Transparent
Inloggen
Sluiten

Cristian Willaert: 'UEFA verbiedt reglementair spelen volgens huidig schema'

18 april 2019 00:31
Foto: Pro Shots

Cristian Willaert: "UEFA verbiedt reglementair spelen volgens huidig schema"; image source: Pro Shots

Via Twitter meldt Fox Sports-verslaggever Cristian Willaert dat er sowieso geschoven zal moeten worden in het resterende schema. De UEFA verbiedt namelijk reglementair dat volgens het huidige competitie- en bekerschema het seizoen afgesloten zal worden. Het issue zou niet zijn dat de competitieduels verplaatst moeten worden om Ajax 'tegemoet' te komen. Volgens regels van de Europese voetbalbond moeten voorafgaand aan een Europese wedstrijd minstens twee volledige dagen zitten en dat zou met het huidige speelschema niet gebeuren.


Tags

cristian reglementair schema uefa verbiedt willaert bekerschema competitieduels geschoven issue speelschema voetbalbond

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Dat wordt nog wat als de thuiswedstrijd wordt ingepland op 7 mei. Dan mag de bekerfinale ook niet doorgaan. Ik wens de knvb veel sterkte komende dagen haha
 
6 maanden geleden
Dat wordt gewoon 8 Mei ingepland. Ook de UEFA moet meedenken. Zij kunnen heel veel problemen voorkomen door Ajax beide keren op woensdag te laten spelen.
6 maanden geleden
Als dit inderdaad zo is (en daar ga ik van uit) moeten al die mensen van andere clubs zich eens achter de oren krabben. Dan kennen ze blijkbaar de regels niet. En heeft het niks mer bevoordelen van AJAX te maken.
6 maanden geleden (gewijzigd)
3 punten naar Ajax, reglementair :)
6 maanden geleden
Dit zei ik meteen al. Voor de bekerfinale is het nu opgelost. Voor de eerste wedstrijd is 28 april spelen gewoon niet toegestaan. Maar heel Nederland staat op zijn achterste poten als er nu een wedstrijd van Ajax wel/niet wordt verplaatst. Logisch nadenken is er niet meer bij. Oplossing lijkt mij gewoon 26 april in de avond spelen, en als je geen vrijwilligers kunt vinden moeten alle partijen maar bijlappen om personeel in te huren. Met Koningsnacht zal het in Doetinchem ook allemaal wel meevallen, waar hebben we het over...

Laatste nieuws