Transparent
Inloggen
Sluiten

Dinsdag weerzien met vier voormalig Ajacieden in halve finale

27 april 2019 22:18

Het vizier van Ajax kan weer volledig op de Champions League. Dinsdagavond staat de uitwedstrijd in Londen tegen Tottenham Hotspur op het programma en kan Ajax een goede basis leggen voor de thuiswedstrijd van woensdag 8 mei.

Ajax en Tottenham Hotspur werden één keer eerder aan elkaar gekoppeld in Europees verband. In het seizoen 1981/1982 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de Europa Cup 2. Met een 1-3 in Amsterdam en 3-0 in Engeland was Tottenham veel te sterk.

In de selectie van Tottenham Hotspur zijn vier spelers te vinden met een verleden bij Ajax. Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Christian Eriksen speelden in de jeugdopleiding en kwamen vervolgens ook veelvuidig in actie voor het eerste elftal. Davinson Sánchez kwam in 2016 vanuit Colombia naar Ajax. Hij ontwikkelde zich dusdanig dat hij na een jaar al werd overgenomen door de Engelse topclub.

Tottenham zal tegen Ajax zeker niet in de sterkste opstelling kunnen spelen. Sterspeler Harry Kane is geblesseerd en zal vrijwel zeker ook het duel in Amsterdam moeten missen. Ook aanvaller Heung-Min Son komt dinsdag niet in actie. Hij is geschorst voor een wedstrijd omdat hij in de kwartfinale tegen Manchester City zijn derde gele kaart van het toernooi pakte.

Aan de kant van Ajax stonden tegen Juventus liefst zes spelers op scherp. Bij ingaan van de halve finale worden de gele kaarten echter allemaal kwijt gescholden, waardoor iedereen met een schone lei verder kan gaan en niet hoeft te vrezen voor een schorsing bij de return of de eventuele finale in Madrid.




Tags

tottenham weerzien alderweireld colombia davinson engeland eriksen gescholden heung juventus kane lei londen madrid sanchez schone son toby veelvuidig vertonghen vizier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos