey chivu elsimao eredivisie eriksen gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli sevic shogun sosa sutalo ton verrips volendam