Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Het gaat in deze periode alleen om de drie punten'

20 april 2019 21:00

In gesprek met Fox Sports was Matthijs de Ligt erg blij met de winst tegen FC Groningen. "Ik denk dat beide teams vandaag hard gevochten hebben. Om als winnaar dan uit de bus te komen is toch wel lekker", aldus De Ligt. "Groningen had een bepaald strijdplan met lange ballen op Gladon, die goed is in de lucht. Daar kregen we moeilijk controle over. In de eerste helft kwamen we er wel een paar keer goed door en speelden we goed voetbal, maar ook zij kregen een paar kansen. Maar overall gezien waren we niet goed aan de bal. Maar wat maakt het uit uiteindelijk? Het gaat in deze periode alleen om de drie punten."

Bang voor een slecht resultaat was hij niet in de tweede helft. "We weten dat als we ver van de goal afblijven, dat Groningen geen kans hoeft te creëren. Natuurlijk wel lange ballen, maar dat kunnen wij ook bespelen", zo gaf hij aan. "Het is vandaag de ervaring van Klaas die het verschil maakt en het ons ook nog even lastig maakt. Maar het was vooral blijdschap en vandaag ben ik blij met hem."

De overwinning in Groningen zorgde in de strijd om de landstitel ook voor een tik bij PSV. "Zij zullen ook voor de buis hebben gezeten en zien dat we hier met 0-1 winnen. Het was hartstikke lastig en als je daarna zelf nog moet spelen, is het niet lekker om te zien", zei hij daarover. "Maar we moeten gewoon op onszelf focussen en zorgen dat dit soort wedstrijden niet te vaak voorkomen."




Tags

groningen afblijven blijdschap buis fox gladon landstitel lucht overall strijdplan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal