Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Als je wisselt, mag je niet zo in de problemen komen'

23 april 2019 23:19

Erik ten Hag was in gesprek met Fox Sports lovend over Dusan Tadic. "Hij is een klasbak. Hij doet precies waarvoor we hem gehaald hebben. Hij heeft ontzettend veel plezier in deze rol bij deze club. Hij heeft een ongelofelijk rendement", aldus Ten Hag. "Hij heeft nog nooit zo'n hoog rendement gehaald. Zowel niet in de Eredivisie als in de Champions League. Hij kan heel variabel spelen en beheerst heel veel. Hij is bijna tweebenig, is ontzettend creatief, heeft een dribbel en kan ook penalty's maken."

De trainer van Ajax was ook erg blij met het record wat de ploeg verbroken heeft. Nog nooit scoorde een Nederlandse club zoveel doelpunten in één seizoen. "Uiteindelijk speel je voetbal voor je fans. We hebben geprobeerd een team samen te stellen dat aanvallend, creatief, avontuurlijk en verrassend speelt. Dat is blijkbaar gelukt", zo gaf hij aan.

Ten Hag was minder te spreken over de fase in de tweede helft waarin Vitesse opeens flink op kwam zetten. "Dat is wel een punt van verbetering. Dat mag niet op moment als je gaat wisselen", zei hij daarover. "Die wissels waren deels noodzakelijk, zeker Nicolás Tagliafico voelde zich de afgelopen dagen niet lekker. De stand liet het toe om te wisselen, maar dan mogen wij zeker niet zo in de problemen komen. Er ontstaat een bepaalde lichtzinnigheid. Sommige spelers moesten op een andere positie gaan spelen, maar dan verwacht ik wel de intelligentie dat ze die taken goed uitvoeren en dat deden we niet. De compactheid verdwijnt totaal en de tegenstander kan zelfs nog bijna terug komen."

Ajax kan zich nu in alle rust voorbereiden op de slotfase van het seizoen. "Heel veel spelers zullen twee dagen vrij krijgen om heel even de accu weer op te laden. Daarna gaan we weer volle bak vooruit", aldus Ten Hag.




Tags

hag creatief accu beheerst compactheid dribbel eredivisie fox intelligentie klasbak laden lichtzinnigheid tadic tagliafico tweebenig vitesse voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal