Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax laatste seizoenen vaak lastig tegen club waar het recordzege tegen behaalde

22 april 2019 21:38

Voor Ajax wacht dinsdagavond een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De laatste competitiewedstrijd voordat het vizier richting de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur kan. De huidige nummer zes van de Eredivisie kent een vrij wisselvallige periode. Afgelopen weekend won het weliswaar van PEC Zwolle, maar in de zes wedstrijden daarvoor wist het niet te winnen. De Arnhemmers speelden liefst vijf keer gelijk, waaronder tegen PSV, Feyenoord en AZ.

De wedstrijd van dinsdag zal de 34e keer worden dat beide ploegen in de Eredivisie tegenover elkaar staan in Amsterdam. Ajax was in 27 voorgaande ontmoetingen te sterk, terwijl Vitesse 6 keer met de winst aan de haal ging. Nog nooit eindigde het duel in een gelijkspel.

De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 1971/1972, toen beide ploegen elkaar voor het eerst in de Eredivisie troffen. Ajax had de landstitel al lang binnen en sloot het seizoen in stijl af met een 12-1 overwinning, nog altijd de grootste overwinning in de Eredivisie ooit. Johan Cruijff kwam die wedstrijd vier keer tot scoren, terwijl de namen van Johan Neeskens en Dick van Dijk drie keer op het scoreformulier verschenen. Gerrie Mühren en Barry Hulshoff zorgden voor de andere treffers.

De laatste seizoenen kent Ajax veel problemen met Vitesse in eigen huis. De Arnhemmers wisten in de laatste zes edities drie keer met de winst aan de haal te gaan. Dat lukte de ploeg ook vorig seizoen toen het met 1-2 won. Nick Viergever maakte vlak voor tijd het enige Ajax doelpunt. De uitwedstrijd eerder dit seizoen in Arnhem eindigde in een overtuigende 0-4 overwinning. Dankzij Hakim Ziyech, Klaas Jan Huntelaar en Dusan Tadic was binnen 20 minuten de wedstrijd al beslist. In de tweede helft maakte Huntelaar ook nog een tweede treffer.

In de selectie van Vitesse zitten twee spelers met een verleden bij Ajax. Danilho Doekhi maakte afgelopen zomer de overstap van Jong Ajax naar Vitesse, terwijl Thulani Serero in totaal 121 wedstrijden in het eerste elftal speelde. Serero verliet in de zomer van 2017 Amsterdam voor Vitesse. Zakaria Labyad speelde anderhalf seizoen op huurbasis in Arnhem toen hij onder contract stond bij het Portugese Sporting Lissabon, terwijl assistent-trainer Alfred Schreuder zijn loopbaan als speler afsloot in het shirt van Vitesse.




Tags

vitesse eredivisie arnhem arnhemmers huntelaar recordzege serero afsloot alfred barry danilho dijk doekhi feyenoord gerrie hulshoff jong labyad landstitel lissabon muhren neeskens pec schreuder scoreformulier sporting stijl tadic thulani tottenham viergever vizier wisselvallige ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht