Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We hebben gewisseld om te winnen en het zo ook afgedwongen'

20 april 2019 21:12

Erik ten Hag gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het een erg intense wedstrijd was tegen FC Groningen. "De eerste helft was het tempo te laag. Dat lag deels aan ons, aan ons positielspel. We moeten daar in een hoger tempo spelen en in een hoger tempo vrij komen", aldus Ten Hag. "Het lag ook deels aan FC Groningen. Zij ontregelden alles en maakten veel overtredingen. Het haalde continue het tempo uit de wedstrijd. In de rust heb ik er op gehamerd dat wij in een hoger tempo moeten gaan spelen."

De trainer zag dat in de tweede helft duidelijk terug. "We drongen meer aan", zo gaf hij aan. "We wisten waarvoor we hier kwamen. We hadden alleen iets aan winst. Zo hebben we ook gewisseld en zo hebben we het ook afgedwongen."

Het spel van zijn ploeg was echter niet goed. "Het was niet hoogstaand van ons. Maar als het tempo te laag is bij ons, kan de tegenstander steeds even terug komen. Dan zit er net een voetje tussen of komt er een overtreding", zei hij daarover. "We hadden voor rust al de beslissing kunnen maken en dan wordt zo'n wedstrijd een stuk makkelijker. Waar dat tegen Willem II wel lukte, lukte dat vandaag niet. Je moet dan ook een beetje het geluk aan je zijde hebben. Zo'n bal van Matthijs de Ligt in het begin die tegen de paal gaat."

Uiteindelijk zou Klaas Jan Huntelaar als invaller een grote rol gaan vervullen. "In eerste instantie doet hij waarvoor hij gekomen is. Ik moet daar ook even de rol van Kasper belichten. We zijn in die fase erg offensief gaan wisselen met die twee achter elkaar", aldus Ten Hag. "Kasper wint daar aan de linkerkant het duel en zet goed door. Huntelaar zet dan goed door en maakt de goal. Daarvoor staan ze beiden op het veld. Dat tweede moet hij natuurlijk niet doen. Ook het shirt uittrekken moet hij niet doen, zeker niet als ervaren speler. Maar dat tekent hem ook. Hij is zo blij en heeft zoveel energie. Je zou niet zeggen dat hij 35 is."




Tags

hag afgedwongen groningen huntelaar kasper belichten continue drongen fox gehamerd hoogstaand intense offensief ontregelden overtredingen positielspel uittrekken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal