Transparent
Inloggen
Sluiten

Ton Boot: 'Wil men in Amsterdam wel écht kampioen worden?'

29 april 2019 09:54 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ton Boot: "Wil men in Amsterdam wel écht kampioen worden?"; image source: Pro Shots

In zijn column in De Telegraaf geeft voormalig basketbaltrainer Ton Boot aan geen goed woord over te hebben over de actie van Klaas Jan Huntelaar om zijn shirt uit te trekken tegen FC Groningen. "Als ex-(basketbal)coach vond ik, als een van de weinigen, zijn gedrag na zijn doelpunt volkomen onverantwoord en onacceptabel", aldus Boot. "Zekerheden zijn er nauwelijks in de topsport maar er moet wél elke mogelijkheid om de kans op succes te vergroten aangegrepen worden. De belachelijke actie van Huntelaar, met uitsluiting én schorsing tot gevolg, verkleinde juist die kans op succes en had dus eigenlijk niets met topsport te maken."

Volgens Boot hadden de consequenties zowel sportief als financieel gigantisch kunnen zijn. "Mogelijk geen kampioenschap van Nederland na vijf seizoenen en een moeilijker weg om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, waar in feite pas het miljoenenbal begint. Hoe had men gereageerd als er punten waren verspeeld tegen FC Groningen?", zo geeft Boot aan.

De voormalig trainer vindt het ook onzin dat Huntelaar in zijn emotie handelde. "In zijn emotie hoeft een speler niet zijn shirt uit te doen", zegt hij daarover. "Bovendien ligt meer voor de hand, en dat blijkt ook uit uitlatingen achteraf van Huntelaar zelf, dat hij zijn shirt opzettelijk uittrok uit frustratie omdat hij niet startte. De speler was eigenlijk alleen maar met zichzelf bezig en had lak aan het hele team en de club."

De reactie van Ten Hag na afloop vond hij dan ook merkwaardig. "Hij deed een beetje lacherig over het incident en bedekte het met de mantel der liefde. Hij had in elk geval ondubbelzinnig zijn afkeuring kunnen laten blijken en zo een duidelijk statement kunnen maken. Wat gebeurt er met de volgende speler die zo’n idiote actie uithaalt?", aldus Boot. "Wat mij het meest verbaast is dat bijna niemand de ernst van deze zaak inzag, met de mogelijke rampzalige gevolgen voor Ajax. Zelfs bij Ajax zelf was de reactie maar lauw, zeker niet negatief. Wil men in Amsterdam wel écht kampioen worden?"
Tags

huntelaar ton groningen afkeuring basketbal basketbaltrainer bedekte column feite hag inzag lacherig lak lauw liefde mantel miljoenenbal nederland ondubbelzinnig onverantwoord onzin opzettelijk rampzalige statement telegraaf uithaalt uitsluiting uittrok verkleinde verspeeld zekerheden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Huntelaar is ervaren en weet dondersgoed dat wat hij deed de ploeg benadeelt. Wat moet je dan erover zeggen? Het beste is gewoon niet in de media over praten. Intern zal wel het een en ander gezegd zijn.
+1/-0

5 jaar geleden
"In zijn column in de Telegraaf"... Wat die kutkrant over de politiek schrijft is al om te huilen, maar de sportredactie gaat hier nu onder leiding van Tijntje Driessen ook in mee.

Natuurlijk was het een domme actie van Huntelaar, dat weet hij zelf ook. Maar je zou ook kunnen zeggen dat het juist gebeurde OMDAT Ajax zo graag kampioen wil worden. Huntelaar is een vechter en bij zo'n bevrijdende goal verliest hij dan even zijn hoofd. Daar kun je als uitgerangeerde basketbalcoach heel bozig en principieel over gaan doen, maar ik snap wel dat Erik ten Hag een andere weg kiest. En die tweede donkergele kaart was trouwens beduidend dommer.
+3/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Beste Ton, de allergrootste Ajaxsupporter van dit moment heet toevallig Klaas-Jan Huntelaar.
Wanneer de ploeg scoort met Klaas-Jan op de bank is de hardst juichende persoon in het stadion Klaas-Jan.
Heb je zijn blijdschap gezien na de wedstrijd tegen Real Madrid?
Terwijl hij de hele wedstrijd op de bank zat.
Jij suggereert dat Klaas-Jan zijn shirt uittrok uit frustratie, waarom zien we hem dan nooit mokkend op de bank wanneer een ploeggenoot scoort?
Jij, ik en elke Ajaxsupporter heeft weleens gedroomd dat hij de winnende maakte en dan een ereronde zou lopen met zijn shirt zwaaiend boven het hoofd.
Beste Ton, in de wedstrijd tegen Groningen overkwam dat een Ajaxsupporter.
+6/-0

 
5 jaar geleden
Dit dus. Huntelaar is dit seizoen ondanks zijn reserverol zo blij als een kind als Ajax succes boekt. In Madrid was zijn vreugde-uitbarsting episch. Ik vraag me nu al af wat hij in petto heeft, mochten we de CL winnen.... Hopelijk komen we er nog achter :)
+2/-0

5 jaar geleden
Ton Boot schrijft heel vaak goede stukken, als het ten nadele van Ajax is is het niet ineens níet goed. Hij heeft gelijk, je moet het niet doen en dan ook niet daarna nog iemand met opzet een beuk geven, dat is twee keer in één wedstrijd dom doen. We kunnen in de laatste fase van het seizoen iedereen gebruiken.
+2/-1

5 jaar geleden
Ja meneer Boot, Ajax wil kampioen worden en wat Huntelaar bezielde na die late goal was een ontlading dat Ajax door dat doelpunt nog steeds kans maakt op die titel. Meneer Boot sorry dat ik u artikeltje wat u over Huntelelaar schreef niet begrijpt.
+1/-0

5 jaar geleden
Euforie hoort bij het voetbal. Ga lekker weer basketballen Ton en maak je druk om het gooien in een netje zonder die euforie.
+1/-0

5 jaar geleden
Huntelaar was een beetje dom.
+2/-0

5 jaar geleden
Ik begrijp zijn stuk wel. Emotie en ontlading begrijp ik, maar huntelaar kiest voor een risico door die 1e gele kaart te pakken. En juist in deze fase van de competitie kan het nemen van zo'n risico doorslaggevend zijn. Daar mag je zelfs hem op aanspreken (wat waarschijnlijk intern wel gebeurd). Je hebt hem er immers liever wel bij dan niet. En je emotie kun je ook op een andere manier tonen. Wees creatief zou ik zeggen. Shirtje uit is zo vorige eeuw.
+1/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.216 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom backup berghuis bergwijn bertrand branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong godts hato janse jim kaplan kiki lcv linksbuiten oranje rcm reijnders rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal